VIDEO Dezbatere la Teatrul Metropolis: „Blocajul României şi reconcilierea naţională“
https://www.ziarulmetropolis.ro/dezbatere-la-teatrul-metropolis-blocajul-romaniei-si-reconcilierea-nationala/

Un popor ce nu îşi analizează trecutul, ce nu îşi cunoaşte cauzele dezbinării, nu poate construi ceva pe termen lung, durabil.

Un articol de Ziarul Metropolis|14 noiembrie 2016

Cotidianul.ro îşi propune, alături de invitaţii săi, să tragă un semnal de alarmă asupra importanţei găsirii unor punţi de comunicare, să identifice puncte consensuale care să aducă la lumină interesul şi nevoile naţionale.

Luni, 14 noiembrie, ora 9.30, Teatrul Metropolis din Bucureşti găzduieşte foşti şefi ai statului, ai Guvernului, principali decidenţi, reprezentanţi ai mediului academic, economic şi social care, împreună, vor răspunde la întrebări precum:

  • Poate depăşi România blocajul actual fără o reconciliere naţională?
  • Care sunt cauzele istorice ale discordiei?
  • Măsuri şi legi care pot consolida o reconciliere naţională?
  • Care ar fi beneficiile concrete ale reconcilierii?
  • Ce loc ar ocupa relaţiile româno-maghiare într-o reconciliere naţională?
  • Este necesară o reconciliere cu consecinţe în domeniul proprietăţii?
  • Poate funcţiona reconcilierea în două relaţii imposibile: cu securitatea şi cu activul de partid şi de stat comunist?
  • Care ar trebui să fie liniile majore ale unei reconcilieri?

Alături de moderatorii dezbaterii, Simona Popescu – redactor şef Cotidianul.ro, şi Ion M. Ioniţă – senior editor Adevărul, participanţii vor aduce în prim-plan interesul public, vor trasa paşi spre o bună gestionare a crizei actuale, reconcilierea naţională fiind una dintre primele condiţii ale reconstrucţiei solidarităţii naţionale şi sociale.

media-2jk3ygv8ea

Partenerii media ai acestei ediţii din seria dezbaterilor Cotidianul.ro sunt: Bursa, Caţavencii, Gold FM, Contemporanul, Agenţia de Carte, Piaţa Financiară, Wall-Street, 9am, Historia, România pozitivă.

Urmăriţi aici înregistrarea dezbaterii de la Teatrul Metropolis!

28
/12
/15

Topul celor mai bune filme ale anului este împărţit în două. Un clasament include 10 lungmetraje relevante lansate în cinematografe şi prezentate în premieră în România în 2015. Iar celălalt conţine alte 10 titluri îndrăzneţe proiectate exclusiv în festivaluri din ţară.

28
/12
/15

Casa de producție TVR propune să încheie anul cu un film special – „Aerisirea”, regizat de Silviu Jicman, după un text de Iosif Naghiu, cu Mircea Diaconu, Dan Condurache, Șerban Ionescu, Petrică Nicolae, a cărui acțiune este plasată în 13 iunie 1990. Va fi difuzat azi, 28 decembrie, ora 20 :10, la TVR 2.

23
/12
/15

Revista Forbes a publicat obișnuitul său top 10 al celor mai rentabile vedete de la Hollywood, care în 2015 conține pe primele cinci poziții numele a patru actrițe. Mai slab plătite decât colegii lor bărbați, actrițele se dovedesc mai rentabile pentru producătorii de film.

23
/12
/15

Cu câteva zile înainte de marea sărbătoare creștină, am văzut cel mai frumos sincer şi curat spectacol de Crăciun adresat copiilor şi părinţilor, la ARCUB, sala Gabroveni, pus în scenă sub umbrela Companiei Passe-Partout Dan Puric, „Minunea unui copil – spectacol de Crăciun”, în regia Alexandrei Neacșu, într-o sală plină cu pitici, mămici, bunici, tătici.

23
/12
/15

Un episod din serialul de desene animate rusesc "Mașa și Mișka", de mare succes în toată lumea, care povestește aventurile unei fetițe și ale unui urs, a depășit un miliard de vizionări pe YouTube. În episodul numit "Mașa-Kașa", fetița descurcăreață pregătește cașă (cereale fierte în apă sau lapte, foarte populare la micul dejun), pe care le-o oferă tuturor animalelor din pădure.

23
/12
/15

INTERVIU „Îmi plac cel mai mult genurile amestecate – dramediile”, spune actriţa Mihaela Sîrbu, cunoscută pentru roluri din filme-reper recente ale Noului Cinema Românesc, precum „Aferim!”, „Toată lumea din familia noastră” şi „Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”. Un interviu special despre actoria de film.

22
/12
/15

Andre Rieu va susține un concert la București pe 11 iunie 2016, în Piața Constituției, biletele având preţuri între 160 şi 800 de lei. Artistul olandez a susținut șapte concerte la București anul acesta în acompaniamentul orchestrei sale, sub privirile a peste 85.000 de spectatori.

22
/12
/15

Actorii pleacă prea repede, indiferent care le este vârsta biologică... 37 de ani în Teatrul Mic, filme, spectacole pentru televiziune, căldură, generozitate, iubire pentru meserie și pentru familie. Sorin Medeleni a încetat din viață într-o duminică. Casa de Producție TVR vă propune să îl revedeți pe Sorin Medeleni în spectacolul „Bătrâna și hoțul”, miercuri, 23 decembrie, de la ora 9.30, pe TVR2.

22
/12
/15

În anii '50 ai secolului trecut, Nicolae Labiş (2 decembrie 1935 - 22 decembrie 1956) şi Nichita Stănescu erau doi poeţi foarte tineri, în plină ascensiune. Amândoi au devenit rapid celebri. Mai întâi Labiş. Puţin mai târziu, Nichita.

22
/12
/15

Știați când se primeau crenvurștii la restaurantul Berlin din centrul Bucureștiului? Dar de „povestea cozii” ați auzit? Oare cum se iubea la 14 grade, cu zăpada intrată în apartament? Câțiva scriitori români deapănă, cu haz, amintiri din comunism.

22
/12
/15

Grand Cinema & More răsplătește iubitorii de balet cu o experiență unică în luna ianuarie, la Moscova. Câștigătoarea promoției Bolshoi desfășurată în perioada 15 octombrie – 14 decembrie este Elena Carmen Rădulescu, din București, care va viziona spectacolul “Îmblânzirea Scorpiei” din 24 ianuarie 2016, direct pe scena celebrului teatru Bolshoi din Moscova.