Delta Studio a lansat cea de a patra ediție a albumului Lifestyle Design Interior
https://www.ziarulmetropolis.ro/delta-studio-a-lansat-cea-de-a-patra-editie-a-albumului-lifestyle-design-interior/

Joi, 12 decembrie, Showroom-ul principal Delta Studio din Bucureşti a găzduit un eveniment-reper pentru creaţia de arhitectură românească: Gala Designului de Interior 2019, în cadrul căreia a fost lansat albumul Lifestyle Design Interior, devenit deja un reper în acest domeniu.

Un articol de Liliana Matei|20 decembrie 2019

Organizat de compania Delta Studio, lider național în amenajările interioare, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România Filiala București, evenimentul a beneficiat și de premierea câștigătorilor concursului de design interior Smart Luxury.

Gala a adus împreună peste 500 de invitați – arhitecți consacrați și emergenți, designeri de top, vedete din showbiz, reprezentanți ai partenerilor principali Porcelanosa și Kerama Marazzi, colaboratori și pasionați de domeniu, având o dublă însemnătate: recunoașterea celor mai importante realizări în domeniu din 2019 și stimularea creativității printr-un concurs de anvergură națională, cu premii consistente oferite de către Delta Studio.

În deschiderea evenimentului, au fost evidențiate cele mai importante realizări ale companiei în 2019, printre care amintim obținerea a cinci premii și două nominalizări în cadrul prestigiosului concurs International Property Awards. Totodată, au fost nominalizați cei mai activi arhitecți colaboratori ai companiei în 2019.

Albumul Lifestyle Design Interior reunește un număr de 50 proiecte – 34 rezidențiale și 16 HoReCa, din toată țara, finalizate în 2019 de arhitecți români, selecția urmărind un standard înalt și soluții inovatoare. Ediția actuală conține un interviu exclusiv cu Florin Piersic Jr, alături de interviuri cu personalități ale arhitecturii românești, precum Dorin Ștefan, Daniel Ciocăzanu sau Emil Ivănescu, președintele OAR-București.

Proiectele reflectă cele mai noi tendințe de locuire și amenajare: accente glam, inserții High Luxury, eclectism exotic, industrialism sofisticat, scenografii savuroase, orchestrate de arhitecți în amenajări cu caracter.

Publicația beneficiază de o distribuție națională, prin librăriile Cărturești, punctele Inmedio, benzinării și online prin deltastudio.ro și emag.ro.

În cadrul Galei, au fost premiați câștigătorii concursului Smart Luxury.

Cea de-a doua parte a Galei Designului de Interior 2019 a adus în prim-plan decernarea premiilor concursului Smart Luxury, care a reunit 70 de concurenți ce s-au întrecut pentru a oferi cea mai inteligentă soluție pentru amenajarea unui apartament.

Concursul de soluții Smart Luxury a fost organizat în colaborare cu OAR-București și RIDA – Romanian Interior Design Association, o platformă recentă al cărei obiectiv este să conecteze toți actorii implicați în amenajările interioare, în sprijinul arhitecților și al clientului final. Concursul a beneficiat de susținerea companiilor Kerama Marazzi (partener principal), Franke și Ideal Standard (parteneri), alături de Porta Doors, Ravak, Blum și Roca (sponsori).

Premiile decernate de juriu au fost:

Premiul 1 – 4000 EUR: Atelier Mudi – Oana Ștefania Pangalos

Premiul al 2-lea – 2000 EUR: Paul Călin Machedon, Theodor Alexandru Dinu, Laura Ioana Oniga

Premiul al 3-lea – 1000 EUR: NA – Cassandra Pop, Cosmin Anghelache, Astrid Rottman

Mențiune onorifică 1: Tudor Antemir, Ștefania Hîrleață, Cristian Bădescu

Mențiune onorifică 2: Fulcrum Atelier – Alexandru Codrin Mazilu, Delia Ștefana Costras

Soluția câștigătoare urmează a fi implementată de către promotorul concursul, Delta Studio, în ansamblul rezidențial Belvedere Residences din București.

Competiția a avut două obiective: de a arăta că orice spațiu poate căpăta un caracter aparte prin design și de a conștientiza publicul de importanța colaborării cu un arhitect sau designer pentru obținerea unei amenajări cu personalitate.

Cele mai bune 20 proiecte selectate de juriu sunt expuse în Showroomul Delta Studio până pe 20 decembrie.

22
/12
/15

În anii '50 ai secolului trecut, Nicolae Labiş (2 decembrie 1935 - 22 decembrie 1956) şi Nichita Stănescu erau doi poeţi foarte tineri, în plină ascensiune. Amândoi au devenit rapid celebri. Mai întâi Labiş. Puţin mai târziu, Nichita.

22
/12
/15

Știați când se primeau crenvurștii la restaurantul Berlin din centrul Bucureștiului? Dar de „povestea cozii” ați auzit? Oare cum se iubea la 14 grade, cu zăpada intrată în apartament? Câțiva scriitori români deapănă, cu haz, amintiri din comunism.

18
/12
/15

Când prietenii de la Ziarul Metropolis mi-au solicitat un Top 3 al cărților citite în 2015 le-am mulțumit pentru încredere. Faptul că cineva încă te bănuiește că ai citit 3 cărți într-un an e semn de mare prețuire. Nu puteam să le înșel așteptările, așa că în ultimele ore am lecturat 3 cărți... exact acelea care îmi plăcuseră cel mai mult înainte de solicitare.

17
/12
/15

Cultura română rămâne mai săracă la finalul acestui an, după ce regizoarea și scenarista Malvina Urșianu, actorii Eusebiu Ștefănescu şi George Motoi, compozitorul Marcel Dragomir, traducătoarea Antoaneta Ralian sau scriitorul și dramaturgul Valentin Nicolau ne-au părăsit în 2015.

16
/12
/15

„Oameni de unică folosință” este o poveste despre drama unui bolnav de Alzheimer, un „film” derulat fotogramă cu fotogramă, care, dincolo de problemele psihologice complexe pe care le pune, transmite o puternică emoţie. Romanul grafic cu acest nume, scris și ilustrat de Elena Ciolacu, se lansează oficial joi, 17 decembrie, de la ora 18.30, la Casa cu Rost (Calea Victoriei, nr. 155).

16
/12
/15

Nu mai puţin de 150 de cărţi având autograful lui Jeff Kinney, autorul bestsellerului „Jurnalul unui puşti”, îşi aşteaptă cititorii. Editura Arthur va pune la dispoziția fanilor, prin concursuri și prin intermediul partenerilor, cele 150 de exemplare din volumul 10 al seriei „Jurnalul unui puști”, Ca pe vremuri (ediţia în limba română, traducere de Andra Matzal), semnate de autor.

12
/12
/15

În noaptea de 12 spre 13 decembrie 1983, Nichita Stănescu ajungea la Spitalul de Urgență Fundeni, acuzând dureri puternice în zona ficatului. Cu o zi înainte fusese la nunta unor prieteni. A ajuns la București, cu trenul, chiar în seara aceea, cu câteva ore înainte să moară.

10
/12
/15

Miercuri-seară, de la 18.30, la Ateneul Român, care a fost plin, autorul de bestseller-uri Eric-Emmanuel Schmitt s-a întâlnit cu criticul de teatru Marina Constantinescu, pentru un dialog despre literatură și teatru, dialog care a fost marcat de panseuri adânci.

10
/12
/15

Un monument dedicat filosofului și scriitorului Emil Cioran a fost dezvelit în Capitală, la intersecția străzilor Gara de Nord și Mircea Vulcănescu. Turnarea și transpunerea în bronz a bustului a fost gata în 2013, iar soclul, confecționat din calcar de Vrața, adus din Bulgaria, a fost terminat anul acesta.

09
/12
/15

„Cu adevărat unic, fabulos şi acid”, romanul scriitorului și muzicianului american de origine iraniană Ali Eskandarian, Anii de aur, a apărut de curînd în colecția „Biblioteca Polirom”. Anii de aur a apărut în Statele Unite după moartea tragică a autorului şi a cunoscut un succes instantaneu.

08
/12
/15

O seară de lectură, organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea scriitorului avangardist Gellu Naum, va avea loc miercuri, de la ora 19.00, la Café Verona din Bucureşti.

08
/12
/15

“Ce va fi pe mai departe e, pur şi simplu, voia lui Dumnezeu şi, deci, destin personal. Am filmat inclusiv emisiunile din 30 şi 31 decembrie 2015 şi mă amuz cu tandreţe la gândul că ultima înregistrare are ca subiect o enciclopedie universală a vinului, ca semn de împărtăşire întru bucurie şi nădejde. Cu tot sufletul al domniilor voastre, Dan C.” - Dan C. Mihăilescu a anunţat, pe site-ul său, "decesul" emisiunii "Omul care aduce cartea", pe care a prezentat-o timp de 16 ani, la Pro TV.

05
/12
/15

”O singurătate prea zgomotoasă” de Bohumil Hrabal (în traducerea lui Sorin Paliga) a fost publicată recent la Editura Art, în seria de autor dedicată scriitorului ceh.