Dezbatere online „Despre Loverboy, în vreme de război!” – 8 Martie 2022, ora 11.00
https://www.ziarulmetropolis.ro/dezbatere-online-despre-loverboy-in-vreme-de-razboi-8-martie-2022-ora-11-00/

UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti, alături de Comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi din Senat şi American Council for International Education din România (Programul Professional Fellows) vă invită marţi, 8 martie, ora 11:00, la dezbaterea online „Despre Loverboy, în vreme de război!”

Un articol de Petre Ivan|8 martie 2022

Inițiativa îi aparține doamnei conf.univ.dr. Aurora Martin, profesoară la Institutul Pontifical Oriental din Vatican, autoarea proiectului Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne și bursieră a Departamentului de Stat al SUA și doamnei Senator Anca Dragu, Președinta Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități din Senat, care invită senatori, deputați, societate civilă și artiști la un dialog, coordonat de jurnalista Andreea Orosz (RFI), focusat pe următoarele aspecte: 1.Cum prevenim traficarea persoanelor refugiate pe piața sclaviei moderne? 2.Contextul social, instituțional, legislativ care favorizează fenomenul Loverboy. 3.Intervenția, la nivelul educației și comunității, pentru prevenirea și combaterea fenomenului. 4.Artă/divertisment, social media, mass-media – instrumente la îndemâna traficanților sau arii de intervenție pentru diminuarea fenomenului? Invitați speciali: Ada Condeescu, actrița principală din „Loverboy” și, cu o mărturie artistică, actrița Marina Fluerașu.

Link meeting: https://zoom.us/j/93231405860

UNATC pledează pentru și sprijină activ asemenea inițiative. Misiunea și viziunea UNATC vor adăuga întotdeauna educației artistice și academice implicarea în viața comunității și responsabilizarea socială. Credem că este de datoria noastră să contribuim la procesul de conștientizare a unei teme care ne privește, la nivel profund, pe noi toți. Invităm factorii instituționali, dar și organizațiile independente să ni se alăture în acest demers.

27
/05
/22

Premiera oficială a spectacolului „Cancún” de Jordi Galceran, în traducerea Luminiței Voina-Răuț, cea mai recentă montare a regizorului Felix Alexa. Va avea loc vineri, 3 iunie, și sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19:30, la Sala „George Constantin”.

27
/05
/22

Marți 12 aprilie 2022, ora 12.12, a avut loc lansarea Antologiei lirice „Orașul. Amintire și uitare” (Editura Neuma) a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București.

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.