Depp, Chastain, Damon, Moore, Hardy, McAdams – Festivalul de Film de la Toronto
https://www.ziarulmetropolis.ro/depp-chastain-damon-moore-hardy-mcadams-festivalul-de-film-de-la-toronto/

Sandra Bullock, Julianne Moore, Matt Damon, Helen Mirren, Susan Sarandon, Kate Winslet Johnny Depp, Jessica Chastain, Ryan Reynolds, Steve Martin, Jake Gyllenhaal, Naomi Watts, Rachel McAdams, Jesse Eisenberg, Drew Barrymore, Kristen Stewart, Tom Hardy, Shia LaBeouf, Anna Kendrick şi Idris Elba sunt câteva dintre vedetele care vor fi prezente la cea de-a 40-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto (TIFF 2015), programat între 10 şi 20 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|28 August 2015

Festivalul de la Toronto, cel mai amplu eveniment cinematografic de acest gen din America de Nord, care reprezintă adeseori o rampă de lansare pentru filmele implicate în cursa pentru câştigarea premiilor Oscar, va include în acest an 289 de lungmetraje şi peste 100 de scurtmetraje din 71 de ţări, iar 132 dintre aceste filme vor fi proiectate în premieră mondială la acest festival canadian.

Regizorul Ridley Scott şi actorii principali din distribuţia mult aşteptatului film “Marţianul/ The Martian” vor asista la premiera mondială de la Toronto a peliculei. Matt Damon interpretează în acest film un astronaut care luptă pentru propria supravieţuire pe Marte, după ce colegii săi din acea misiune spaţială au crezut că a murit, în urma unei furtuni puternice.

Sandra Bullock şi Billy Bob Thornton vor fi prezenţi la premiera mondială a filmului “Our Brand is Crisis”, de David Gordon Green, un lungmetraj despre grupări americane specializate în strategii politice, care încearcă să măsluiască rezultatele unor alegeri prezidenţiale din Bolivia.

Doi favoriţi ai festivalului, regizorul Jean-Marc Vallée şi actorul Jake Gyllenhaal, vor asista la proiecţia filmului care va deschide festivalul, “Demolition”, iar Kate Winslet şi Liam Hemsworth vor promova noul lor film, producţia australiană “The Dressmaker”, regizată de Jocelyn Moorhouse.

Helen Mirren şi Bryan Cranston vor fi prezenţi la Toronto pentru a asista la premiera mondială a filmului lor “Trumbo”, un lungmetraj biografic regizat de Jay Roach despre Dalton Trumbo, o victimă a “listei negre” de la Hollywood, iar regizorul Michael Moore va reveni în oraşul canadian cu noul său film, “Where to Invade Next”.

Producţia italiană “Youth”, de Paolo Sorentino, cu Mădălina Ghenea în distribuţie, şi filmul maghiar “Son of Saul”, de László Nemes, în care joacă şi actorul român Levente Molnar, se numără printre peliculele care vor fi prezentate publicului la cea de-a 40-a ediţie a Festivalului de la Toronto.

Principalul trofeu al festivalului, premiul publicului, este decernat pe baza voturilor exprimate de spectatori.

Câştigătorul din 1981, “Chariots of Fire”, de Hugh Hudson, a fost primul lungmetraj premiat la Toronto care a câştigat apoi Oscarul pentru cel mai bun film, contribuind decisiv la creşterea notorietăţii de care se bucură festivalul canadian.

Şase dintre ultimii şapte laureaţi de la Toronto au devenit favoriţi în cursa pentru Oscar şi chiar au câştigat acest trofeu, aşa cum a fost cazul filmelor “American Beauty” (1999), “Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire” (2008), “Discursul regelui/ The King’s Speech” (2010) şi “12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave” (2013).

Foto: Johnny Depp, Jessica Chastain, Matt Damon, Julianne Moore, Tom Hardy, Rachel McAdams – Festivalul de Film de la Toronto

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR.

15
/03
/19

Rulează în cinematografe (distribuit de Bad Unicorn) filmul „Păsări călătoare”, regizat de Ciro Guerra și Cristina Gallego. E o peliculă columbiană care arată douăzeci de ani din istoria tribului Wayuu din deșertul Guajira. Și ce treabă avem noi cu Wayuu și Guajira? Avem.

14
/03
/19

Vă scriu după ce am văzut a doua oară, tot la cinema, acolo unde ar trebui vizionate toate filmele dvs., „Sub umbra părului sălbatic”. Prima dată am văzut acest film minunat în octombrie, la Les Films de Cannes à Bucharest, din primul rând, cu o sală Cinema PRO plină.

13
/03
/19

Se poate vedea în cinematografe filmul „Să nu ucizi” (scris și regizat de Cătălin Rotaru și Gabi Virigina Șarga, aflați la debut în lungmetraj). Filmul e inspirat din fapte reale – scandalul biocidelor diluate din spitalele românești.

13
/03
/19

Documentarul McQueen, un portret fascinant al vizionarului designer britanic, și cineconcertul The Inferno Unseen, care îmbină spectaculos muzica electronică cu imagini până acum nevăzute din arhiva celebrului film neterminat al lui Henri-Georges Clouzot, Inferno (1964), sunt primele titluri anunţate în selecţia Bucharest Fashion Film Festival, ce va avea loc între 11 și 14 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, Teatrul Odeon, Promenada și Fix | Botanical Bar.

12
/03
/19

PREVIEW Cea de-a 12-a ediție a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania începe vineri la București. Așa că v-am propus un scurt ghid cu cele mai promițătoare proiecții, care să vă ajute la orientarea printr-un program extrem bogat, cu zeci de filme proiectate pe parcursul a zece zile.

Page 1 of 23112345...102030...Last »