Despre viitorul educației universitare, cu Theodor Paleologu și Ben Nelson,  fondatorul Minerva Schools
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-viitorul-educatiei-universitare-cu-thedor-paleologu-si-ben-nelson-fondatorul-minerva-schools/

Ben Nelson, preşedintele Minerva Schools, o universitate americană inovativă, vine pe 2 şi pe 3 noiembrie la Bucureşti, pentru o serie de conferinţe despre educaţia în secolul XXI, moderate de Theodor Paleologu. Intrarea e liberă.

Un articol de Liliana Matei|29 octombrie 2015

Prima dintre ele  (2 noiembrie, de la ora 19.00) va avea loc la Casa Paleologu (str. Armenească nr. 34, București) și va fi moderată de Theodor Paleologu. Va fi o adunare restrânsă, pentru jurnaliști și persoane cu o carieră recunoscută în educație.

„În ultimele două decenii, Internetul a încurajat omenirea să pună sub semnul întrebării multe dintre instituțiile importante ale societății, dar a furnizat alternative superioare sau cel puțin mijloacele de organizare împotriva lor. O excepție remarcabilă sunt programele universitare rezidențiale. În ciuda unui val de critici și a existenței alternativelor, cererea pentru multe dintre aceste universități continuă să crească. Sunt aceste critici incorecte? Sunt alternativele și mai incomode?” (Ben Nelson)

A doua conferință – mai degrabă o întâlnire informală cu elevi de liceu – va avea loc marți, 3 noiembrie, de la ora 16:00, la Cafe Van Gogh (Str. Smârdan nr. 9, București). Theodor Paleologu și Ben Nelson vor discuta despre revoluția în învățământul superior și despre experiența unică pe care o furnizează Minerva – o universitate globală pentru secolul XXI.

INFO

Accesul la ambele evenimente este gratuit, dar e nevoie de înscriere la adresa de e-mail  [email protected] sau pe Facebook.

Despre Minerva Schools

Minerva Schools at KGI a reinventat radical experiența universitară pentru a o face mai relevantă pentru lumea de azi – în continuă schimbare, globalizată și interconectată. Printr-un curriculum riguros, tehnologie de ultimă oră și o experiență globală profundă, Minerva îi pregătește cei mai inteligenti și mai curiosi studenți din lume pentru a deveni următoarea generație de lideri la nivel mondial.

În timp ce studiază la Minerva, elevii călătoresc și trăiesc împreună în șapte din cele mai interesante orașe ale lumii, printre care San Francisco, Berlin, Buenos Aires. Minerva oferă o programă de arte liberale reinventată pentru a pune accentul pe gândirea critică – fiecare clasă este un seminar restrâns, bazat pe discuții intense și dezbateri prin intermediul platformei Active Learning Forum – o platformă interactivă personalizată.

Despre Ben Nelson

Ben Nelson este fondatorul, președintele și directorul Minerva Project.

Anterior, Ben a petrecut peste 10 ani la Snapfish, conducând compania de la o idee până la cel mai mare serviciu de publicare personal din lume. Ben a fost CEO-ul Snapfish din 2005 până în iunie 2010 – Ben și-a început mandatul prin vânzarea Snapfish pentru 300 milioane de $ lui Hewlett Packard.

Ben are o licență în economie de la Wharton School, Universitatea din Pennsylvania, unde a absolvit cu distincțiie. Universitatea din Pennsylvania este locul în are Ben și-a dat seama pentru prima dată de pasiunea sa pentru reformarea învățământului universitar.

Despre Theodor Paleologu

Theodor Paleologu, fost elev al Ecole Normale Supérieure, a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne şi este doctor în filozofie politică al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales şi al Universităţii din München. A fost fellow la Harvard, Notre Dame şi Wissenschaftskolleg zu Berlin, a predat la Boston College, Deep Springs College, European College of Liberal Arts de la Berlin şi Universitatea din Copenhaga.

A fost ambasador al României în Danemarca şi Islanda şi Ministru al Culturii. În prezent, este deputat și președintele Fundației Paleologu.

06
/01
/16

Primul concert al anului 2016 la Sala Radio va avea loc miercuri, 13 ianuarie, ora 19.00 şi stă sub semnul recunoştinței. Orchestra de Cameră Radio dedică acest eveniment memoriei dirijorului LUDOVIC BÁCS. Pentru mai bine de cinci decenii, cariera artistică a muzicianului a fost strâns legată de ansamblurile muzicale Radio România şi mai ales de Orchestra de Cameră Radio.

06
/01
/16

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie 2016, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului". Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu" şi TVR, îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe împreună cu invitații săi.

06
/01
/16

Teatrul În Culise deschide anul 2016 cu aniversarea a patru ani de existență prin 9 days of home theatre, un minifestival în care vor defila cele mai noi producții ale teatrului. Între 9 și 17 ianuarie iubitorii teatrului sunt invitați „acasă”, în mansarda La Scena (Calea Călărașilor nr. 55), pentru a se bucura de spectacol

06
/01
/16

Daniel Craig, protagonistul filmelor din seria "James Bond", are o apariţie episodică în noul film din franciza "Războiul stelelor", intitulat "Star Wars: Trezirea Forţei", în care starul britanic interpretează rolul unui soldat din Infanteria stelară care rosteşte patru replici în acestă peliculă.

05
/01
/16

Sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 17:30, maestrul Andrei Șerban va susține la Opera Națională Română Iași o conferință de presă la care va avea are acces și publicul. Împreună cu Mihaela Marin, Andrei Şerban va lansa albumul bilingv „Regia de operă. Gânduri și imagini”, urmând ca de la ora 18.30 să aibă loc spectacolul ”Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, în regia maestrului.

05
/01
/16

Ediţia din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor va avea loc pe 21 mai şi va fi marcată de o premieră - publicul va avea acces la un ghidaj audio-video, disponibil pe telefoanele mobile, pentru instituţiile muzeale din Bucureşti şi din alte oraşe mari din ţară.

05
/01
/16

În weekend-ul dinaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 88-a ediție a premiilor Oscar, șase dintre producțiile propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin vor fi proiectate la Cinema Union din București.

05
/01
/16

Ştiaţi că într-o zi de 5 ianuarie se inaugura Teatrul de Comedie din București, la iniţiativa lui Radu Beligan? Ajuns astăzi la venerabila vârstă de 97 de ani, maestrul Beligan a fost directorul instituţiei timp de opt ani, în perioada 1961 — 1969.

05
/01
/16

Într-o zi de 5 ianuarie (1932) se năştea Umberto Eco, unul dintre cei mai de seamă gânditori contemporani. Eseurile sale sunt adevărate modele ale genului. Strălucitoarea sa operă romanescă, începută în 1980 cu Numele trandafirului, este renumită pentru subtilele ei jocuri de limbaj şi pentru abundenţa simbolurilor şi aluziilor culturale.

04
/01
/16

Pe  5, 6 și 7 ianuarie, la Sala Mică de la Teatrul Excelsior, are loc ÎnScenarii, un festival de spectacole și filme făcute de adolescenţi. Pentru că "sfârşitul încununează opera", ultima seară se va încheia cu spectacolul ”O femeie singură”, ce o va avea ca protagonistă pe actriţa Maia Morgenstern.