Delta Studio a lansat cea de a patra ediție a albumului Lifestyle Design Interior
https://www.ziarulmetropolis.ro/delta-studio-a-lansat-cea-de-a-patra-editie-a-albumului-lifestyle-design-interior/

Joi, 12 decembrie, Showroom-ul principal Delta Studio din Bucureşti a găzduit un eveniment-reper pentru creaţia de arhitectură românească: Gala Designului de Interior 2019, în cadrul căreia a fost lansat albumul Lifestyle Design Interior, devenit deja un reper în acest domeniu.

Un articol de Liliana Matei|20 decembrie 2019

Organizat de compania Delta Studio, lider național în amenajările interioare, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România Filiala București, evenimentul a beneficiat și de premierea câștigătorilor concursului de design interior Smart Luxury.

Gala a adus împreună peste 500 de invitați – arhitecți consacrați și emergenți, designeri de top, vedete din showbiz, reprezentanți ai partenerilor principali Porcelanosa și Kerama Marazzi, colaboratori și pasionați de domeniu, având o dublă însemnătate: recunoașterea celor mai importante realizări în domeniu din 2019 și stimularea creativității printr-un concurs de anvergură națională, cu premii consistente oferite de către Delta Studio.

În deschiderea evenimentului, au fost evidențiate cele mai importante realizări ale companiei în 2019, printre care amintim obținerea a cinci premii și două nominalizări în cadrul prestigiosului concurs International Property Awards. Totodată, au fost nominalizați cei mai activi arhitecți colaboratori ai companiei în 2019.

Albumul Lifestyle Design Interior reunește un număr de 50 proiecte – 34 rezidențiale și 16 HoReCa, din toată țara, finalizate în 2019 de arhitecți români, selecția urmărind un standard înalt și soluții inovatoare. Ediția actuală conține un interviu exclusiv cu Florin Piersic Jr, alături de interviuri cu personalități ale arhitecturii românești, precum Dorin Ștefan, Daniel Ciocăzanu sau Emil Ivănescu, președintele OAR-București.

Proiectele reflectă cele mai noi tendințe de locuire și amenajare: accente glam, inserții High Luxury, eclectism exotic, industrialism sofisticat, scenografii savuroase, orchestrate de arhitecți în amenajări cu caracter.

Publicația beneficiază de o distribuție națională, prin librăriile Cărturești, punctele Inmedio, benzinării și online prin deltastudio.ro și emag.ro.

În cadrul Galei, au fost premiați câștigătorii concursului Smart Luxury.

Cea de-a doua parte a Galei Designului de Interior 2019 a adus în prim-plan decernarea premiilor concursului Smart Luxury, care a reunit 70 de concurenți ce s-au întrecut pentru a oferi cea mai inteligentă soluție pentru amenajarea unui apartament.

Concursul de soluții Smart Luxury a fost organizat în colaborare cu OAR-București și RIDA – Romanian Interior Design Association, o platformă recentă al cărei obiectiv este să conecteze toți actorii implicați în amenajările interioare, în sprijinul arhitecților și al clientului final. Concursul a beneficiat de susținerea companiilor Kerama Marazzi (partener principal), Franke și Ideal Standard (parteneri), alături de Porta Doors, Ravak, Blum și Roca (sponsori).

Premiile decernate de juriu au fost:

Premiul 1 – 4000 EUR: Atelier Mudi – Oana Ștefania Pangalos

Premiul al 2-lea – 2000 EUR: Paul Călin Machedon, Theodor Alexandru Dinu, Laura Ioana Oniga

Premiul al 3-lea – 1000 EUR: NA – Cassandra Pop, Cosmin Anghelache, Astrid Rottman

Mențiune onorifică 1: Tudor Antemir, Ștefania Hîrleață, Cristian Bădescu

Mențiune onorifică 2: Fulcrum Atelier – Alexandru Codrin Mazilu, Delia Ștefana Costras

Soluția câștigătoare urmează a fi implementată de către promotorul concursul, Delta Studio, în ansamblul rezidențial Belvedere Residences din București.

Competiția a avut două obiective: de a arăta că orice spațiu poate căpăta un caracter aparte prin design și de a conștientiza publicul de importanța colaborării cu un arhitect sau designer pentru obținerea unei amenajări cu personalitate.

Cele mai bune 20 proiecte selectate de juriu sunt expuse în Showroomul Delta Studio până pe 20 decembrie.

21
/01
/15

Critici de la cele mai mari publicaţii, dar şi de la site-uri specializate din domeniul cărţilor şi al editurilor, au votat cele mai bune cărţi ale secolului 21 publicate în limba engleză, pentru un top realizat de BBC Culture.

20
/01
/15

Editura Humanitas Multimedia a lansat audiobook-ul „Jurnalul Annei Frank", în lectura actriței Ana Ularu. Unul dintre cele mai celebre jurnale din lume, textul scris de tânăra Anne Frank a devenit materie de studiu în multe școli și a avut parte de numeroase adaptări teatrale și cinematografice.

17
/01
/15

Fundația Calea Victoriei a împlinit în această iarnă șapte ani de existență. Alături de lectorii fundației, cursanții au descoperit lumi fabuloase, s-au delectat cu sunetele rafinate ale muzicii clasice și s-au bucurat de poveștile efervescente ale unor oameni speciali, printre care: Georgeta Filitti, Neagu Djuvara, Adina Nanu, Vintilă Mihăilescu și Tiberiu Soare.

14
/01
/15

Ca în fiecare an, de 15 ianuarie, Televiziunea Română oferă telespectatorilor momente speciale dedicate marelui poet naţional, Mihai Eminescu. Filme documentare, emisiuni de reportaje, momente poetice sau dezbateri culturale despre viaţa şi opera “Luceafărului poeziei româneşti” se regăsesc în programele de miercuri la TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Internaţional, precum şi online pe portalul TVR+.

13
/01
/15

Joi, 15 ianuarie, de la ora 18.30, la Ceainăria Cărtureşti Verona, va avea loc o audiţie specială Tudor Vianu. În cadrul evenimentului organizat de Editura Casa Radio se va consuma şi o dezbatere despre importanţa personalităţii lui Vianu pentru cultura română, pornind de la dublul CD, Tudor Vianu, Cum se scrie o carte. Conferinţe radiofonice, recent apărut la Editura Casa Radio, în Colecţia „Lecturi pe întuneric”.

12
/01
/15

Scriitorul brazilian Paulo Coelho şi soţia sa, artista Christina Oiticica, au anunţat că vor înfiinţa o fundaţie, pe care o vor inaugura în curând la Geneva, în Elveţia, alături de un muzeu virtual, a dezvăluit duminică săptămânalul Epoca.

06
/01
/15

Există literatură care nu se cuvine povestită folosind convenționalul propozițiilor și frazelor. Există literatură pentru care cuvintele – cuvintele simple, unul lângă altul până la sfârșit – sunt îndeajuns. ”Crăiasa Zăpezii” (Polirom, 2014) de Michael Cunningham din înaltul acestei literaturi coboară.