Despre prietenie. Despre schimbări și destin. SINGULARITY – de Ziua Mondială a Teatrului
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-prietenie-despre-asteptari-si-onestitate-despre-schimbari-si-destin-singularity-de-ziua-mondiala-a-teatrului/

Astăzi, 24 martie şi luni, 27 martie, Teatrul Mic şi Teatrul de Artă Bucureşti prezintă spectacolul SINGULARITY după Cornel Mihai Ungureanu, în regia Marianei Cămărăşan. Spectacolul are la bază un text nominalizat la premiul Cea mai bună piesă a anului 2011, în programul UNITER desfăşurat sub egida Casei Regale a României.

Un articol de Petre Ivan|24 martie 2017

Dacă premiera din 27 martie este prilejuită de Ziua Mondială a Teatrului, reprezentația din 24 martie marchează o dată istorică: ziua în care se comemorează 18 ani de la lansarea celei mai ample operațiuni militare a NATO asupra Serbiei,  soldată cu zeci de mii de victime în rândul populației civile.

Bombardarea unui tren civil internațional este punctul de plecare al spectacolului SINGULARITY.

Timpul piesei reprezintă contextul-pretext al spectacolului, iar personajele ne oferă imaginea unor oameni în care ne putem regăsi cu uşurinţă. SINGULARITY este o poveste despre ecoul războiului purtat departe şi care naște utopii (personajele visează o ţară fără graniţe, ca o soluţie de avarie). Dar este, mai ales, o poveste despre oameni: despre frumuseţea întâlnirilor, singurătate, candoare, tristeţe şi visuri, despre locul pe care şi-l caută fiecare în lume și în propria viață, dar şi despre lucrurile pe care le purtăm în noi. SINGULARITY vorbeşte despre nevoia de iubire, despre ratare și împlinire. Lumea în care trăim este tot mai cosmopolită. Nici războiul, și nici iubirea nu au graniţe, iar efectele lor se simt la mii de kilometri. Viaţa de zi cu zi conține trecutul, fiecare om e de fapt un punct de convergenţă a tot ceea ce s-a întâmplat înaintea lui. – Mariana Cămărășan

SINGULARITY – info

Adaptarea textului și regia sunt semnate de Mariana Cămărășan.

Distribuția: Florina Gleznea, Claudia Prec, Mihaela Popa, Bogdan Talașman, Rareș Andrici

Scenografia: Vladimir Turturică

Light design: Ștefan Vasilescu

Asistenţă regie: Amalia Iorgoiu

Singularity este primul spectacol realizat în coproducție de Teatrul Mic și Teatrul de Artă București.

Premiera din 24 martie, ora 20.15 și 27 martie, ora 19.15, are loc la Teatrul de Artă București din str. Sfântul Ștefan nr. 21.

Singularity_Romulus Boicu6 Singularity_Romulus Boicu7 Singularity_Romulus Boicu9 Singularity_Romulus Boicu11 Singularity_Romulus Boicu17 Singularity_Romulus Boicu20 Singularity_Romulus Boicu21 Singularity_Romulus Boicu22

Foto: SINGULARITY – Romulus Boicu

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".