Diane Keaton, premiată pentru întreaga carieră
https://www.ziarulmetropolis.ro/diane-keaton-premiata-pentru-intreaga-cariera/

Actriţa, regizoarea şi scriitoarea Diane Keaton (70 de ani) va primi cea de-a 45-a distincţie pentru întreaga carieră decernată de Institutul American de Film (AFI). Anterior, premiul a mai fost decernat printre alţii lui John Williams, Jane Fonda, Mel Brooks şi Morgan Freeman.

Un articol de Petre Ivan|7 Octombrie 2016

Distincția va fi acordată actriței, cunoscută pentru rolurile din ”Father of the Bride”, ”Annie Hall” și ”Looking for Mr. Goodbar”, cu prilejul unei gale care va fi organizată la 8 iunie la Los Angeles.

”Diane Keaton este una dintre cele mai îndrăgite doamne ale filmului american”, a declarat Howard Stringer, președintele consiliului de conducere al Institutul American de Film.

Inegalabilă în rolurile sale atât în comedii cât și în ficțiune (…). Cariera sa ca regizor și producător este și mai mult o dovadă a pasiunii sale pentru forma artei și pentru talentele sale nelimitate. AFI este onoarea să-i acorde ce-a de-a 45-a distincție pentru întreaga carieră. – Howard Stringer, preşedinte AFI

Diane Keaton şi-a început cariera în teatru şi a debutat în cinematografie în 1970. Primul ei rol într-un film major a fost în “Naşul” (1972), dar producţiile care i-au modelat primii ani de carieră au fost cele regizate de Woody Allen, precum “Mai cântă o dată, Sam” (1972).

După ce a primit premiul Oscar în 1978 pentru rolul din “Annie Hall”, Diane Keaton a mai fost nominalizată de trei ori la premiile Academiei de film americane.

Foto: Diane Keaton – facebook

13
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Realizator de seriale TV şi de filme, Rodrigo Sorogoyen este unul dintre noile talente din cinematografia spaniolă. Distribuit în sălile din România de Transilvania Film, „El reino” („Jocuri de putere”, 2018), deja penultimul său lungmetraj (între timp a lansat în 2019 şi „Madre”), este un impunător thriller politic.

10
/11
/19

PREVIEW A 13-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar (SFM) are loc între 10 şi 18 noiembrie la Bucureşti şi propune mai multe secţiuni atractive, printre care una dedicată câtorva filme clasice restaurate şi o alta pentru marcarea a 30 de ani de la căderea comunismului, în afara obişnuitului program de producţii noi.

08
/11
/19

„The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, va avea loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

07
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Pentru spectatorul român, filmul "Maria, Regina României" (2019), de Alexis Sweet Cahill, vine ca o ciudăţenie. E egal diferit de Noul Val şi de fostele filme pretins istorice de tip Sergiu Nicolaescu şi arată mai degrabă ca o producţie britanică de televiziune, doar că se vorbeşte şi româneşte.

07
/11
/19

Proiecțiile de film continuă la Centrul Ceh, iar zilele de luni și marți, 11 și 12 noiembrie, nu fac excepție. Documentary Mondays aduce „Citizen Václav Havel Goes on Vacation”, pe când „My Sweet Little Village” se vede la Fiction Tuesdays.

07
/11
/19

ICON production anunță premiera în cinematografe a documentarului PALAT PENTRU POPOR regizat de Boris Missirkov și Georgi Bogdanov, ce va avea loc pe 15 noiembrie. Selectat în competiția oficială DOK Liepzig anul trecut, filmul spune poveștile a cinci dintre cele mai emblematice și mai reprezentative clădiri ale fostului bloc socialist.

06
/11
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul "Rebeli cu o cauză" (2019), de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat în premieră la Astra, români de diferite categorii sociale vorbesc despre singurul lucru ce îi mai uneşte: Revoluţia la care au participat în decembrie 1989 în comuna lor bănăţeană, Sânpetru Mare, când au fost fotografiaţi de viitorul cineast.

04
/11
/19

Noiembrie este luna în care se decernează Premiul LUX al Parlamentului European. Se premiază cel mai bun film european, așa cum se vede el dinspre Bruxelles și Strasbourg. Anul acesta, finalistele sunt: „Cold Case Hammarskjöld”, „Dumnezeu există și numele Său este Petrunija” și „Jocuri de putere”.

04
/11
/19

Cele mai noi producții germane vin la București la cea de-a 14-a ediție a ZILELOR FILMULUI GERMAN. Organizat de Goethe-Institut, evenimentul va avea loc între 21 și 27 noiembrie la București și va fi găzduit, pentru al doilea an consecutiv, de Cinema Elvire Popesco din cadrul Institutului Francez.

03
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Premiat cu Palme d`Or la Cannes, „Parasite” (2019), cel mai nou film al sud-coreeanului Bong Joon Ho, este o satiră de o virtuozitate scenaristică şi regizorală care transformă premisa simplă a inegalităţilor sociale într-un discurs deopotrivă comic şi perturbator, distractiv şi caustic, despre lumea de astăzi.

Page 1 of 25212345...102030...Last »