David Grimal  şi Integrala sonatelor şi partitelor pentru vioară solo de Johann Sebastian  Bach
https://www.ziarulmetropolis.ro/david-grimal-si-integrala-sonatelor-si-partitelor-pentru-vioara-solo-de-johann-sebastian-bach/

Cu siguranţă, melomanii îşi amintesc cu placere de prezenţa violonistului David Grimal  şi a orchestrei sale Les Dissonances în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu, ediţia 2015. Peste câteva zile, celebrul violinist revine pe scena Ateneului Român de astă dată cu o propunere  deosebit de ambiţioasă: Integrala sonatelor şi partitelor pentru vioară solo de Johann Sebastian  Bach, în două concerte.

Un articol de Liliana Matei|9 martie 2016

Violonist de mare reputaţie internaţională, David Grimal s-a format la  şcoala unor maeştrii celebri, printre ei Isaac Stern,  Schlomo Mintz şi Philippe Hirschorn, care i-a devenit şi mentor. Abordează un repertoriu uriaş pe cele mai mari săli de concert ale lumii alături de orchestre şi dirijori de legendă. În anul 2004 şi-a format propria orchestră, Les Dissonances, un ansamblu de elită alcătuit, practic, numai din solişti.

Discografia lui David Grimal este bogată şi diversă. Semnalăm doar că, în 2009, înregistrează live pentru Transart Sonatele şi Partitele  lui Bach plus “Kontrapartita” lui Brice Pauset o creaţie dedicată iniţial chiar lui David Grimal. Fiecare înregistrare se bucură de aprecier deosebite din partea criticilor de specialitate.

David Grimal se mişcă cu  aceeaşi uşurinţă atât în repertoriul contemporan cât şi în cel clasic. Profunda cunoaştere a tuturor epocilor creatoare permite virtuozului o abordare sonoră, estetică şi filosofică personală, unică. Versiunea Integralei sonatelor şi partitelor pentru vioară solo de Johann Sebastian  Bach pe care o va oferi la Bucureşti,  în două concerte pe scena Salii mari a Ateneului Român va fi, cu siguranţă,  încântătoare pentru public şi deosebit de interesantă pentru specialişti.

Recital de vioară
Duminica, 13 Martie 2016, 19:00 – 21:00
Sala mare

Program

Johann Sebastian Bach

Integrala sonatelor şi partitelor pentru vioară solo I:

Sonata nr. 1, în sol minor, BWV 1001

Partita nr. 1, în si minor, BWV 1002

Sonata nr. 2, în la minor, BWV 1003

Marti, 15 Martie 2016, 19:00 – 21:00
Sala mare
DAVID GRIMAL

Program

Johann Sebastian Bach

Integrala sonatelor şi partitelor pentru vioară solo II:

Partita nr. 3, în mi major, BWV 1006

Sonata nr. 3, în do major, BWV 1005

Partita nr. 2, în re minor, BWV 1004

INFO

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român.

Preţul biletelor : 60 si 65 lei
Program:Marţi – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul  www.fge.org.ro

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).