De la “Dead Poets Society” la “Training Day”
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-la-dead-poets-society-la-training-day/

O incursiune „Garantat 100%” prin viaţa şi cariera lui Ethan Hawke. Cu Ethan Hawke. Actorul american este invitatul lui Cătălin Ştefănescu duminică, 22 octombrie, de la 23.00, la TVR 1şi TVR+.

Un articol de Petre Ivan|20 octombrie 2017

Avea 12-13 ani când a primit un rol de figuraţie în spectacolul Sfânta Ioana, de George Bernard Shaw. Apoi, la câţiva ani, vine şi primul rol într-un film. „E extrem de riscant pentru un adolescent să intre brusc în această lume a industriei spectacolului. Tentaţiile sunt enorme, iar felul în care îţi gestionezi relaţia cu această lume e esenţial”, începe Ethan Hawke povestea sa la Garantat 100%.

Actorul american Ethan Hawke este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la o nouă ediţie Garantat 100%, pe care telespectatorii o pot urmări duminică, 22 octombrie, de la 23.00, la TVR 1 şi TVR+.

„Am discutat cu Ethan Hawke despre începuturile carierei sale de actor. A povestit despre colegi de aceeaşi vârstă care s-au pierdut pe parcurs, unii eşuând în droguri şi alcool, alţii chiar alegând calea sinuciderii. Am discutat apoi despre idealurile adolescenţei sale, relaţia cu părinţii, despre dorinţa de a ajunge un fel de Jack London, şi despre filmul care îl propulsează definitiv în atenţia publicului – Dead Poets Society. Ocazie cu care îi cunoaşte pe regizorul Peter Weir şi pe actorul Robin Williams, pe care îl admiră şi de la care învaţă foarte mult”, ne dezvăluie Cătălin Ştefănescu.

La Garantat 100%, Ethan Hawke vorbeşte despre felul său de a înţelege ce înseamnă să întruchipezi un personaj, şi despre faptul că nu poţi iubi ceea ce faci, dacă te limitezi la a vedea calea pe care ai ales-o doar ca pe o meserie.

Duminică seară, la TVR 1, Ethan Hawke povesteşte şi despre cum a simţit presiunea, emoţia, tensiunea de a juca alături de un actor legendar, aşa cum este Denzel Washington. Training Day e un film de la care Ethan Hawke consideră că începe, într-un fel, maturitatea sa de actor. Invitatul lui Cătălin Ştefănescu explică pe larg ce înţelege el prin ideea de maturitate, atât ca artist, cât şi ca om, ca oricare altul, în afara platourilor de filmare sau a scenei.

„Şi tot la Garantat 100%, Ethan Hawke vorbeşte despre prietenia cu câţiva dintre marii regizori cu care a lucrat, ce a învăţat de la fiecare dintre ei, dar şi care sunt muzicile, cărţile, filmele şi spectacolele de teatru pe care le preţuieşte şi le poartă în sufletul său” (Cătălin Ştefănescu).

Deja un prieten al publicului din România, celebrul actor american a făcut o nouă vizită în această toamnă la Bucureşti, cu ocazia primei ediţii a Festivalului de Film American Independent. Ethan Hawke a acceptat invitaţia lui Cătălin Ştefănescu la o discuţie Garantat 100% sinceră, care urmăreşte în secvenţe cinematografice cariera şi viaţa actorului nominalizat de patru ori la Oscar. Emisiunea e de urmărit neapărat duminică, 22 octombrie, de la 23.00, la TVR 1 şi TVR+.

Pe 15 octombrie, în deschiderea noului sezon, cel de-al 36-lea, al emisiunii Garantat 100%,  Cătălin Ştefănescu a stat de vorbă cu actorul Armand Assante. Ediţiile noului sezon aduc la Televiziunea Română interviuri în exclusivitate cu personalităţi internaţionale precum sir Derek Jacobi, Ethan Hawke, Robert Wilson şi alţii.

Foto: Ethan Hawke -Ioana Hameeda

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.