De Ziua Copilului, ”Tarantino al pianului clasic”, Aksel Kolstad, va susține 3 reprezentații la Teatrul Godot
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-ziua-copilului-tarantino-al-pianului-clasic-aksel-kolstad-va-sustine-3-reprezentatii-la-teatrul-godot/

1 iunie se petrece în tandem copii-părinţi la Teatrul Godot, alături de Aksel Kolstad, compozitor, pianist, dirijor, dar şi stand-up comedian poliglot din Norvegia.

Un articol de Petre Ivan|16 mai 2023

Aksel Kolstad, „Un Tarantino al pianului clasic” (după cum a fost numit de Revista TIME), a pregătit pentru cei mici, dar și pentru însoțitori, o serie de 3 evenimente care va face istorie și totodată, va oferi participanților amintiri de neuitat.

MOZART vs BATMAN
Un spectacol interactiv pentru copii despre genialitatea personalității și perenitatea muzicii lui W.A. Mozart.

O călătorie prin celebre teme mozartiene, inserate în povestea despre copilăria genialului compozitor, corelate cu elfii din basmele scandinave sau cu eroii benzilor desenate din zilele noastre.
Un one man show cu garantată atractivitate și interacțiune a publicului (întrucât, prin tragere la sorți, unul dintre micii spectatori va fi desemnat să îi acopere ochii muzicianului, lăsându-l să interpreteze la pian așa cum făcea micul Wolfgang).

Ora de începere: 11.00 a.m.
Biletele s-au pus în vânzare pe website-ul www.teatrulgodot.ro și au prețul de:
• 70 lei pentru tandemul părinte-copil
• se adaugă 40 lei pentru fiecare copil în plus.

După-amiaza va fi spectaculos deschisă de un master-class dedicat tinerilor dornici să învețe, interactiv, despre conceptul “Café de concert”

CLASSIC ROCKS!
„Cum îi citim azi pe compozitorii clasici? Ce ne mai spun ei? De ce ar trebui să ne placă?” – sunt întrebări care îi preocupă pe muzicienii care vor succes, dar și pe spectatorii care nu vor să consume ceva desuet.

Secretul pare deținut de Aksel Kolstad, cel care a instaurat conceptul de „Cafe de Concert” în Oslo și New York, unde organizează întâlniri cu categorii de public dintre cele mai diferite, determinându-le să devină consumatoare de muzică clasică.

Deoarece, nonconformist în vestimentație și atitudine, el pornește de la o temă din viață cotidiană sau de la un produs de consum obișnuit și ilustrează convingător, pasionat și creativ, perenitatea clasicilor, dovedește că muzica clasică poate fi digerată de oricine dacă interpretul ei este pasionat ca un rock star.

Vă invităm să vă alăturați unui master-class despre conceptul „Cafe de concert” (implementat cu succes în Oslo sau New York) și adresat cu precădere tinerilor care studiază muzica la diferite nivele și vor să își testeze pasiunea sau să își alimenteze motivația pentru studiu.

Ora de începere: 15.00
Biletele s-au pus în vânzare pe website-ul teatrului și au prețul de 80 lei.

27
/07
/24

Vanner Collective anunță proiectul artistic multidisciplinar Să cunoști lumea, reunind sub umbrela empatiei și inclusivității o serie de activități menite să apropie persoanele cu dizabilități de propria lor expresivitate, de la ateliere creative și de dezvoltare personală, la terapie prin artă, educație vizuală și psiho-relațională, culminând cu sesiuni de fotografie menite să surprindă frumusețea și capacitatea de a inspira a participanților.

25
/07
/24

În weekendul 27-28 iulie, programul artistic „Străzi deschise, București – Promenadă Urbană” propune bucureștenilor și turiștilor concerte live, spectacole de acrobații, activități creative și concursuri menite să aducă un plus de energie și efervescență pe Calea Victoriei.

25
/07
/24

Accesul la ce era dincolo de masca timidă, uneori chiar veselă, purtată de fata blondă numită Sarah Kane, care credea în alt fel de teatru, este imposibil. Dar cuvintele care o definesc cel mai bine rămân acestea: „să faci din disperare ceva frumos”.

25
/07
/24

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix Festival s-a încheiat pe 26 februarie cu un concert la București, după opt zile de concerte și evenimente sold out la Iași. Vara anului 2024 aduce un nou proiect semnat de organizatori: Classix Lab - desfășurat între 26 iulie și 1 august la Iași, Suceava și Vatra Dornei.

23
/07
/24

Hermetica este o denumire generică pentru un ansamblu variat de texte cu alură filosofico-religioasă, compuse într-o perioadă relativ întinsă (secolele III î.d.H. - III d.H.).

22
/07
/24

Ce credea pictorul însuși despre tablourile sale? Că seninătatea atemporală pe care o degaja e departe de misterul la care a vrut să ajungă, că cenzura rațiunii orientează pensula altfel decât ar fi mișcat-o imaginația singură.

22
/07
/24

În fiecare joi, între 25 iulie și 03 octombrie, la Rezidența9 (I.L. Caragiale 32) publicul este așteptat pentru o experiență de cinema unică: programul de filme rare în aer liber CINEVARA se întoarce pentru a 6-a ediție.

17
/07
/24

Inteligența Artificială își face simțită prezența în toate aspectele și domeniile vieții contemporane. De exemplu, un nou serviciu de monitorizare bazat pe inteligență artificială (AI) va proteja atleții și oficialii de abuzurile online, atât la Jocurile Olimpice, cât și la Jocurile Paralimpice, ce au loc în Paris, între 26 iulie-11 august 2024.