DiCaprio şi Scorsese lucrează din nou împreună: „The Devil in the White City”
https://www.ziarulmetropolis.ro/dicaprio-si-scorsese-lucreaza-din-nou-impreuna-the-devil-in-the-white-city/

Leonardo DiCaprio va colabora încă o dată cu regizorul Martin Scorsese, cu ocazia filmărilor de la „The Devil in the White City”, un film în care DiCaprio va interpreta rolul unui criminal în serie.

Un articol de Petre Ivan|12 august 2015

5 studiouri s-au luptat pentru a obţine drepturile de adaptare ale romanului, iar câştigători au fost cei de la Paramount. DiCaprio şi Scorsese vor fi şi producătorii peliculei, iar Billy Ray va scrie scenariul, o adaptare a cărţii lui Erik Larson, „The Devil in the White City: Murder, Magic and Madness At The Fair That Changed America.”

Starul hollywoodian îl va interpreta pe H.H. Holmes, un bărbat care a asasinat între 27 şi 200 de persoane, dintre care cele mai multe erau femei tinere.

Cu o acţiune plasată în timpul Expoziţiei Mondiale de la Chicago din 1893, filmul „The Devil in the White City” va prezenta poveştile interconectate ale arhitectului Daniel H. Burnham şi H.H. Holmes, care s-a folosit de un hotel pe care l-a construit în apropiere de acea expoziţie pentru a-şi ademeni victimele.

DiCaprio şi Scorsese au lucrat ultima oară la The Wolf of Wall Street, proiect pentru care ambii au primit nominalizări la Oscar; dintre toate filmele lui Scorsese de până acum, acesta a avut cele mai multe încasări. Cei doi au colaborat şi pentru realizarea producţiilor Gangs of New York, The Aviator, The Departed şi Shutter Island.

(Trailerul filmului Shutter Island)

Foto: Leonardo DiCaprio şi Martin Scorsese – cinemagia

05
/06
/20

În acest context ieșit din comun, cea de-a 24-a ediție a FFE se mută din sălile de cinema în spațiul online și oferă acces gratuit de pe 8 până pe 21 iunie pe două platforme: în perioada 8-16 iunie pe platforma FFE.ro, iar între 17-21 iunie pe platforma TIFF Unlimited.

01
/06
/20

RECOMANDĂRI De la documentarele lui Serghei Lozniţa şi comediile de început ale lui Nanni Moretti şi până la dramele lui Krzysztof Zanussi, excentricităţile lui Serghei Paradjanov şi o amplă retrospectivă a cinema-ului indian, arhiva MUBI, pusă la dispoziţia abonaţilor, oferă numeroase tentaţii cinefile.

28
/05
/20

CRONICĂ DE FILM La unele documentare ne uităm pentru că ne interesează mai ales un autor sau un stil. Iar pe altele le privim în primul rând pentru subiect. Din a doua categorie face parte „Becoming” (2020), de Nadia Hallgren – un film despre Michelle Obama produs şi difuzat de Netflix.

22
/05
/20

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania, va fi difuzată săptămânal pe platforma de streaming TIFF Unlimited, începând din 25 mai. Primul invitat al jurnalistului Mihnea Măruță este regizorul Cristi Puiu, unul dintre cei mai valoroși invitați ai TIFF, prezent la Cluj cu toate filmele sale în ultimii 20 de ani.

19
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Pentru că încă nu putem merge la cinema şi la festivaluri, rămânem tot la platformele cu filme accesibile din fotoliul de acasă. De data asta, vă recomandăm trei scurtmetraje foarte speciale, realizate de britanicul Jonathan Glazer, thailandezul Apichatpong Weerasethakul şi americanul Jonas Mekas şi disponibile pe MUBI.

17
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Cu premiera recentă la HBO şi disponibil pe platforma HBO GO, „Natalie Wood: Ce rămâne în urmă” (2020) este un documentar biografic realizat de Laurent Bouzereau despre una dintre cele mai cunoscute actriţe americane. Filmul are ca punct de pornire moartea suspectă a vedetei la doar 43 de ani.

13
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil să apară și primele filme realizate în izolare. Radu Jude a lansat un scurt autoportret conceput la invitația Arte/ZDF. Iar Dan Chișu a încercat un lungmetraj, un simplu excercițiu autocomplezent despre un regizor care roagă actori să joace într-un film despre viața în carantină.

Page 1 of 26212345...102030...Last »