De Zilele Bucureştiului: Spectacole de teatru şi târguri ale meşteşugarilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-zilele-bucurestiului-spectacole-de-teatru-si-targuri-ale-mestesugarilor/

Peste 20 de trupe din şapte ţări vor susţine spectacole, de joi până duminică, de Zilele Bucureştiului, manifestare organizată de Primăria Capitalei prin ArCuB.   Conform comunicatului Primăriei Municipiului Bucureşti, trupe din şapte ţări (Franţa, Olanda, Spania, Elveţia, Belgia, Germania, România) vor susţine spectacole de teatru de stradă în Piaţa Constituţiei, Piaţa George Enescu, Parcul […]

Un articol de |13 septembrie 2012

Peste 20 de trupe din şapte ţări vor susţine spectacole, de joi până duminică, de Zilele Bucureştiului, manifestare organizată de Primăria Capitalei prin ArCuB.

 

Conform comunicatului Primăriei Municipiului Bucureşti, trupe din şapte ţări (Franţa, Olanda, Spania, Elveţia, Belgia, Germania, România) vor susţine spectacole de teatru de stradă în Piaţa Constituţiei, Piaţa George Enescu, Parcul Colţea, Piaţa 21 decembrie 1989 (Fântâna de la Universitatea de Arhitectură), Piaţa Unirii, Centrul Istoric şi pe toate bulevardele centrale cu ocazia Zilelor Bucureştiului.

„În perioada 13-16 septembrie, Bucureştiul aniversează 553 de ani de la atestarea documentară şi se transformă într-o uriaşă scenă de spectacole unde actorii, cântăreţii, saltimbancii, fanfarele şi meşteşugarii ocupă pieţele şi bulevardele Capitalei”, relevă comunicatul.

Totodată, Primăria Capitalei, prin CreArT, doreşte să reconstituie atmosfera Bucureştiului de altădată în Parcul Herăstrău unde, în intervalul 14-16 septembrie, va avea loc un târg al meşteşugarilor dar şi parada târgoveţilor, unde participă zeci de artişti costumaţi în comercianţii de altădată ca vânzători de ziare, flaşnetari, lustragii, negustori şi meşteri ambulanţi.

În aceste zile, parcul Herăstrău va fi gazda pentru ansambluri folclorice, fanfare, comunităţi şi minorităţi naţionale, muzica Bucureştiului de altădată dar şi statui vivante şi animatori pe catalige.

Publicul se va putea bucura de plimbări cu trăsurile, de tradiţionala bătaie cu flori, Bucureştiul devenind astfel, timp de patru zile Capitala Spectacolelor.

Piaţa Constituţiei va găzdui, pe tot parcursul lunii septembrie, o serie de evenimente de excepţie, de care se vor putea bucura toţi bucureştenii şi nu numai. Astfel, pe 22 septembrie, începând cu ora 20,30, va urca pe scenă inegalabilul Leonard Cohen şi o zi mai târziu, pe 23 septembrie, tot în Piaţa Constituţiei, pentru prima dată în România, va veni şi fenomenul muzicii opera pop, cvartetul il Divo.

În septembrie va avea loc şi Parada Elevilor Bucureşteni, care se va reuni pe 29 septembrie. La eveniment sunt aşteptaţi peste 20.000 de elevi ce vor defila din faţa Sălii Palatului pe Calea Victoriei, Bulevardul Naţiunile Unite, Bulevardul Libertăţii până în Piaţa Constituţiei, care este de altfel destinaţia finală a paradei, unde va avea loc un concert susţinut de Alex Velea, Smiley şi Dj Sava feat Adela Popescu.

 

Sursa: Agerpres

 

 

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.