Desculț în parc – un spectacol spumos
https://www.ziarulmetropolis.ro/descult-in-parc-un-spectacol-spumos/

Comedia „Desculţ în parc”, de Neil Simon, în regia lui Ștefan Bănică, se va juca luni, 15 iunie 2015, ora 19:30, la Teatrul de pe Lipscani.

Un articol de Elena Simion|12 iunie 2015

Comedia romantică Desculț în parc este cea mai cunoscută piesă a lui Neil Simon, având 1530 de reprezentații pe Broadway în perioada 1963-1967. Distribuția românească a spectacolului este formată din actorii Ștefan Bănică, Diana Cavallioti, Răzvan Vasilescu, Ileana Cernat, Șerban Georgevici.

Cu peste 20 de reprezentații în stagiunea 2014-2015, în turneu prin țară, „Desculț în parc” este un spectacol spumos, plin de culoare și bună dispoziție. Subiectul surprinde momente din viața unor oameni care se confruntă cu situații diverse, pline de comic de situație, precum instalarea unor tineri proaspăt căsătoriți în casă nouă, condimentată cu vizitele surpriză ale soacrei sau cu apariția unor vecini „exotici”.

Ștefan Bănică semnează regia spectacolului și intepretează personajul principal masculin din piesă – avocatul Paul Bratter, preocupat în permanență de munca sa și mult prea puțin de tânăra sa soție, Corie Bratter (interpretată de Diana Cavallioti), care este într-o vervă permanentă de a le fi bine. În povestea lor intervine mama-soacră (Ileana Cernat), femeie delicată, dar hotărâtă, vecinul cel misterios care vine pe fereastră, Victor Velasco (Răzvan Vasilescu), și reparatorul de telefoane (Șerban Georgevici), care intervine în acțiunea spectacolului în momente deloc prielnice.

descult

„În toată țara am fost cu acest spectacol. De fiecare dată a fost punct ochit, punct lovit, în sensul că acesta e un spectacol de la care spectatorii trebuie sa plece binedispusi si cred ca am reusit acest lucru de fiecare data. Comedia bulevardieră presupune o rigurozitate foarte mare. Unii spun că e un gen ușor. Eu cred că nu e deloc ușor. Este un gen care îi solicită actorului o elasticitate mare a mijloacelor de interpretare, dar îi permite și o dedublare în care actorul poate „comenta” personajul. Cu cât personajele se iau mai în serios, cu atât conflictul dramaturgic este mai bine pus în valoare pe scenă.” (Ștefan Bănică, regizor la spectacolului și actor)

Biletele se achiziționează online de pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro , dar și de la casieria Teatrului de pe Lipscani.

22
/09
/14

Laureaţii Concursului Enescu 2014, Secţiunea Violoncel, au fost desemnaţi duminică seară de către juriul internaţional în cadrul unei ceremonii de gală în Sala Mare a Ateneului Român, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu. Premiul I i-a revenit violoncelistei Eun–Sun Hong (Coreea de Sud), care a interpretat Concertul Nr. 1 pentru Violoncel și Orchestră de D. Șostacovici.

21
/09
/14

Ţara s-a umplut de festivaluri de film şi de proiecţii în spaţii „alternative”. Dacă locuieşti în Bucureşti, primăvara şi toamna ai la dispoziţie aproape săptămânal câte un festival, o retrospectivă sau un ciclu de filme. Oferta este uneori copleşitoare. Şi ce e rău în asta?

20
/09
/14

Teatrul Naţional Bucureşti a deschis stagiunea săptămâna trecută cu patru spectacole ale Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău: „Amorul dănţuie şi feste joacă”, după William Shakespeare, în regia lui Alexandru Vasilache; „12 scaune” după Ilf şi Petrov în regia lui de Petru Hadârcă; „Copiii foametei. Mărturii” de Alexei Vakulovski, în regia Luminiţei Ţâcu şi „Hronicul găinarilor” după Aureliu Busuioc. în regia lui Petru Hadârcă.

20
/09
/14

Majoritatea criticilor spun despre el că este "(pur şi simplu) cel mai bun scriitor de proză scurtă din România". Răzvan Petrescu, autorul volumelor: "Foxtrot XX", "Rubato" sau "Variaţiuni pe o temă de Vater-Puccini", împlineşte, astăzi, 58 de ani.

19
/09
/14

Începând cu primul weekend din octombrie, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est deschide, la cea de-a noua ediţie, împreună cu cei de la Calup, porţile unei noi locaţii-gazdă: o frumoasă casă istorică ridicată în anii’40 la numărul 46, pe strada Jean Louis Calderon, devine Re:Animation Hub.

19
/09
/14

Telespectatorii vor putea revedea la TVR 2, luni, 22 septembrie, de la ora 19.10 (partea I) şi de la ora 20.35 (partea a II-a), spectacolului Casei de Producţie TVR „Hedda Gabler”, în regia artistică a lui Dominic Dembinski, producţie care a primit Premiul pentru teatru TV al anului 2013, în cadrul ediţiei a XXII-a a Galei Premiilor UNITER. Spectacolul este difuzat simultan şi de TVR HD.

19
/09
/14

În perioada 21 septembrie-5 octombrie, în fiecare week-end de la 19,00 la 21,00 Primăria Sectorului 3 şi Centrul Cultural Casa Artelor îi invită pe locuitorii Capitalei pe Bulevardul Unirii, în zona situată între Piața Alba Iulia, Piaţa Regiunilor, și Nerva Traian, la Expoziția în aer liber “ Bucureşti-555 de ani de istorie şi artă” şi la spectacole de teatru, dans, muzică, poezie şi arte plastice.