Descoperă dansul, cu Andreea Novac și István Téglás!
https://www.ziarulmetropolis.ro/descopera-dansul-cu-andreea-novac-si-istvan-teglas/

Ziarul Metropolis vă oferă o invitaţie dublă la spectacolele pe care Andreea Novac şi István Téglás le vor susţine, marţi, 10 septembrie, de la ora 21:00, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Sala Stere Popescu (Bd. Mărăşeşti, nr. 80-82).

Un articol de Judy Florescu|7 septembrie 2013

Ziarul Metropolis vă oferă o invitație dublă la spectacolele pe care Andreea Novac și István Téglás le vor susține, marți, 10 septembrie, de la ora 21:00, la Centrul Național al Dansului București, Sala Stere Popescu (Bd. Mărășești, nr. 80-82).

Despre tandrețe

De: Andreea Novac

Cu: Andreea Novac și Sorin Romanescu

Andreea Novac se gătește, își prinde părul, își pune tocuri de 20 cm de pe care riscă să cadă și vă așteaptă. Vă salută, vă oferă morcovi, flori și vin, vă oferă speranțele și liniștea sa, forța sa de a imagina și singuratatea ultimului om de pe lume. Vă va cânta unul dintre cele mai frumoase cântece de dragoste scrise vreodată.

Tandrețea Andreei nu vine din iubire, ci din nevoia de a oferi pentru a primi sau din acea mare singuratate, acum afirmată și integrată, care-i dă puterea de a oferi necondiționat. Tandrețea Andreei vine din vulnerabilitatea pe care și-o asumă în fața publicului, înțelegând că miza spectacolului este prezentul. Că nimic nu va mai fi la fel.

Dance a playful body

De: de Andreea Novac

Cu: István Téglás

Istvan Teglas

“Spectacolul Dance a playful body este în același timp despre un trup căzut, rănit, aruncat, inert, fantasmatic, fragil, furios, dezorientat. Un trup care își caută (naiv, am spune) propriile viscere (scena vomei provocate), își cercetează (cu mirată candoare) secrețiile, se confruntă cu spațiul (cu podeaua pare chiar să se ia la trântă), își descoperă elasticitatea (stranie într-un fel). Totodată se ascunde și se exhibă. Dispare după o saltea sau se arată gol în posturi narcisiace. E un trup care are nevoie de percepția/afecțiunea unor spectatori. Ei îi dau oarecum forma/ființa. Dar dincolo de acest joc al abstracțiilor e totuși vorba de un trup care are un ireductibil al său. Privirea de câine bătut, cu ochii umeziți, pierdută și întrebătoare, pe care o are la un moment dat (într-o clipă de reumanizare) István Téglás presupune o carne cu personalitate. Ne întoarcem astfel la pomenita ambivalență a corporalității: sarx și soma. Uneori teologia și coregrafia converg. Precum spiritul și trupul.” (Cătălin Bogdan, ArtAct Magazine)

 INFO

Costul unui bilet este de 20 de lei și include intrarea la ambele spectacole. Pentru mai multe informații legate de achiziționarea biletelor, sunați la 021-318.86.76  sau 0746 099 942.

CONCURS

Dacă menționați până luni seara, 9 septembrie, într-un comentariu pe site, numele unui spectacol în care a jucat István Téglás, veți fi automat înscriși în tragerea la sorți pentru invitația dublă. Numele câștigătorului va fi anunțat marți dimineața. (Invitația se va ridica de la Centrul Național al Dansului București, înainte de începerea spectacolului.)

Foto: Dani Ioniță

Concursul s-a încheiat, câștigătorul este NEMRE CHAMAS. Felicitări!

25
/01
/14

Ziarul Metropolis şi MediaPro Distribution te trimit la film! Participă la concurs şi poţi câştiga 3 invitaţii duble pentru filmul „The Nut Job: Goana după alune”, la Cinema City Sun Plaza din Bucureşti.