Deschiderea stagiunii 2018-2019 la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/deschiderea-stagiunii-2018-2019-la-teatrul-mic/

Teatrul Mic anunţă începutul unei noi stagiuni în care publicul bucureştean va putea aplauda spectacole selecţionate în cele mai importante festivaluri naţionale, dar şi regizori şi premiere de excepţie. Tot în această toamnă va fi inaugurat un spaţiu nou, care va purta numele „Sala Studio”.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2018

Primul spectacol va avea loc în data de 22 septembrie, ora 19:00, „Viața și moartea lui Richard 2″ de William Shakespare, regia și versiunea scenică Radu Iacoban.

Spectacolul face parte din selecția acestui an a Festivalului Teen-Fest și este programat să se joace în Sala Atelier a Teatrului Mic (Str. Constantin Mille 16) pe data de 4 octombrie, ora 19:00.

Viața și moartea lui Richard 2

Duminică, 23 septembrie, ora 19:00, pe scena Teatrului Mic va putea fi urmărit „…ESCU” de Tudor Mușatescu, regia și versiunea scenică Doru Ana, un spectacol care îi are cap de afiș pe Ovidiu Niculescu, Dan Condurache, Adriana Șchiopu și Doru Ana.

Pe 20 septembrie, ora 17:30, spectacolul va fi prezentat pe scena Teatrului „Maria Filotti” din Brăila.

Programul Teatrului Mic

Două reprezentații „KARAMAZOVII” la sfârșitul lunii septembrie – Jucat în această vară pe scena sibiană, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), spectacolul regizat de Nona Ciobanu, „Karamazovii” se va juca pe 29 și 30 septembrie, ora 18:30.

„ȚINUTUL DIN MIEZUL VERII” în FNT 2018 – În ediția din acest an a Festivalului Național de Teatru (FNT), Teatrul Mic a fost selectat cu spectacolul regizat de Vlad Massaci, „Ținutul din miezul verii” de Tracy Letts; decor, costume și light design Iuliana Vîlsan și muzică originală semnată de Bibi Vongehr.

…ESCU

Următoarea premieră programată pentru Sala Atelier este spectacolul „Vassa” de Maxim Gorki, versiunea scenică și direcția de scenă Gelu Colceag, decor Diana Cupșa, costume Ioana Pashca, un spectacol care o are pe Dana Dembinski în rol principal.

Biletele sunt disponibile pe site-ul Teatrului Mic, pe Bilet.ro și la Casa de Bilete a Teatrului Mic (Strada Constantin Mille, Nr. 14-16).

Program Casa de Bilete:

Luni – închis

Marți – închis (cu excepția zilelor în care sunt programate spectacole)

Miercuri – Duminică – 11:00-19:00

Foto: Teatrul Mic – facebook

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.