De 12 ediții, comedia ține la TINEri
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-12-editii-comedia-tine-la-tineri/

Teatrul de Comedie lansează cea de-a XII-a ediţie a concursului COMEDIA ŢINE LA TINEri, proiect care se adresează tinerilor regizori sub 35 de ani. Data limită pentru înscrieri este marţi 31 mai 2022, iar câştigătorul va fi anunţat pe data de 4 iulie 2022.

Un articol de Petre Ivan|7 aprilie 2022

Proiectul premiat va intra în producţie la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, devenind parte din repertoriul acestuia. Proiectele înscrise trebuie să țină cont de Regulamentul concursului:

  • Textul: text de comedie/satiră românească sau universală, putând fi și o adaptare sau o dramatizare după un text în proză;
  • Număr personaje: textul trebuie să conțină un număr de maxim 6 personaje
  • Decorul: decorul propus va trebui să fie minimal (dimensiune redusă a spațiului de depozitare);
  • Spațiul: proiectul va fi conceput pentru Sala Nouă (schema sălii poate fi solicitată la adresa [email protected]);
  • Suma: suma alocată proiectului este de 75 000 lei (15 000 EUR), incluzând costuri de producție decor și onorarii echipa de creație, costuri drepturi de autor;

Documente necesare înscrierii: textul propus, conceptul regizoral, schițe decor și costume, propunerea distribuției, CV-ul regizorului, o înregistrare video cu un spectacol / examen realizat anterior (integral sau fragment);

Propunerile vor fi trimise în trei exemplare, în format fizic, la sediul Teatrului (str. Sf. Dumitru, nr. 2, sector 3, București) şi electronic, la adresa de e-mail: [email protected].

TEATRUL DE COMEDIE
Str. Sf. Dumitru nr. 2, Bucureşti
www.comedie.ro; [email protected]

*
COMEDIA ȚINE LA TINEri, proiect inițiat în anul 2005, promovează şi susţine tinerii regizori de teatru, oferindu-le ocazia de a monta proiecte independente pe scena unui teatru profesionist. Rezultatele acestui demers sunt concretizate de prezenţa tot mai activă pe scenele româneşti a câştigătorilor ediţiilor precedente: Vlad Cristache, Alexandru Mâzgăreanu sau Eugen Gyemant. De asemenea, edițiile anterioare au adus pe scena Teatrului de Comedie abordări teatrale inedite prin spectacolele semnate de tinerii regizori Dorin Boca, Irina Crăiță-Mândră, Florin Liță sau Marina Diana Hanganu. Aceste producții sunt garanția unui parcurs ascendent al artei regizorale din România.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.