De ce a murit Prince?
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-ce-a-murit-prince/

Cântăreţul american Prince, decedat joi la 57 de ani în apropiere de Minneapolis (Minnesota, nord), a fost găsit în stare de inconştienţă într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reşedinţa sa, a informat şeriful comitatului Carver, Jim Olson. Echipele de salvare au încercat resuscitarea, fără succes, a spus Olson.

Un articol de Petre Ivan|22 aprilie 2016

Când poliția și serviciile medicale de urgență au sosit la fața locului după un apel telefonic, ”au găsit un bărbat adult inconștient în lift”, a mai precizat șeriful.

Prince Rogers Nelson a fost declarat decedat la ora locală 10.07, a mai menționat șeriful, adăugând că o anchetă este în curs de desfășurare pentru a determina circumstanțele morții.

Cântărețul a fost dus de urgență la spital, vinerea trecută, pentru o gripă, după cum au scris mai multe publicații, adăugând că avionul său privat a procedat la o aterizare de urgență în Illinois, pe drumul spre Minneapolis la întoarcerea din Atlanta, unde cântărețul susținuse două concerte.

Artistul ar fi fost tratat pentru o supradoză de opiacee cu șase zile înainte de moartea sa, afirmă site-ul TMZ specializat în informații despre celebrități.

Autopsia va fi realizată în cursul zilei de vineri, a declarat un purtător de cuvânt al institutului de medicină legală din Midwest, Martha Weaver, precizând că rezultatele preliminare ar urma să fie disponibile în câteva zile, dar că analizele — mai ales toxicologice — ar putea dura mai multe săptămâni.

Prince anunțase luna trecută că urma să își publice memoriile.

Foto:  Prince – facebook

06
/09
/14

Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Asociaţia Culturală “Pro Valores” și Radio România Cultural vă invită în perioada 4 – 12 octombrie 2014, la un regal poetico – muzical.

05
/09
/14

Radio România Muzical şi Ministerul Educaţiei Naţionale au semnat un protocol de colaborare în cadrul căruia proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică" devine program naţional în şcoli, începând cu anul şcolar 2014-2015.

01
/09
/14

Pianista Elisabeth Leonskaja, laureată a Concursului Enescu în 1964: „Imediat dupa 1989, când încă se vedeau la București urmele gloanețelor pe clădiri, la Concursul și la Festivalul Enescu veneau mari muzicieni din toată lumea. Nu poți decât să te înclini în fața acestor lucruri!”

01
/09
/14

Promenada Operei 2014: un program de înaltă calitate artistică, o scenografie spectaculoasă, focuri de artificii, mii de spectatori. Toate au contribuit la succesul celui mai mare eveniment în aer liber din capitală dedicat artei lirice, organizat de Opera Naţională Bucureşti, ajuns la a opta ediţie.

31
/08
/14

Într-o serie unică de interviuri, șapte artiști recunoscuți în lumea muzicii clasice internaționale vorbesc în premieră despre cum câștigarea Concursului Enescu a fost o deschidere de drum pentru cariera lor și spun de ce România contează!

30
/08
/14

Eugen Doga va susține primul său concert în aer liber la București, duminică, 31 august, la ora 18.00, în Parcul Titan. Cele mai frumoase compoziții ale sale vor putea fi ascultate în cadrul Zilei limbii române, eveniment organizat de Centrul Cultural Casa Artelor, al Primariei sectorului 3.

27
/08
/14

Formaţiile Fără Zahăr, Ţapinarii şi Timpuri Noi vor concerta, între 26 şi 28 septembrie, la Bucharest Comedy Week, urmând ca serile din Piaţa Enescu să se încheie cu o proiecţie de film, precum "Pantera roz", din 1963, şi "Unora le place jazz-ul", din 1959.