Despre viitorul educației universitare, cu Theodor Paleologu și Ben Nelson,  fondatorul Minerva Schools
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-viitorul-educatiei-universitare-cu-thedor-paleologu-si-ben-nelson-fondatorul-minerva-schools/

Ben Nelson, preşedintele Minerva Schools, o universitate americană inovativă, vine pe 2 şi pe 3 noiembrie la Bucureşti, pentru o serie de conferinţe despre educaţia în secolul XXI, moderate de Theodor Paleologu. Intrarea e liberă.

Un articol de Liliana Matei|29 Octombrie 2015

Prima dintre ele  (2 noiembrie, de la ora 19.00) va avea loc la Casa Paleologu (str. Armenească nr. 34, București) și va fi moderată de Theodor Paleologu. Va fi o adunare restrânsă, pentru jurnaliști și persoane cu o carieră recunoscută în educație.

„În ultimele două decenii, Internetul a încurajat omenirea să pună sub semnul întrebării multe dintre instituțiile importante ale societății, dar a furnizat alternative superioare sau cel puțin mijloacele de organizare împotriva lor. O excepție remarcabilă sunt programele universitare rezidențiale. În ciuda unui val de critici și a existenței alternativelor, cererea pentru multe dintre aceste universități continuă să crească. Sunt aceste critici incorecte? Sunt alternativele și mai incomode?” (Ben Nelson)

A doua conferință – mai degrabă o întâlnire informală cu elevi de liceu – va avea loc marți, 3 noiembrie, de la ora 16:00, la Cafe Van Gogh (Str. Smârdan nr. 9, București). Theodor Paleologu și Ben Nelson vor discuta despre revoluția în învățământul superior și despre experiența unică pe care o furnizează Minerva – o universitate globală pentru secolul XXI.

INFO

Accesul la ambele evenimente este gratuit, dar e nevoie de înscriere la adresa de e-mail  or@minerva.kgi.edu sau pe Facebook.

Despre Minerva Schools

Minerva Schools at KGI a reinventat radical experiența universitară pentru a o face mai relevantă pentru lumea de azi – în continuă schimbare, globalizată și interconectată. Printr-un curriculum riguros, tehnologie de ultimă oră și o experiență globală profundă, Minerva îi pregătește cei mai inteligenti și mai curiosi studenți din lume pentru a deveni următoarea generație de lideri la nivel mondial.

În timp ce studiază la Minerva, elevii călătoresc și trăiesc împreună în șapte din cele mai interesante orașe ale lumii, printre care San Francisco, Berlin, Buenos Aires. Minerva oferă o programă de arte liberale reinventată pentru a pune accentul pe gândirea critică – fiecare clasă este un seminar restrâns, bazat pe discuții intense și dezbateri prin intermediul platformei Active Learning Forum – o platformă interactivă personalizată.

Despre Ben Nelson

Ben Nelson este fondatorul, președintele și directorul Minerva Project.

Anterior, Ben a petrecut peste 10 ani la Snapfish, conducând compania de la o idee până la cel mai mare serviciu de publicare personal din lume. Ben a fost CEO-ul Snapfish din 2005 până în iunie 2010 – Ben și-a început mandatul prin vânzarea Snapfish pentru 300 milioane de $ lui Hewlett Packard.

Ben are o licență în economie de la Wharton School, Universitatea din Pennsylvania, unde a absolvit cu distincțiie. Universitatea din Pennsylvania este locul în are Ben și-a dat seama pentru prima dată de pasiunea sa pentru reformarea învățământului universitar.

Despre Theodor Paleologu

Theodor Paleologu, fost elev al Ecole Normale Supérieure, a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne şi este doctor în filozofie politică al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales şi al Universităţii din München. A fost fellow la Harvard, Notre Dame şi Wissenschaftskolleg zu Berlin, a predat la Boston College, Deep Springs College, European College of Liberal Arts de la Berlin şi Universitatea din Copenhaga.

A fost ambasador al României în Danemarca şi Islanda şi Ministru al Culturii. În prezent, este deputat și președintele Fundației Paleologu.

23
/04
/19

INTERVIU O întâlnire cu actrița Ana-Maria Ivan, pe care o regăsim în distribuția așteptatului musical „We Will Rock You”, semnat de Răzvan Mazilu, care a avut de curând premiera la Sala Palatului. „Musicalul mă face să mă simt împlinită cu adevărat și mă provoacă să îmi doresc mai mult de la mine”, spune Ana-Maria.

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

23
/04
/19

Se obișnuiește să se spună ca Miguel de Cervantes (simbolul literaturii spaniole) și William Shakespeare (cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză) au decedat in aceeasi zi, 23 aprilie (1616). Acest lucru este însă imposibil, deoarece, chiar dacă au murit in aceeași dată, în Marea Britanie se utiliza calendarul iulian, în timp ce în Spania se adoptase cel gregorian. O interesantă explicație a acestei frumoase ficțiuni calendaristice găsim pe blogul eseistului, filosofului și publicistului Valeriu Gherghel, http://filosofiatis.blogspot.com.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

22
/04
/19

MATILDA ȘI GROPARII de STELA GIURGEANU a fost desemnta cea mai bună piesă românească a anului 2018. Juriul Concursului, compus din criticii MARINA CONSTANTINESCU, DAN C. MIHĂILESCU şi MARIAN POPESCU, a ales piesa câștigătoare dintre următoarele: MATILDA ȘI GROPARII de Stela Giurgeanu, VIEȚILE SFINȚILOR de Radu Macrinici, ÎNTOARCEREA de Laurențiu Blaga, CÂND SE TOPESC GHEȚARII de Marilena Dumitrescu, NU SUNTEM MELCI SAU SUNTEM? de Marilena Dumitrescu

22
/04
/19

Opera Națională București prezintă joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni - Ruggiero Leoncavallo.  Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creată de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi aparține lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

20
/04
/19

Marți, 23 aprilie, de la ora 19.00, Galeria Estopia ne propune vernisajul expoziției „Dissection”, de Madár Réka. O expoziție ca o tăietură în biografia personală și în parcursul artistei.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

Page 1 of 79212345...102030...Last »