Dezbatere online „Despre Loverboy, în vreme de război!” – 8 Martie 2022, ora 11.00
https://www.ziarulmetropolis.ro/dezbatere-online-despre-loverboy-in-vreme-de-razboi-8-martie-2022-ora-11-00/

UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti, alături de Comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi din Senat şi American Council for International Education din România (Programul Professional Fellows) vă invită marţi, 8 martie, ora 11:00, la dezbaterea online „Despre Loverboy, în vreme de război!”

Un articol de Petre Ivan|8 martie 2022

Inițiativa îi aparține doamnei conf.univ.dr. Aurora Martin, profesoară la Institutul Pontifical Oriental din Vatican, autoarea proiectului Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne și bursieră a Departamentului de Stat al SUA și doamnei Senator Anca Dragu, Președinta Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități din Senat, care invită senatori, deputați, societate civilă și artiști la un dialog, coordonat de jurnalista Andreea Orosz (RFI), focusat pe următoarele aspecte: 1.Cum prevenim traficarea persoanelor refugiate pe piața sclaviei moderne? 2.Contextul social, instituțional, legislativ care favorizează fenomenul Loverboy. 3.Intervenția, la nivelul educației și comunității, pentru prevenirea și combaterea fenomenului. 4.Artă/divertisment, social media, mass-media – instrumente la îndemâna traficanților sau arii de intervenție pentru diminuarea fenomenului? Invitați speciali: Ada Condeescu, actrița principală din „Loverboy” și, cu o mărturie artistică, actrița Marina Fluerașu.

Link meeting: https://zoom.us/j/93231405860

UNATC pledează pentru și sprijină activ asemenea inițiative. Misiunea și viziunea UNATC vor adăuga întotdeauna educației artistice și academice implicarea în viața comunității și responsabilizarea socială. Credem că este de datoria noastră să contribuim la procesul de conștientizare a unei teme care ne privește, la nivel profund, pe noi toți. Invităm factorii instituționali, dar și organizațiile independente să ni se alăture în acest demers.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.