Despre viitorul educației universitare, cu Theodor Paleologu și Ben Nelson,  fondatorul Minerva Schools
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-viitorul-educatiei-universitare-cu-thedor-paleologu-si-ben-nelson-fondatorul-minerva-schools/

Ben Nelson, preşedintele Minerva Schools, o universitate americană inovativă, vine pe 2 şi pe 3 noiembrie la Bucureşti, pentru o serie de conferinţe despre educaţia în secolul XXI, moderate de Theodor Paleologu. Intrarea e liberă.

Un articol de Liliana Matei|29 octombrie 2015

Prima dintre ele  (2 noiembrie, de la ora 19.00) va avea loc la Casa Paleologu (str. Armenească nr. 34, București) și va fi moderată de Theodor Paleologu. Va fi o adunare restrânsă, pentru jurnaliști și persoane cu o carieră recunoscută în educație.

„În ultimele două decenii, Internetul a încurajat omenirea să pună sub semnul întrebării multe dintre instituțiile importante ale societății, dar a furnizat alternative superioare sau cel puțin mijloacele de organizare împotriva lor. O excepție remarcabilă sunt programele universitare rezidențiale. În ciuda unui val de critici și a existenței alternativelor, cererea pentru multe dintre aceste universități continuă să crească. Sunt aceste critici incorecte? Sunt alternativele și mai incomode?” (Ben Nelson)

A doua conferință – mai degrabă o întâlnire informală cu elevi de liceu – va avea loc marți, 3 noiembrie, de la ora 16:00, la Cafe Van Gogh (Str. Smârdan nr. 9, București). Theodor Paleologu și Ben Nelson vor discuta despre revoluția în învățământul superior și despre experiența unică pe care o furnizează Minerva – o universitate globală pentru secolul XXI.

INFO

Accesul la ambele evenimente este gratuit, dar e nevoie de înscriere la adresa de e-mail  [email protected] sau pe Facebook.

Despre Minerva Schools

Minerva Schools at KGI a reinventat radical experiența universitară pentru a o face mai relevantă pentru lumea de azi – în continuă schimbare, globalizată și interconectată. Printr-un curriculum riguros, tehnologie de ultimă oră și o experiență globală profundă, Minerva îi pregătește cei mai inteligenti și mai curiosi studenți din lume pentru a deveni următoarea generație de lideri la nivel mondial.

În timp ce studiază la Minerva, elevii călătoresc și trăiesc împreună în șapte din cele mai interesante orașe ale lumii, printre care San Francisco, Berlin, Buenos Aires. Minerva oferă o programă de arte liberale reinventată pentru a pune accentul pe gândirea critică – fiecare clasă este un seminar restrâns, bazat pe discuții intense și dezbateri prin intermediul platformei Active Learning Forum – o platformă interactivă personalizată.

Despre Ben Nelson

Ben Nelson este fondatorul, președintele și directorul Minerva Project.

Anterior, Ben a petrecut peste 10 ani la Snapfish, conducând compania de la o idee până la cel mai mare serviciu de publicare personal din lume. Ben a fost CEO-ul Snapfish din 2005 până în iunie 2010 – Ben și-a început mandatul prin vânzarea Snapfish pentru 300 milioane de $ lui Hewlett Packard.

Ben are o licență în economie de la Wharton School, Universitatea din Pennsylvania, unde a absolvit cu distincțiie. Universitatea din Pennsylvania este locul în are Ben și-a dat seama pentru prima dată de pasiunea sa pentru reformarea învățământului universitar.

Despre Theodor Paleologu

Theodor Paleologu, fost elev al Ecole Normale Supérieure, a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne şi este doctor în filozofie politică al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales şi al Universităţii din München. A fost fellow la Harvard, Notre Dame şi Wissenschaftskolleg zu Berlin, a predat la Boston College, Deep Springs College, European College of Liberal Arts de la Berlin şi Universitatea din Copenhaga.

A fost ambasador al României în Danemarca şi Islanda şi Ministru al Culturii. În prezent, este deputat și președintele Fundației Paleologu.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.