Diane Keaton, premiată pentru întreaga carieră
https://www.ziarulmetropolis.ro/diane-keaton-premiata-pentru-intreaga-cariera/

Actriţa, regizoarea şi scriitoarea Diane Keaton (70 de ani) va primi cea de-a 45-a distincţie pentru întreaga carieră decernată de Institutul American de Film (AFI). Anterior, premiul a mai fost decernat printre alţii lui John Williams, Jane Fonda, Mel Brooks şi Morgan Freeman.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2016

Distincția va fi acordată actriței, cunoscută pentru rolurile din ”Father of the Bride”, ”Annie Hall” și ”Looking for Mr. Goodbar”, cu prilejul unei gale care va fi organizată la 8 iunie la Los Angeles.

”Diane Keaton este una dintre cele mai îndrăgite doamne ale filmului american”, a declarat Howard Stringer, președintele consiliului de conducere al Institutul American de Film.

Inegalabilă în rolurile sale atât în comedii cât și în ficțiune (…). Cariera sa ca regizor și producător este și mai mult o dovadă a pasiunii sale pentru forma artei și pentru talentele sale nelimitate. AFI este onoarea să-i acorde ce-a de-a 45-a distincție pentru întreaga carieră. – Howard Stringer, preşedinte AFI

Diane Keaton şi-a început cariera în teatru şi a debutat în cinematografie în 1970. Primul ei rol într-un film major a fost în „Naşul” (1972), dar producţiile care i-au modelat primii ani de carieră au fost cele regizate de Woody Allen, precum „Mai cântă o dată, Sam” (1972).

După ce a primit premiul Oscar în 1978 pentru rolul din „Annie Hall”, Diane Keaton a mai fost nominalizată de trei ori la premiile Academiei de film americane.

Foto: Diane Keaton – facebook

07
/07
/20

PREVIEW Două cinecluburi în aer liber - F-SIDES şi CINEVARA - le oferă cinefililor din Bucureşti şansa să vadă filme realizate de femei şi filme din patrimoniul cinematografiei.

07
/07
/20

Mai bogată ca niciodată în premiere, selecția de filme românești de la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania cuprinde un număr record de 21 de lungmetraje și 16 scurtmetraje, care vor fi proiectate, în prezența realizatorilor, între 31 iulie și 9 august, la Cluj-Napoca.

05
/07
/20

CRONICĂ DE FILM Scris și regizat de Nicolas Bedos, „La Belle Époque” (2019), prezentat anul trecut la Cannes în afara competiției și programat să deschidă ediția amânată din acest a TIFF-ului clujean, este o comedie tipic franceză cu vedete. Eternul subiect al cuplurilor în criză este ambalat puțin diferit, însă fără nimic memorabil.

04
/07
/20

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizație și dezbateri, într-un program special în aer liber.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

Pagina 1 din 26412345...102030...Ultima »