Desculț în parc – un spectacol spumos
https://www.ziarulmetropolis.ro/descult-in-parc-un-spectacol-spumos/

Comedia “Desculţ în parc”, de Neil Simon, în regia lui Ștefan Bănică, se va juca luni, 15 iunie 2015, ora 19:30, la Teatrul de pe Lipscani.

Un articol de Elena Simion|12 iunie 2015

Comedia romantică Desculț în parc este cea mai cunoscută piesă a lui Neil Simon, având 1530 de reprezentații pe Broadway în perioada 1963-1967. Distribuția românească a spectacolului este formată din actorii Ștefan Bănică, Diana Cavallioti, Răzvan Vasilescu, Ileana Cernat, Șerban Georgevici.

Cu peste 20 de reprezentații în stagiunea 2014-2015, în turneu prin țară, “Desculț în parc” este un spectacol spumos, plin de culoare și bună dispoziție. Subiectul surprinde momente din viața unor oameni care se confruntă cu situații diverse, pline de comic de situație, precum instalarea unor tineri proaspăt căsătoriți în casă nouă, condimentată cu vizitele surpriză ale soacrei sau cu apariția unor vecini “exotici”.

Ștefan Bănică semnează regia spectacolului și intepretează personajul principal masculin din piesă – avocatul Paul Bratter, preocupat în permanență de munca sa și mult prea puțin de tânăra sa soție, Corie Bratter (interpretată de Diana Cavallioti), care este într-o vervă permanentă de a le fi bine. În povestea lor intervine mama-soacră (Ileana Cernat), femeie delicată, dar hotărâtă, vecinul cel misterios care vine pe fereastră, Victor Velasco (Răzvan Vasilescu), și reparatorul de telefoane (Șerban Georgevici), care intervine în acțiunea spectacolului în momente deloc prielnice.

descult

“În toată țara am fost cu acest spectacol. De fiecare dată a fost punct ochit, punct lovit, în sensul că acesta e un spectacol de la care spectatorii trebuie sa plece binedispusi si cred ca am reusit acest lucru de fiecare data. Comedia bulevardieră presupune o rigurozitate foarte mare. Unii spun că e un gen ușor. Eu cred că nu e deloc ușor. Este un gen care îi solicită actorului o elasticitate mare a mijloacelor de interpretare, dar îi permite și o dedublare în care actorul poate „comenta” personajul. Cu cât personajele se iau mai în serios, cu atât conflictul dramaturgic este mai bine pus în valoare pe scenă.” (Ștefan Bănică, regizor la spectacolului și actor)

Biletele se achiziționează online de pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro , dar și de la casieria Teatrului de pe Lipscani.

22
/01
/21

Puține dintre scriitoarele care s-au impus în ultimii ani ajung să fie citite și în limba română. În rafturile librăriilor de la noi găsim doar câteva dintre nenumărate cărți demne de atenție din lumea întreagă.

22
/01
/21

Institutul Francez din România organizează și anul acesta ediţia locală a Nopţilor Lecturii, la Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara, sărbătorind astfel lectura în toate formele ei, prin organizarea de întâlniri cu scriitori, mese rotunde, ateliere de lectură în franceză şi română pentru cei mici, jocuri, lecturi muzicale, concursuri etc.

19
/01
/21

Joi, 21 ianuarie,  la ora 11.00, Stagiunea Teatrală Online a Centrului Cultural LUMINA difuzează în regim de live streaming performance-ul „O mica glumă” de A.P Cehov, producție a Centrului Cultural LUMINA.

Pagina 1 din 94212345...102030...Ultima »