Depp, Chastain, Damon, Moore, Hardy, McAdams – Festivalul de Film de la Toronto
https://www.ziarulmetropolis.ro/depp-chastain-damon-moore-hardy-mcadams-festivalul-de-film-de-la-toronto/

Sandra Bullock, Julianne Moore, Matt Damon, Helen Mirren, Susan Sarandon, Kate Winslet Johnny Depp, Jessica Chastain, Ryan Reynolds, Steve Martin, Jake Gyllenhaal, Naomi Watts, Rachel McAdams, Jesse Eisenberg, Drew Barrymore, Kristen Stewart, Tom Hardy, Shia LaBeouf, Anna Kendrick şi Idris Elba sunt câteva dintre vedetele care vor fi prezente la cea de-a 40-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto (TIFF 2015), programat între 10 şi 20 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|28 August 2015

Festivalul de la Toronto, cel mai amplu eveniment cinematografic de acest gen din America de Nord, care reprezintă adeseori o rampă de lansare pentru filmele implicate în cursa pentru câştigarea premiilor Oscar, va include în acest an 289 de lungmetraje şi peste 100 de scurtmetraje din 71 de ţări, iar 132 dintre aceste filme vor fi proiectate în premieră mondială la acest festival canadian.

Regizorul Ridley Scott şi actorii principali din distribuţia mult aşteptatului film “Marţianul/ The Martian” vor asista la premiera mondială de la Toronto a peliculei. Matt Damon interpretează în acest film un astronaut care luptă pentru propria supravieţuire pe Marte, după ce colegii săi din acea misiune spaţială au crezut că a murit, în urma unei furtuni puternice.

Sandra Bullock şi Billy Bob Thornton vor fi prezenţi la premiera mondială a filmului “Our Brand is Crisis”, de David Gordon Green, un lungmetraj despre grupări americane specializate în strategii politice, care încearcă să măsluiască rezultatele unor alegeri prezidenţiale din Bolivia.

Doi favoriţi ai festivalului, regizorul Jean-Marc Vallée şi actorul Jake Gyllenhaal, vor asista la proiecţia filmului care va deschide festivalul, “Demolition”, iar Kate Winslet şi Liam Hemsworth vor promova noul lor film, producţia australiană “The Dressmaker”, regizată de Jocelyn Moorhouse.

Helen Mirren şi Bryan Cranston vor fi prezenţi la Toronto pentru a asista la premiera mondială a filmului lor “Trumbo”, un lungmetraj biografic regizat de Jay Roach despre Dalton Trumbo, o victimă a “listei negre” de la Hollywood, iar regizorul Michael Moore va reveni în oraşul canadian cu noul său film, “Where to Invade Next”.

Producţia italiană “Youth”, de Paolo Sorentino, cu Mădălina Ghenea în distribuţie, şi filmul maghiar “Son of Saul”, de László Nemes, în care joacă şi actorul român Levente Molnar, se numără printre peliculele care vor fi prezentate publicului la cea de-a 40-a ediţie a Festivalului de la Toronto.

Principalul trofeu al festivalului, premiul publicului, este decernat pe baza voturilor exprimate de spectatori.

Câştigătorul din 1981, “Chariots of Fire”, de Hugh Hudson, a fost primul lungmetraj premiat la Toronto care a câştigat apoi Oscarul pentru cel mai bun film, contribuind decisiv la creşterea notorietăţii de care se bucură festivalul canadian.

Şase dintre ultimii şapte laureaţi de la Toronto au devenit favoriţi în cursa pentru Oscar şi chiar au câştigat acest trofeu, aşa cum a fost cazul filmelor “American Beauty” (1999), “Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire” (2008), “Discursul regelui/ The King’s Speech” (2010) şi “12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave” (2013).

Foto: Johnny Depp, Jessica Chastain, Matt Damon, Julianne Moore, Tom Hardy, Rachel McAdams – Festivalul de Film de la Toronto

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur. La categoria miniserial sau film de televiziune cele mai multe nominalizări, în număr de 4, le-a primit „The Assassination of Gianni Versace”.

06
/12
/18

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

05
/12
/18

"Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul." - Jeff Bridges. Câștigător al unui Oscar în 2010, pentru prestația din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

05
/12
/18

În premieră la Digi Life (6 decembrie, ora 21:00), „Martorul 248”, un documentar despre dreptul la educație - În România, abandonul școlar este îngrijorător, iar în lipsa experiențelor de învățare adecvate, copiii din zonele sărace  rămân captivi în mediul familial marcat de privațiuni, ostil dezvoltării lor. Copiii din zonele cele mai sărace încep școala fără noțiuni de bază, cum ar fi abilitatea de a identifica cifrele sau culorile.

05
/12
/18

Tânărul critic de film Victor Morozov, care studiază în Franţa, scrie despre cinema-ul unuia din cei mai interesanţi regizori francezi ai momentului, Mikhaël Hers, prea puţin cunoscut în România.

04
/12
/18

ANALIZĂ Deși doar câteva își găsesc loc în sălile de cinema, în distribuții limitate care adună cel mult două mii de spectatori, documentarele românești merită o mai mare atenție. Este un cinema interesat în special de personaje carismatice, cu vieți ieșite din comun, și mai puțin de realități sociale sau politice.

03
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC „I.L.Caragiale”, va debuta pe 4 decembrie, ora 19:00, Sala Atelier din cadrul UNATC. Intrarea este gratuită.

Page 1 of 22412345...102030...Last »