De văzut la MNAC: expoziția „Peisaj Infinit. Ioan Sbârciu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-vazut-la-mnac-expozitia-peisaj-infinit-ioan-sbarciu/

Până pe 29 martie 2020, Muzeul Naţional de Artă Contemporană (Str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, Aripa E4) prezintă expoziţia „Peisaj Infinit. Ioan Sbârciu”.

Un articol de Liliana Matei|18 ianuarie 2020

De câteva decenii bune, Ioan Sbârciu joacă rolul unei figuri centrale în cadrul fenomenului pedagogic, artistic și managerial intitulat, cu un termen ambițios și doar parțial acoperitor, Școala de la Cluj. În calitate de profesor, rector și manager cultural, artistul a instituit un model pentru generațiile mai tinere de colegi. Ca pictor, și-a croit un drum special în istoria modernității românești, prin capacitatea unică de a orchestra spații picturale ample, încărcate cu straturi și rețele de culoare complexe. Expoziția de la MNAC este de fapt o instalație fără precedent în România, o pânză monumentală (lungă de 28 metri și înaltă de 5) care umple emblematica Sală de Marmură a muzeului, devenind astfel un obiect sincretic, ce aparține deopotrivă picturii și sculpturii.

Expoziția poate fi vizitată la parterul muzeului, în Sala de Marmură.
Artist: Ioan Sbârciu

Cu sprijinul: Greentek Lighting, Andreea Stănculeanu (Sector 1 Gallery)

Asistență tehnică: Bencze László

Credit imagine: Imagine din atelierul lui Ioan Sbârciu. Credit foto: Mihai Ștefan Bădulescu

09
/06
/20

Sâmbătă, 13 iunie, de Ziua Porților Deschise, Fundația Calea Victoriei vine în vizită la tine! Și aduce în dar demo-uri gratuite la cele mai îndrăgite cursuri din program, reduceri care durează un weekend întreg, lectori simpatici și o mulțime de alți oameni care au aceleași pasiuni ca tine.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.