De 100 de ori comedie: M-am hotărât să devin prost după Martin Page
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-100-de-ori-comedie-m-am-hotarat-sa-devin-prost-dupa-martin-page/

Teatrul Naţional din Timişoara a sărbătorit reprezentaţia cu numărul 100 a comediei M-am hotărât să devin prost după Martin Page. Spectacolul a avut premiera în 24 februarie 2012. De atunci, spectacolul s-a jucat de fiecare dată cu sala plină, bătând recordul de viteză la vânzarea biletelor. 

Un articol de Petre Ivan|11 aprilie 2018

Marți, 10 aprilie, la Studio „Uțu Strugari”, actorul Călin Stanciu jr., binecunoscut și extrem de îndrăgit de publicul Naționalului timișorean, a intrat pentru a o suta oară în pielea lui Antoine, un băiat prea deștept pentru lumea lui, căruia îi vine strălucita idee să combată singurătatea prin exerciții de „împrostire”.

Acestuia i s-a alăturat într-o suită de roluri, unul mai savuros decât celălalt, actorii Victor Manovici, Victoria Rusu, Mălina Manovici și Alina Chelba. Adaptarea și regia spectacolului sunt este semnate de Antonella Cornici, acesta fiind debutul său ca regizor. Decorurile și costumele aparțin scenografei Rodica Arghir, video designul este realizat de Lucina Matei, iar muzica a fost compusă de Bobo Burlăcianu.

Foto: M-am hotărât să devin prost – Adrian Pîclișan / TNTm

03
/05
/16

Actrița australiană Cate Blanchett a devenit noul ambasador al bunăvoinței în cadrul Înaltului Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR) într-un demers de sensibilizare asupra situației dificile a refugiaților, pe fondul crizei fără precedent în domeniul migrației.

29
/04
/16

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, documentarul „Nu te supăra, dar...” (2007), de Adina Pintilie, este unul dintre cele mai radicale şi cele mai dure filme din istoria cinematografiei române – o redare poetică, nu lipsită de controverse, a vieţii dintr-un centru pentru persoane cu probleme psihice grave.

28
/04
/16

Teatrul "Stela Popescu" urmează să fie înfiinţat, potrivit unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, adoptată joi, 28 aprilie. Noua instituţie publică de cultură, finanţată parţial de la bugetul local al Municipiului Bucureşti, va avea sediul în incinta Palatului National al Copiilor din bulevardul Tineretului.

28
/04
/16

În perioada 23-29 mai, Sibiul va răsuna din nou în ritmuri de jazz. Șapte zile de concerte în spații convenționale și neconvenționale, indoor și outdoor, jam sessions, spectacole stradale și expoziții, acestea sunt câteva dintre propunerile Sibiu Jazz Festival din acest an.

28
/04
/16

Asociația Mereu Împreună pentru Oameni și partenerul său Framinor Serv SRL au pus bazele proiectului 'Trepte spre normalitate', încă de la începutul anului 2016. Acest proiect vizează montarea de rampe de acces mobile utile persoanelor cu dizabilități, în instituțiile publice.

28
/04
/16

În această seară, de la ora 20:00, Charles Aznavour va urca din nou, exact după 53 de ani, pe scenă Sălii Palatului din Bucureşti. Charles Aznavour se află într-un turneu restrâns, ce se desfăşoară în doar câteva din capitalele europene şi care cuprinde şi spectacolul de la Bucureşti.

27
/04
/16

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu a demisionat la cererea premierului Dacian Cioloș, în urma scandalului de la Operă. Alexandrescu a anunțat, pe Facebook, că și-a dat demisia din funcția de ministru al Culturii. Vă prezentăm scrisoarea lui Vlad Alexandrescu către Dacian Cioloş, postată pe pagina de facebook a fostului ministru al Culturii.

27
/04
/16

Domnia Regelui Carol I a coincis cu o perioadă din istoria Europei cunoscută drept La belle époque. Atunci s-a construit masiv, s-au preluat modele, mai ales franţuzeşti, au fost invitaţi să lucreze în ţara noastră arhitecţi francezi, germani, cehi. Iniţiativa principală a aparţinut suveranului care a dispus (susţinând masiv din caseta particulară) ridicarea, refacerea sau modernizarea unor edificii rămase şi azi emblematice pentru Bucureşti.

27
/04
/16

6,9 pe scara Richter, cel mai nou film al regizorului Nae Caranfil, va fi prezentat în premieră mondială în deschiderea celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie). Caranfil  revine cu cel de-al șaptelea lungmetraj al său, o comedie burlescă, țesută cu elemente de musical, despre criza vârstei de mijloc, dragoste, depresie și frica obsesivă de cutremure.

27
/04
/16

În perioada 2016 – 2018, TNRS face parte din proiectul european „Power of Diversity – The Crossing Lines Project” și aduce noi provocări în comunitatea locală. În faza inițială a proiectului, care se desfășoară până în luna iunie 2017, fiecare partener va organiza un atelier de 14 zile, adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani.

27
/04
/16

Departe de a fi folosite doar pentru figurație în filme, animalele joacă un rol important în viziunile unor regizori. Lor, Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) le dedică anul acesta secțiunea tematică, intitulată #Animal. Relația dintre om și animal, în cele mai variate forme ale ei, de la divinizare până la exploatare, va fi surprinsă în 10 filme revelatoare propuse de directorul artistic TIFF, Mihai Chirilov.

27
/04
/16

Rămăşiţele pământeşti ale lui Pablo Neruda au fost reînhumate pe țărmul Oceanului Pacific, în grădina casei sale din Isla Negra, pe coasta centrală chiliană. În urmă trei ani, trupul scriitorului fusese exhumat pentru a clarifica dacă poetul a fost asasinat în timpul dictaturii lui Augusto Pinochet.