De Zilele Bucureştiului: Spectacole de teatru şi târguri ale meşteşugarilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-zilele-bucurestiului-spectacole-de-teatru-si-targuri-ale-mestesugarilor/

Peste 20 de trupe din şapte ţări vor susţine spectacole, de joi până duminică, de Zilele Bucureştiului, manifestare organizată de Primăria Capitalei prin ArCuB.   Conform comunicatului Primăriei Municipiului Bucureşti, trupe din şapte ţări (Franţa, Olanda, Spania, Elveţia, Belgia, Germania, România) vor susţine spectacole de teatru de stradă în Piaţa Constituţiei, Piaţa George Enescu, Parcul […]

Un articol de |13 septembrie 2012

Peste 20 de trupe din şapte ţări vor susţine spectacole, de joi până duminică, de Zilele Bucureştiului, manifestare organizată de Primăria Capitalei prin ArCuB.

 

Conform comunicatului Primăriei Municipiului Bucureşti, trupe din şapte ţări (Franţa, Olanda, Spania, Elveţia, Belgia, Germania, România) vor susţine spectacole de teatru de stradă în Piaţa Constituţiei, Piaţa George Enescu, Parcul Colţea, Piaţa 21 decembrie 1989 (Fântâna de la Universitatea de Arhitectură), Piaţa Unirii, Centrul Istoric şi pe toate bulevardele centrale cu ocazia Zilelor Bucureştiului.

„În perioada 13-16 septembrie, Bucureştiul aniversează 553 de ani de la atestarea documentară şi se transformă într-o uriaşă scenă de spectacole unde actorii, cântăreţii, saltimbancii, fanfarele şi meşteşugarii ocupă pieţele şi bulevardele Capitalei”, relevă comunicatul.

Totodată, Primăria Capitalei, prin CreArT, doreşte să reconstituie atmosfera Bucureştiului de altădată în Parcul Herăstrău unde, în intervalul 14-16 septembrie, va avea loc un târg al meşteşugarilor dar şi parada târgoveţilor, unde participă zeci de artişti costumaţi în comercianţii de altădată ca vânzători de ziare, flaşnetari, lustragii, negustori şi meşteri ambulanţi.

În aceste zile, parcul Herăstrău va fi gazda pentru ansambluri folclorice, fanfare, comunităţi şi minorităţi naţionale, muzica Bucureştiului de altădată dar şi statui vivante şi animatori pe catalige.

Publicul se va putea bucura de plimbări cu trăsurile, de tradiţionala bătaie cu flori, Bucureştiul devenind astfel, timp de patru zile Capitala Spectacolelor.

Piaţa Constituţiei va găzdui, pe tot parcursul lunii septembrie, o serie de evenimente de excepţie, de care se vor putea bucura toţi bucureştenii şi nu numai. Astfel, pe 22 septembrie, începând cu ora 20,30, va urca pe scenă inegalabilul Leonard Cohen şi o zi mai târziu, pe 23 septembrie, tot în Piaţa Constituţiei, pentru prima dată în România, va veni şi fenomenul muzicii opera pop, cvartetul il Divo.

În septembrie va avea loc şi Parada Elevilor Bucureşteni, care se va reuni pe 29 septembrie. La eveniment sunt aşteptaţi peste 20.000 de elevi ce vor defila din faţa Sălii Palatului pe Calea Victoriei, Bulevardul Naţiunile Unite, Bulevardul Libertăţii până în Piaţa Constituţiei, care este de altfel destinaţia finală a paradei, unde va avea loc un concert susţinut de Alex Velea, Smiley şi Dj Sava feat Adela Popescu.

 

Sursa: Agerpres

 

 

23
/12
/15

INTERVIU „Îmi plac cel mai mult genurile amestecate – dramediile”, spune actriţa Mihaela Sîrbu, cunoscută pentru roluri din filme-reper recente ale Noului Cinema Românesc, precum „Aferim!”, „Toată lumea din familia noastră” şi „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”. Un interviu special despre actoria de film.

22
/12
/15

Andre Rieu va susține un concert la București pe 11 iunie 2016, în Piața Constituției, biletele având preţuri între 160 şi 800 de lei. Artistul olandez a susținut șapte concerte la București anul acesta în acompaniamentul orchestrei sale, sub privirile a peste 85.000 de spectatori.

22
/12
/15

Actorii pleacă prea repede, indiferent care le este vârsta biologică... 37 de ani în Teatrul Mic, filme, spectacole pentru televiziune, căldură, generozitate, iubire pentru meserie și pentru familie. Sorin Medeleni a încetat din viață într-o duminică. Casa de Producție TVR vă propune să îl revedeți pe Sorin Medeleni în spectacolul „Bătrâna și hoțul”, miercuri, 23 decembrie, de la ora 9.30, pe TVR2.

22
/12
/15

În anii '50 ai secolului trecut, Nicolae Labiş (2 decembrie 1935 - 22 decembrie 1956) şi Nichita Stănescu erau doi poeţi foarte tineri, în plină ascensiune. Amândoi au devenit rapid celebri. Mai întâi Labiş. Puţin mai târziu, Nichita.

22
/12
/15

Știați când se primeau crenvurștii la restaurantul Berlin din centrul Bucureștiului? Dar de „povestea cozii” ați auzit? Oare cum se iubea la 14 grade, cu zăpada intrată în apartament? Câțiva scriitori români deapănă, cu haz, amintiri din comunism.

22
/12
/15

Grand Cinema & More răsplătește iubitorii de balet cu o experiență unică în luna ianuarie, la Moscova. Câștigătoarea promoției Bolshoi desfășurată în perioada 15 octombrie – 14 decembrie este Elena Carmen Rădulescu, din București, care va viziona spectacolul “Îmblânzirea Scorpiei” din 24 ianuarie 2016, direct pe scena celebrului teatru Bolshoi din Moscova. 

21
/12
/15

Șase filme propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin vor fi proiectate între 8 și 10 ianuarie 2016 la Cinema Union din București. Weekend-ul de Oscar include două dintre peliculele care au fost anunțate de curând pe lista scurtă la premiul Oscar și au șanse la o nominalizare: Mustang (Franța) și Le tout nouveau testament (Belgia). Celelalte filme din program: Aferim!, The Assassin, Rams și Arabian Nights.

21
/12
/15

Anul 2015 a fost unul destul de bun pentru cinematografia română, după un dezastruos 2014: peste 20 de lungmetraje de ficţiune şi documentare, dintre care multe debuturi, lansate în cinematografe sau exclusiv la HBO, prezenţe în festivaluri importante şi câteva premii.

21
/12
/15

În vremea în care în satele de pe malul Argeșului, portocalele și bananele erau semn clar că se sfârșește anul, curentul electric era un adevărat lux, la fel ca și pâinea, iar o noapte de program TV reprezenta un miracol, oamenii încă erau legați cu fire nevăzute de obiceiuri străvechi. Și ce obicei putea fi mai de căpătâi în acea perioadă de mare puținătate a hranei decât tăiatul porcului.

21
/12
/15

Actrița Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. După peste 55 de ani de carieră, dedicaţi teatrului şi filmului românesc, Teatrul de Comedie a realizat o expoziție de fotografie care rememorează unele dintre cele mai frumoase roluri ale ei pe scena acestui teatru.

20
/12
/15

FOTO/VIDEO EXCLUSIV Ziarul Metropolis. Prima lectură pentru spectacolul „Nemuritorul”, cu Radu Beligan, Maia Morgenstern și Marius Bodochi, în regia lui Dan Tudor, pe un text de Mona Radu, care va fi pus în scenă la Teatrelli, a avut loc cu câteva zile înainte de Crăciun.

20
/12
/15

Surpriză in Concertul de Crăciun „Grigore Leșe la Sala Palatului“: maestrul Leșe, doctor in muzica, il va avea invitat in spectacol pe tanarul care a reusit sa starneasca cel mai mare val de emotie si sa fie considerat „fenomenul” anului in Romania – moldoveanul Andrei Ioniță.