Dezbatere KineDok despre rolul bibliotecilor în activarea comunității locale, la One World Romania
https://www.ziarulmetropolis.ro/dezbatere-kinedok-despre-rolul-bibliotecilor-in-activarea-comunitatii-locale-la-one-world-romania/

KineDok – programul internaţional ce promovează filmul documentar în spaţii alternative – revine la Festivalul Internaţional de Film Documentar şi Drepturile Omului One World Romania. Pe 4 aprilie, de la ora 16:00, la Biblioteca Metropolitană Bucureşti – Filiala Dimitrie Cantemir (Str. Viitorului nr. 52), prezentăm dezbaterea „Rolul bibliotecilor în activarea comunităţii locale prin film documentar”.

Un articol de Petre Ivan|31 martie 2023

Evenimentul continuă un demers început anul trecut prin care KineDok și Asociația One World Romania promovează bibliotecile ca hub-uri culturale. Vom analiza importanța bibliotecilor în coagularea comunităților și în integrarea culturii în viața de zi cu zi, explorând totodată beneficiile filmului documentar în acest context.

Cu ajutorul invitaților noștri vom descoperi harta bibliotecilor de cartier din București, vom discuta despre statutul filmului documentar și vom analiza importanța și impactul proiecțiilor de film documentar în comunitățile mici și mijlocii.

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile, cu condiția unei înscrieri prealabile prin acest formular. Discuția va avea loc în limba română.

Invitații dezbaterii sunt: Vlăduț Andreescu (bibliotecar metodist, coordonator al bibliotecilor publice din județul Dâmbovița); Alex Axinte (arhitect, cercetător, educator, studioBASAR); Radu Ciorniciuc (regizor, scenarist, jurnalist). Moderatoare: Nicoleta Fotiade (expert – formator în educația media, președinta Mediawise Society).

De asemenea, în cadrul festivalului are loc și întâlnirea anuală de lucru cu partenerii KineDok – organizatorii locali din țară. Împreună cu ei punem la cale noul sezon și stabilim programul de proiecții pe următorul an.

 

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.

01
/09
/23

Ultima săptămână de Cinema în aer liber, care se desfășoară pe Insula Artelor din Parcul Titan, încheie sezonul de anul acesta și aduce pe marele ecran filme de luni până duminică, de la ora 20:00: un documentar, trei filme românești, trei thrillere și o comedie savuroasă.

31
/08
/23

Filmul spune povestea dintre neconvenționalul Alexander (Thomas Prenn) și frumoasa Caro (Verena Altenberger), a căror întâlnire întâmplătoare la metroul din Viena le schimbă complet traseul imaginat al propriilor vieți.

30
/08
/23

Zăpada de August cade doar atunci când între granițele dintre un zâmbet și o strângere în brațe încape toată eternitatea. Iar eternitatea poartă pălărie.