David Duchovny, starul din Dosarele X, şi-a lansat romanul de debut
https://www.ziarulmetropolis.ro/david-duchovny-starul-din-dosarele-x-si-a-lansat-romanul-de-debut/

Actorul american David Duchovny, starul francizei „Dosarele X” şi al serialului „Californication”, şi-a lansat de curând romanul de debut, „Holly Cow”, în Statele Unite.

Un articol de Petre Ivan|6 februarie 2015

David Duchovny, scriitor / „Holy Cow”, o carte despre maturizare, inocenţă şi convieţuire paşnică, prezintă cu mult umor aventurile prin care trec o vacă, un porc şi un curcan, care decid să evadeze dintr-o fermă şi să plece într-o călătorie în jurul lumii, după ce află că au fost crescuţi pentru a fi sacrificaţi la abator.

David Duchovny spune că ideea pentru această carte i-a venit în urmă cu mai mulţi ani, în timp ce se plimba cu automobilul pe o autostradă din apropiere de Los Angeles.

„Mi-a venit un gând… dacă aş fi o vacă, de ce nu aş merge în India, unde aş fi venerată şi nu mâncată (datorită legilor hinduse)? Acesta a fost punctul de plecare şi apoi mi-am spus că o vacă nu ar fi de ajuns, pentru că există alte animale care ar putea să meargă şi ele în alte ţări, în care ar fi în siguranţă. Am inventat un porc care ar fi în siguranţă în Israel datorită legilor mozaice, chiar dacă acolo va fi urât de toată lumea, măcar nu va fi mâncat. De asemenea, în carte apare şi un curcan („turkey”, în limba engleză, n.r.) care s-a înşelat atunci când alege să meargă în Turcia („Turkey”, în limba engleză, n.r.). Credea că acea ţară a fost numită după el, aşadar trebuie să ajungă acolo. În mare, cei trei prieteni fug de la fermă şi încearcă să ajungă în toate acele locuri”, a spus David Duchovny.

Actorul a dezvăluit şi morala cărţii sale, potrivit căreia viaţa nu este întotdeauna simplă:

Chiar şi după ce ajung în India, cei trei prieteni descoperă că veneraţia celorlalţi nu reprezintă tot ceea ce contează în viaţă. Viaţa înseamnă ceva între a fi sacrificat pentru carne şi a fi venerat, e ceva la mijloc, între cele două lucruri – David Duchovny

David Duchovny, care a obţinut un masterat în literatură engleză la Universitatea Yale, a scris deja câteva povestiri şi nuvele, pe care doreşte să le dezvolte şi să le transforme în viitor în romane. De asemenea, starul american a scris scenariile pentru câteva episoade din serialul „Dosarele X” şi scenariul filmului „House of D” (2006).

Romanul de debut al actorului David Duchovny a fost lansat la doar câteva luni după ce actriţa Gillian Anderson, colega lui din distribuţia serialului „Dosarele X”, şi-a lansat la rândul ei primul roman din carieră, intitulat „A Vision of Fire” – un thriller SF de proporţii epice.

David Duchovny, în vârstă de 54 de ani, şi-a câştigat celebritatea cu rolul agentului FBI Fox Mulder din serialul de televiziune SF „Dosarele X”, care a generat ulterior două lungmetraje pentru marile ecrane: „Dosarele X: Înfruntă viitorul” (1998) şi „Dosarele X: Vreau să cred” (2008).

În 2008, David Duchovny a câştigat premiul Golden Globe pentru cel mai bun actor într-o comedie pentru rolul Hank Moody, un scriitor dependent de sex care trece printr-o pană de inspiraţie, din serialul de televiziune „Californication”.

Foto: David Duchovny , Holly Cow – facebook, cinemagia

05
/07
/22

Minionii (ființe mici, galbene, cilindrice, cu unul sau doi ochi acoperiți de ochelari, care vorbesc limba „minioneză” pe care doar maleficul lor stăpân, Gru, pare s-o stăpânească la perfecție) și-au câștigat celebritatea binemeritată și au ajuns, iată, cap de afiș al celui de-al doilea lungmetraj dedicat poveștii lor.

05
/07
/22

Adaptarea lui Xavier Giannoli a romanului lui Honoré de Balzac despre ambiții literare și corupția din media în Parisul secolului XIX ajunge în cinema din 8 iulie, distribuit de Independența Film. Prezentat în premieră internațională la Festivalul de la Veneția și câștigător a șapte premii César, printre care și premiul pentru cel mai bun film, Iluzii pierdute reunește în distribuție nume cunoscute precum Cécile de France, Xavier Dolan sau Gérard Depardieu.

04
/07
/22

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu, între 7 și 10 iulie. Este al 16-lea an în care TIFF aduce la Sibiu cele mai așteptate și premiate producții ale sezonului. Peste 25 de filme în premieră și cine-concerte vor avea loc în două spații outdoor, dar și în cinema. TIFF Sibiu se va desfășura în Piața Huet (toate evenimentele de aici vor avea intrare liberă), în Habermann Markt / Piața Habermann și la Cine Gold. Sloganul ediției este „Make Films, Not War”, un răspuns al organizatorilor față de războiul din Ucraina și un îndemn la creație, nu la distrugere.

04
/07
/22

Prezentarea filmului “R.M.N.” (2022) cu participarea regizorului Cristian Mungiu, proiecţia unei versiuni restaurate a capodoperei “Evanghelia după Matei” (1964), în anul centenarului Pier Paolo Pasolini, şi o dezbatere despre Václav Havel prilejuită de apariţia unui film biografic şi de traducerea în română a unei culegeri de discursuri şi texte ale fostului preşedinte ceh se numără printre evenimentele speciale de la a noua ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 14-17 iulie la Timişoara.

30
/06
/22

Festivalul longeviv și cu tradiție din Piatra Neamț aduce, deja de 14 ani, în fața cinefililor, filme documentare și scurtmetraje create de regizoare și regizori aflați la începutul carierei lor în cinematografie.

24
/06
/22

În sala cinematografului Victoria din Cluj-Napoca, în cadrul secțiunii competiționale a Festivalului Internațional de Film Transilivania (TIFF, 17-26 iunie), este proiectat „The Last Execution“. În prima scenă a filmului, actorul Lars Eidinger, care joacă rolul medicului Werner Teske, se află pe bancheta din spate a unei dube a poliției politice din Germania de Est.

23
/06
/22

Sâmbătă, 25 iunie, Asociațiile Bloc Zero și MaiMultVerde organizează o seară de film pentru toate vârstele pe insula de pe Lacul Morii, dublată de un picnic comunitar și o discuție despre reamenajarea sustenabilă a spațiilor verzi din București.

22
/06
/22

„Elvis“, filmul lui Baz Luhrmann despre cel mai bine vândut cântăreț solo al tuturor timpurilor, e alegerea perfectă pentru entertainment de calitate, în această vară.

22
/06
/22

INTERVIU Prezent la Cluj-Napoca pentru TIFF, regizorul Eran Kolirin vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre ce înseamnă să faci, ca cineast israelian, un film bazat pe o carte a unui scriitor palestinian despre viaţa arabilor care sunt cetăţeni ai Israelului.

20
/06
/22

Poate cel mai bun film nou văzut în primele trei zile de TIFF e "Rimini" (2022), realizat de austriacul Ulrich Seidl - portretul sarcastic al Europei prin povestea unui cântăreţ austriac eşuat care performează pentru pensionari în hoteluri semi-pustii din celebra staţiune italiană care dă titlul.

18
/06
/22

Cluj-Napoca e, zilele astea, orașul ideal. După cum ar spune un clasic în viață: „pentru că… din seria filmelor“. Pentru că… TIFF și pentru că… festival. Mare. Frumos. Prietenos. Aventuros. Și alte cuvinte care se termină la fel de spectaculos – spumos, delicios, tiffelicious.