De vânzare / For Sale, cel mai bun spectacol din 2014. Lista completă a câştigătorilor Premiilor UNITER
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-vanzare-for-sale-cel-mai-bun-spectacol-din-2014-lista-completa-a-castigatorilor-premiilor-uniter/

“De vânzare/ For Sale”, de Gianina Cărbunariu, montat la Teatrul Odeon din Bucureşti, a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol, iar Victor Ioan Frunză a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru spectacolul “Mobilă şi durere”, luni seară, la cea de-a 23-a ediţie a galei premiilor UNITER.

Un articol de Petre Ivan|26 Mai 2015

Premiile UNITER au fost decernate luni seară, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Amfitrionul Galei a fost, ca în fiecare an, Ion Caramitru, preşedintele UNITER. Pentru a XXIII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru: Monica Andronescu, Mircea Morariu şi Maria Zărnescu.

Lista câştigătorilor:

Cel mai bun spectacol – „DE VÂNZARE / For Sale”, de Gianina Cărbunariu, Teatrul Odeon Bucureşti;

Cel mai bun regizor – VICTOR IOAN FRUNZĂ pentru spectacolul „Mobilă şi durere”, Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” Bucureşti;

Vlad Ivanov, cel mai bun actor în rol principal

Vlad Ivanov, cel mai bun actor în rol principal

Cel mai bun scenograf – ADRIANA GRAND pentru scenografia spectacolului „Mobilă şi durere”, Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” Bucureşti;

Cel mai bun actor în rol principal – VLAD IVANOV pentru rolurile din spectacolul „Omul cel bun din Seciuan”, Teatrul Bulandra Bucureşti;

Anca Hanu, cea mai bună actriţă în rol principal

Anca Hanu, cea mai bună actriţă în rol principal

Cea mai bună actriţă în rol principal – ANCA HANU pentru rolul Amalia din spectacolul „Amalia respiră adânc”, Teatrul Naţional Cluj-Napoca;

Cel mai bun actor în rol secundar – MIHAI CĂLIN pentru rolul Caliban din spectacolul „Furtuna”, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti;

Cea mai bună actriţă în rol secundar – KATALIN BEREKMERI pentru rolurile din spectacolul „Castingul Dracului”, Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania „Tompa Miklós”.

Mihai Călin, cel mai bun actor în rol secundar

Mihai Călin, cel mai bun actor în rol secundar

Critică teatrală – DORU MAREŞ

Teatru radiofonic – ILINCA STIHI;
„Henric al V-lea” de William Shakespare, adaptarea radiofonică

Katalin Berekméri, cea mai bună actriţă în rol secundar

Katalin Berekméri, cea mai bună actriţă în rol secundar

Teatru TV -
„VINOVATUL”, după Ion Băieşu, scenariul şi regia: Ion Gostin

Debut – ANA BIANCA POPESCU, pentru rolul Fata din spectacolul „Numele”, producţie a Teatrului Foarte Mic Bucureşti în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

Cea mai bună piesă românească a anului – „TIMPUL NEBUNILOR, de Stela

Doru Mareş, critică teatralăjpg

Doru Mareş, critică teatralăjpg

Giurgeanu.

 

Premiile acordate de Senatul UNITER:

 

Premiul de Excelenţă – în omagiu pentru aportul şi impactul spectacolelor sale asupra teatrului românesc – PETER BROOK

Premiul pentru întreaga activitate:

Ana Bianca Popescu, premiul UNITER pentru debut

Ana Bianca Popescu, premiul UNITER pentru debut

Actor – VLADIMIR JURĂSCU

Actriţă – MIHAELA ARSENESCU WERNER

Regizor – ALEXANDER HAUSVATER

Scenografie – CLARA LABANCZ

Critică şi istorie teatrală – MIRA IOSIF

 

PREMII SPECIALE:

 

Premiu special acordat Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti pentru Galele Absolvenţilor

***

Pe scena TNB a urcat consilierul prezidenţial pentru cultură Sergiu Nistor, care a anunţat că preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, luni, decretul de decorare a Uniunii Teatrale din România (UNITER).

Foto: Premiile UNITER – uniter.ro, facebook

18
/04
/19

Cu o istorie de peste 50 de ani, Colecția de Artă Renault vine pentru prima dară în România, din 19 aprilie. Expoziția „RENAULT ȘI ARTA, O ISTORIE VIE, 1967-2019” face parte din noul sezon expozițional de la Muzeul Național de Artă Contemporană.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

18
/04
/19

Într-o zi de 18 aprilie (1506) începea construcția bazilicii Sfântul Petru. Bazilica Sfantul Petru se găsește în monumentala Piață Sfantul Petru, în Vatican, fiind unul dintre locașurile sacre ale creștinismului și în special ale catolicismului

17
/04
/19

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani tocmai a prezentat la Improteca (un spațiu teatral nou în capitală, amplasat pe strada Comănița, la numărul 9), spectacolul „Artă”, o piesă de Yasmina Reza, regizată de Teodora Câmpineanu. 

17
/04
/19

Festivalul Național de Teatru anunță difuzarea publică a documentarului „Atelier Cehov – Silviu Purcărete” – un making-of al Atelierului Cehov – Purcărete (organizat de FNT la Sinaia în iulie 2018). Documentarul va fi difuzat miercuri, 17 aprilie 2019, de la ora 22.00, în premieră online pe site-ul www.fnt.ro, pe pagina de Facebook a FNT și pe contul de Youtube al UNITER.

16
/04
/19

UNATC „I.L. Caragiale” din București și Centrul de studii și experimente teatrale „Crin Teodorescu” organizează, în perioada 16 aprilie - 21 aprilie 2019, masterclass-ul de artă regizorală “FUNDAMENTELE ARTEI REGIZORALE” sustinut de prof.dr. David Esrig, director al Academiei de Artele Spectacolului Athanor din Passau, Germania si Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte.

16
/04
/19

"Nu sunt nostalgică, obişnuiesc să privesc înainte, dar îmi e dor de momentele magice petrecute cu Visconti şi Fellini." - Claudia Cardinale. Celebra actriţă italiană a împlinit 81 de ani.

15
/04
/19

Un incendiu a izbucnit în aceasta seară la catedrala Notre-Dame din Paris. "Asistăm la prăbușirea celui mai vizitat monument istoric din lume" a declarat, referitor la acest fapt, un istoric francez. Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.50, ora locală, 19.50 ora României.

Page 1 of 79112345...102030...Last »