Designerul Karim Rashid a lansat cea mai mare platformă online pentru arhitecți și designeri din România: RIDA
https://www.ziarulmetropolis.ro/designerul-karim-rashid-a-lansat-cea-mai-mare-platforma-online-pentru-arhitecti-si-designeri-din-romania-rida/

Asociaţia RIDA (Romanian Interior Design Association) a sărbătorit, joi seara, alături de cei 500 de invitaţi – designeri de interior, arhitecţi, parteneri din industriile conexe – la showrooom-ul Delta Studio din Cotroceni, lansarea platformei proprii, designdeinterior.ro.

Un articol de Liliana Matei|18 aprilie 2022

Prin intermediul acesteia, RIDA creează un loc virtual și inspirațional pentru arhitecți, designeri de interior și alți profesioniști din domeniu, dar și pentru oamenii pasionați de design interior. RIDA s-a bucurat de o ascensiune fulminantă, ajungând deja să înglobeze 150 de arhitecți, birouri de arhitectură și designeri de interior și peste 500 de proiecte de amenajare.

Evenimentul l-a avut în centrul atenției pe designerul internațional Karim Rashid, președinte onorific RIDA, cel care a dat cea mai bună definiție pentru design: “este o artă care modelează lumea noastră, alături de muzică și arhitectură”.

”A face ceva diferit și nou – aceasta este una din modalitățile de a defini designul. Ca designer, trebuie să observi ceea ce se întâmplă în jurul tău și aprope să anticipezi felul în care se mișcă lucururile”, a mai spus Karim Rashid.

Vladimir Drăghia, Răzvan Simion, Andreea Antonescu, au fost câteva dintre vedetele autohtone prezente la acest eveniment caracterizat prin eleganţă şi rafinament, prezentat de Anca Serea. Aceasta şi-a donat onorariul perceput unei cauze umanitare.

Totodată, a fost celebrată și cea de-a șasea ediție a albumului inspirațional „Lifestyle Design Interior” iar, ca element de noutate, au fost acordate trei premii pentru cele mai frumoase proiecte din album, în valoare de 6.000 de euro. Echipa curatorială a fost formată din arh. Yvonne Toader, arh. Andra Marinescu, și Karim Rashid. Cei trei câștigători au fost:

Premiul I – Biroul de arhitectură Noi Studio din Timișoara ( 3.000 de euro)

Premiul II – Biroul de arhitectură ISRA DESIGN, București (2.000 euro)

Premiul III – Arh. Ștefan Bugalete, Iași (1.000 euro).

De asemenea, s-au mai acordat cinci mențiuni și o distincție :

Mențiune 1 – Alfa Invest, Anca Constantin – pentru cea mai interesantă abordare a unui spațiu mansardat;

Mentiune 2 – iDecorate, Irina Radu – pentru cea mai spectaculoasă utilizare a materialelor ceramice ;

Mentiune 3 – Cristiana Zgripcea – pentru cea mai frumoasă integrare a albului în funcțiunea rezidențial ;

Mențiune 4 – Beelive Design – pentru echilibrul de culori folosite ;

Mențiune 5 – Pure-Mess Design, Sergiu Călifar – pentru un proiect vibrant.

Distincția s-a acordat biroului de arhitectura Delta Studio Design pentru cel mai mare birou de arhitectură de interior din România.

Atmosfera a fost vibrantă, iar discursurile –  susținute de arhitect Emil Ivănescu, Președintele Ordinului Arhitecților București, Dragoș Bonea, General Manager Delta Studio, un constant promotor al spațiilor frumoase din Romania, și designerul internațional Karim Rashid – au fost inspiraționale.

Misiunea RIDA este de a susține și promova un standard înalt de calitate estetică și funcțională, de a recunoaște meritele profesioniștilor din industrie și de a susține competitivitatea în rândul acestora, de a sprijini formarea profesională și de a încuraja antreprenoriatul și meseriile certificate. Astfel, platforma designdeinterior.ro va găzdui, în curând, și echipe de meșteri certificați în execuția lucrărilor de amenajare, cursuri de formare profesională, podcast-uri la care vor fi invitați arhitecți, clienți, meșteri.

Toate demersurile asociației au ca scop final sensibilizarea oamenilor cu privire la impactul pozitiv pe care îl are designul interior asupra stilului de viață și bunăstării acestora.

Karim Rashid este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați designeri contemporani, cu un portofoliu de peste 3.000 de proiecte. Lucrările sale au devenit legendare în peste 40 de țări și recunoscute global cu peste 300 de premii, inclusiv mult-râvnitele Red Dot Design Award (2012), Canadian Designer of the Year (2001), Premiul George Nelson (1999).

Evenimentul, care s-a încheiat cu o tombolă cu multe premii,  a fost susținut de OAR (Ordinul Arhitecților din România) București, Benjamin Moore, Murali, Delta Studio, Egger, Laufen, Gaggenau, Porcelanosa, Kronospan, Kludi, Electrolux, Steinberg, Kuma, Terca, Ravak, Knauf Danoline, Knauf Insulation, Alukonigstahl, Dalet, Porta Doors, Mendola, Ravak si Grohe.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.