„Declick”, la Teatrul Roșu
https://www.ziarulmetropolis.ro/declick-la-teatrul-rosu/

Spectacolul „Declick”, cu Sabina Brânduşe şi Rareş Lucaci în distribuţie, ce spune povestea a doi tineri care în urma unei aventuri de o noapte ajung să formeze un cuplu, va avea premiera duminică, de la ora 20.00, la Teatru Roşu din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|21 decembrie 2014

„Declick” este povestea a doi tineri care în urma unei aventuri de o noapte ajung să formeze un cuplu; fiecare dintre ei ar vrea să-şi recapete libertatea, dar niciunul nu are curajul să o ceară. Piesa este compusă din patru scene încărcate de toate aromele unei relaţii: naşterea ei, speranţa ei, letargia ei, moartea ei; în ordine inversă, potrivit Mediafax.

Spectacolul „Declick”, în regia lui Alexandru Unguru, se desfăşoară într-una din cele mai mari săli de teatru independent, Teatru Roşu, situat în strada Bărăţiei, numărul 31, care are o capacitate de peste 250 locuri.

În perioada decembrie 2014 – decembrie 2015, în Bucureşti, vor avea loc 20 de reprezentaţii ale spectacolului „Declick”, care-i are în distribuţie pe Sabina Brânduşe şi Rareş Lucaci.

Spectacolul are susţinerea Festivalului Naţional de Teatru Tânăr „Ideo Ideis”, al cărui preşedinte este Marcel Iureş.

„Declick” este promovat şi la nivel naţional, în cadrul unui turneu cu reprezentaţii în cele mai importante oraşe din ţară: Braşov, Sibiu, Cluj, Arad, Timişoara, Baia Mare, Craiova, Constanţa şi Iaşi.

Sabina Brânduşe este o actriţă română cunoscută pentru pelicule precum „Ghost Rider: Spirit of Vengeance”, în care a jucat alături de Nicolas Cage, şi „California Dreamin'”, de Cristian Nemescu, potrivit imdb.com. Actriţa a jucat şi în filmul „Terapie pentru crimă”, de Kiki Vasilescu, o peliculă care a avut premiera în acest an.

Rereş Lucaci a jucat în mai multe piese de teatru, între care „Sufleurul fricii”, de Matei Vişniec, şi filme, între care „Lupul”, de Bogdan Mustaţă, şi „Diaz”, de Daniele Vicari.

INFO

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro. Preţul unui bilet este de 25 de lei.

19
/04
/15

Peste 10.000 de cărți vor fi oferite de Editura Litera, pe 23 aprilie, începând cu ora 18,30, în jurul Palatului Parlamentului, la cea de-a treia ediție a campaniei "Noaptea Cărților Deschise", organizată de această editură și Ring cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții.

18
/04
/15

Fi-voi acuzat de liabugnarism primar dacă voi mărturisi că am apreciat la superlativ spectacolele „Aici nu se simte“ şi „Oase pentru Otto”, care se joacă, într-un cuplaj, dacă mai ştiţi ce este acela un cuplaj, când şi când, la Godot?

17
/04
/15

Se joacă la Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” nebuna comedie “O odisee pământeană”. Poate că această clasificare – comedie – este totuși inexactă sau măcar insuficientă. “O odisee pământeană” este, mai ales, un spectacol de teatru atipic pentru scena bucureșteană.

17
/04
/15

Autorităţile spaniole intenţionează să construiască un muzeu permanent dedicat cineastului american Woody Allen în Barcelona, oraşul în care acesta a turnat pelicula "Vicky Cristina Barcelona"

16
/04
/15

Cel mai mare festival de scurtmetraje din România s-a deschis oficial la Cinema Studio, în prezența a sute de invitați și spectatori. Printre invitați s-au numărat Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, actorii Ana Ularu, Maria Obretin, Rodica Lazăr, Radu Iacoban, Tudor Chirilă, regizorii Lucian Georgescu, Alexandru Maftei şi scenarista Lia Bugnar.

16
/04
/15

Lungmetrajul "Aferim" al lui Radu Jude, premiat cu Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2015, a fost promovat la Bruxelles, miercuri seara, la sediul Parlamentului European, în prezența unui numeros public și a mai multor oficialități.

16
/04
/15

Mickey Mouse şi gaşca sa de prieteni au sosit la Bucureşti pentru a pregăti Disney Live! Mickey's Music Festival, un spectacol muzical pentru întreaga familie, care se va desfăşura între 22 şi 26 aprilie, la Sala Palatului.

15
/04
/15

Tabloul "Cap de copil", de Nicolae Tonitza, cu o valoare estimată între 60.000 şi 90.000 de euro, va fi scos la vânzare pe 22 aprilie, la Licitaţia de Primăvară a casei Artmark din Bucureşti. Realizată după încheierea şederii la Vălenii de Munte, opera marchează îndepărtarea artistului de expresia gravă, neliniştită a stilisticii anilor anteriori.

15
/04
/15

Doi dintre cei mai mari muzicieni români – pianistul VALENTIN GHEORGHIU şi violonistul GABRIEL CROITORU – îşi dau, pentru a treia oară, întâlnire cu... BEETHOVEN la Sala Radio! După primele două recitaluri ca parte a Integralei sonatelor pentru pian şi vioară semnate de Beethoven, sunteţi invitaţi luni, 20 aprilie (19.00) să „savuraţi” următoarea serie de trei lucrări, în interpretarea celor doi artişti.