Descoperă Bucureştiul artiştilor!
https://www.ziarulmetropolis.ro/descopera-bucurestiul-artistilor/

Art in Bucharest şi Ziarul Metropolis te invită sâmbătă, 30 noiembrie, la o plimbare prin Bucureştiul artistic. Participă la concurs şi te vei putea întâlni cu sculptorul Lucian Țăran, cu artistul vizual Zoiţa Delia Călinescu şi cu imaginile unuia dintre cei mai cunoscuţi fotografi contemporani, Josef Koudelka.

Un articol de Liliana Matei|27 noiembrie 2013

Art in Bucharest şi Ziarul Metropolis te invită sâmbătă, 30 noiembrie, la o plimbare prin Bucureştiul artistic. Participă la concurs şi te vei putea întâlni cu sculptorul Lucian Ţăran, cu artistul vizual Zoiţa Delia Călinescu şi cu imaginile unuia dintre cei mai cunoscuţi fotografi contemporani, Josef Koudelka.

Turul începe la ora 11.oo, la intrarea în Parcul Cișmigiu (de pe Bd. Regina Elisabeta) și durează trei ore.

Prima vizită va fi la atelierul sculptorului Lucian Țăran, despre ale cărui lucrări se spune că „ajunge să le vezi o singură dată pentru ca amintirea lor să te bântuie obsesiv: vasele, decorate cu spirale și forme geometrice și culori vii (cărămiziu, alb și negru), amintesc de ceramica neolitică de la Cucuteni; iar figurinele, majoritatea supradimensionate, îți aruncă în față, neobrăzat, un subiect tabu la români: sexul.” (Dan Popescu, proprietarul galeriei H’art).

La al doilea popas, veți fi așteptați de Zoița Delia Călinescu, o artistă care folosește stencils și alte tehnici de street art.

La final veți vizita ,,Invasion 68 Praga”, expoziția de fotografie a lui Josef Koudelka. Tot atunci îl veți cunoaște pe René Kubášek, directorul Centrului Ceh din București, care va vorbi despre „Primăvara de la Praga” și despre compatriotul său – unul dintre cei mai cunoscuți fotografi contemporani.

Art in bucharest

Art in Bucharest vă invită la expoziţia „Invasion 68 Praga“

Participă la concurs!

Răspunde într-un comentariu la întrebarea „Care este locul tău preferat din București?” până joi seara, 28 noiembrie, și ești automat înscris în tragerea la sorți. Câștigătorul locului la turul ghidat organizat de Art in Bucharest va fi anunțat pe site-ul Ziarului Metropolis vineri dimineața.

Foto: Art in Bucharest

Concursul s-a încheiat. Câștigătorul este DOBRE ANDREEA. Felicitări!

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.

24
/08
/22

Cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week, organizată de Assamblage, va avea loc în perioada 5 - 9 octombrie 2022 la Biblioteca Națională a României și în alte cinci locații conexe din București. Evenimentul propune timp de cinci zile un format efervescent de târguri, expoziții, conferințe, tururi ghidate și multe alte evenimente surpriză dedicate iubitorilor de bijuterie.

24
/08
/22

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită bucătari din România să se alăture ediției din 2022 a proiectului „Gustul ca patrimoniu”, parte a programului LA PAS Timișoara, desfășurat sub egida Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Provocarea constă în reinterpretarea în cheie locală a borșului ucrainean, recent intrat pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO aflat în pericol.

23
/08
/22

Cel mai nou proiect inițiat de compania de teatru independent Vanner Collective, „Cele care nu se văd” prezintă 10 personaje feminine din literatura română, întâmplător create de bărbați, care, reimaginate prin perspectiva a 10 fotografe, sparg stereotipurile în care au fost integrate inițial. Instalația fotografică mai poate fi văzută până pe 2 septembrie, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român.

23
/08
/22

Sala Omnia așa cum nu a fost văzută niciodată! Concepută de colectivul artistic austriac mutual loop special pentru acest spațiu cu un trecut deloc liniștit, instalația imersivă și interactivă „Omission Possible” deschide în mod cu totul excepțional această clădire aproape uitată, într-un demers care chestionează percepția omului contemporan asupra efectelor trecerii timpului peste construcții și simboluri istorice.