„Declick”, la Teatrul Roșu
https://www.ziarulmetropolis.ro/declick-la-teatrul-rosu/

Spectacolul „Declick”, cu Sabina Brânduşe şi Rareş Lucaci în distribuţie, ce spune povestea a doi tineri care în urma unei aventuri de o noapte ajung să formeze un cuplu, va avea premiera duminică, de la ora 20.00, la Teatru Roşu din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|21 decembrie 2014

„Declick” este povestea a doi tineri care în urma unei aventuri de o noapte ajung să formeze un cuplu; fiecare dintre ei ar vrea să-şi recapete libertatea, dar niciunul nu are curajul să o ceară. Piesa este compusă din patru scene încărcate de toate aromele unei relaţii: naşterea ei, speranţa ei, letargia ei, moartea ei; în ordine inversă, potrivit Mediafax.

Spectacolul „Declick”, în regia lui Alexandru Unguru, se desfăşoară într-una din cele mai mari săli de teatru independent, Teatru Roşu, situat în strada Bărăţiei, numărul 31, care are o capacitate de peste 250 locuri.

În perioada decembrie 2014 – decembrie 2015, în Bucureşti, vor avea loc 20 de reprezentaţii ale spectacolului „Declick”, care-i are în distribuţie pe Sabina Brânduşe şi Rareş Lucaci.

Spectacolul are susţinerea Festivalului Naţional de Teatru Tânăr „Ideo Ideis”, al cărui preşedinte este Marcel Iureş.

„Declick” este promovat şi la nivel naţional, în cadrul unui turneu cu reprezentaţii în cele mai importante oraşe din ţară: Braşov, Sibiu, Cluj, Arad, Timişoara, Baia Mare, Craiova, Constanţa şi Iaşi.

Sabina Brânduşe este o actriţă română cunoscută pentru pelicule precum „Ghost Rider: Spirit of Vengeance”, în care a jucat alături de Nicolas Cage, şi „California Dreamin'”, de Cristian Nemescu, potrivit imdb.com. Actriţa a jucat şi în filmul „Terapie pentru crimă”, de Kiki Vasilescu, o peliculă care a avut premiera în acest an.

Rereş Lucaci a jucat în mai multe piese de teatru, între care „Sufleurul fricii”, de Matei Vişniec, şi filme, între care „Lupul”, de Bogdan Mustaţă, şi „Diaz”, de Daniele Vicari.

INFO

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro. Preţul unui bilet este de 25 de lei.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.