De luat aminte. Guvernul italian oferă tinerilor „bonus de cultura” (500 de euro)
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-luat-aminte-guvernul-italian-ofera-tinerilor-500-de-euro-bonus-de-cultura/

În vreme ce guvernul român se gândeşte cum să scoată 50 de lei din buzunar pentru a-şi trimite la grădiniţă minorii ai căror părinţi au venituri mici, italienii sunt gata să le acorde o susţinere generoasă adolescenţilor. Într-o mişcare concepută pentru a reaminti tinerilor că doar cultura este cea care ne îmbogăţeşte viaţa şi aduce oamenii împreună, cetăţenii italieni care împlinesc 18 ani sunt pe cale să obţină 500 de euro ” bonus de cultură ” de la guvern.

Un articol de Petre Ivan|25 august 2016

Iniţiativa va fi lansată pe 15 septembrie, iar acest  bonus de cultura poate fi cheltuit pe cărţi, bilete la concert, la teatru, la cinema, vizite la muzeu sau excursii în parcuri naţionale.

Se aşteaptă ca aproape 575,000 de adolescenţi să beneficieze de această iniţiativă şi, chiar dacă aceasta înseamnă cheltuirea a 290 milioane de euro ai guvernului italian, subsecretarul parlamentar Tommaso Nannicini crede că sunt bani bine cheltuiţi.

Iniţiativa trimite un mesaj clar către tineri, reamintindu-le că aparţin unei comunităţi care le urează bun venit odată ce împlinesc vârsta. De asemenea, le reaminteşte cât de important este consumul cultural, atât pentru îmbogăţirea propriei persoane, cât şi împuternicirea societăţii. – Tommaso Nannicini

Tinerii cu vârsta de 18 ani vor putea să îşi revendice fondul printr-o aplicaţie, descărcând vouchere în telefoanele proprii, care pot fi folosite în magazinele online, dar şi fizice.

Mai mult, guvernul italian plănuieşte un bonus similar şi pentru profesori, începând din  2017, bani meniţi a fi cheltuiţi în sensul dezvoltării profesionale.

Foto: bonus de cultura – facebook

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.