De luat aminte. Guvernul italian oferă tinerilor „bonus de cultura” (500 de euro)
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-luat-aminte-guvernul-italian-ofera-tinerilor-500-de-euro-bonus-de-cultura/

În vreme ce guvernul român se gândeşte cum să scoată 50 de lei din buzunar pentru a-şi trimite la grădiniţă minorii ai căror părinţi au venituri mici, italienii sunt gata să le acorde o susţinere generoasă adolescenţilor. Într-o mişcare concepută pentru a reaminti tinerilor că doar cultura este cea care ne îmbogăţeşte viaţa şi aduce oamenii împreună, cetăţenii italieni care împlinesc 18 ani sunt pe cale să obţină 500 de euro ” bonus de cultură ” de la guvern.

Un articol de Petre Ivan|25 august 2016

Iniţiativa va fi lansată pe 15 septembrie, iar acest  bonus de cultura poate fi cheltuit pe cărţi, bilete la concert, la teatru, la cinema, vizite la muzeu sau excursii în parcuri naţionale.

Se aşteaptă ca aproape 575,000 de adolescenţi să beneficieze de această iniţiativă şi, chiar dacă aceasta înseamnă cheltuirea a 290 milioane de euro ai guvernului italian, subsecretarul parlamentar Tommaso Nannicini crede că sunt bani bine cheltuiţi.

Iniţiativa trimite un mesaj clar către tineri, reamintindu-le că aparţin unei comunităţi care le urează bun venit odată ce împlinesc vârsta. De asemenea, le reaminteşte cât de important este consumul cultural, atât pentru îmbogăţirea propriei persoane, cât şi împuternicirea societăţii. – Tommaso Nannicini

Tinerii cu vârsta de 18 ani vor putea să îşi revendice fondul printr-o aplicaţie, descărcând vouchere în telefoanele proprii, care pot fi folosite în magazinele online, dar şi fizice.

Mai mult, guvernul italian plănuieşte un bonus similar şi pentru profesori, începând din  2017, bani meniţi a fi cheltuiţi în sensul dezvoltării profesionale.

Foto: bonus de cultura – facebook

22
/11
/22

AntrepreMAME – o comunitate de business și Art&craft, dedicată segmentului feminin, pentru a încuraja și sprijini inițiativele antreprenoriale, vă învită la Conferințele AntrepreMAME – ediția I. „Evele” învață din greșeli, un eveniment dedicat femeilor antreprenor, care fac sau doresc să facă primii pași în antreprenoriatul românesc. Evenimentul va avea loc la Opera Comică pentru Copii, București, pe 14 decembrie 2022.

21
/11
/22

Până pe 3 decembrie este disponibilă colecția de 100 de lucrări originale, în ediție limitată, „Mimi’s Tea Party” a artistei Mimi Pleșoianu (Mimificator) la Art Machine, proiect inițiat de gruparea artistică Pastila Roz. Acestea pot fi achiziționate de la automatul de tip vending machine amplasat în București, în Cărturești Parklake.

11
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022, de la ora 16:30, la Opera Naţională Bucureşti, în Foaierul Galben, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Învingătorii Sclerozei Multiple - Călător printre forme şi culori”, semnată de Simona Carolina Tănase, ea însăşi diagnosticată cu scleroză multiplă şi Preşedintele Asociaţiei Învingătorii Sclerozei Multiple.

04
/11
/22

Muzeul Amintirilor din Comunism (MAdC) şi BD Historia aduc o nouă expoziție temporară în luna noiembrie, intitulată „Reconstituire istorică în benzi desenate - Revolta anticomunistă Braşov 15 Noiembrie 1987”.

04
/11
/22

Începând din 4 noiembrie, la ARCUB - Hanul Gabroveni se deschide „Secvenţe expoziţionale din Bucureşti”, expoziţie ce prezintă istoria spaţiilor expoziţionale din Capitală printr-o selecţie de fotografii din Colecţia de imagini a istoricului de artă şi fotografului Mihai Oroveanu.

02
/11
/22

Între 7 şi 29 noiembrie 2022, expoziția „Helmut Stürmer. Decor/Costum/Desen” de la ARCUB – Hanul Gabroveni reconstruiește parcursul profesional al artistului Helmut Stürmer, scenograf de teatru, operă şi film, creator de costume şi light designer.

01
/11
/22

Concepute pe o gamă variată de teme, de la hieroglifele și cetățile Antichității la creația iconoclastă a artiștilor contemporani, expozițiile momentului din muzeele europene își provoacă vizitatorii să ia parte la experiențe de nerefuzat.

01
/11
/22

Asociația Docuart lansează înscrierile pentru cursurile gratuite de film, teatru și fotografie documentară, organizate în cadrul proiectului Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului.