Din 1 octombrie în librării, „Hippie”, un nou roman de Paulo Coelho
https://www.ziarulmetropolis.ro/din-1-octombrie-in-librarii-hippie-un-nou-roman-de-paulo-coelho/

Dacă vrei să ştii cine eşti, învaţă să priveşti în jurul tău. În noul său roman autobiografic, Paulo Coelho reînvie visul de iubire şi pace universală al generaţiei hippie.

Un articol de Liliana Matei|25 septembrie 2018

Paulo, un tânăr brazilian care își dorește să devină scriitor, străbate lumea în căutarea libertății și a sensului profund al existenței. Călătoria lui inițiatică pornește din America de Sud și se încheie în Orient, o experiență care îi va da șansa unor transformări profunde.

La începutul anilor 1970, două locuri erau cele mai importante din lume: Piccadilly Circus din Londra și Piața Dam din Amsterdam. Un fir invizibil îi unea pe cei care ocoleau turismul de masă și tot ce ținea de „bunul-gust al oamenilor așezați“: știrile cele mai importante pentru tinerii hippie circulau prin „Poșta invizibilă“. Astfel erau cunoscute locurile de întâlnire ale hipioților, la fel ca datele marilor concerte, traseele călătoriilor inițiatice și pelerinajelor către locuri cu puternică încărcătură spirituală.

În septembrie 1970, Paulo călătorește la Amsterdam, atras de faima Pieței Dam, unde tineri îmbrăcați în haine neobișnuite, cu flori în păr și șiraguri de mărgele la gât, se strângeau să mediteze, să cânte sau să discute despre libertatea sexuală, despre limitele conștiinței și căutarea adevărului lăuntric. Aici o întâlnește pe Karla, o tânără olandeză, inteligentă, seducătoare, independentă, care își aștepta partenerul predestinat pentru a ajunge în Nepal.
Cei doi se îmbarcă la bordul legendarului Magic Bus, care străbătea Europa și Asia Centrală până la Kathmandu, împreună cu alți tineri, fiecare având povestea sa și fiecare având parte, de-a lungul acestei călătorii, de întâmplări ce-i vor marca destinul. Pentru Paulo și Karla, călătoria cu Magic Bus se dovedește a fi prilejul de a explora relația ce se înfiripă între ei, o adevărată poveste de dragoste, a cărei amintire o vor păstra mereu vie.
La Istanbul, Paulo trece printr-o serie de experiențe inițiatice care îi dau posibilitatea să descopere valori și principii ce-l vor ghida întreaga viață.

Hippie, a douăzecea carte scrisă de Paulo Coelho, este un roman despre găsirea propriului drum, despre căutarea spirituală și curajul de a lua decizii, despre solidaritate și toleranță și, mai ales, despre importanța călătoriilor în construirea identității.

„Înainte de a începe să scriu Hippie, m-am întrebat: oare le mai pasă oamenilor de această impresionantă mișcare? Dar cartea era în sufletul meu și n-am putut să nu-mi spun povestea.“ – Paulo Coelho

Reacții din presa internațională:

Hippie este cel mai autobiografic roman al lui Paulo Coelho, o carte în care celebrul autor brazilian ne povestește pentru prima dată despre anii nebuni din perioada hippie. O incredibilă odisee, care debutează în epoca dictaturii militare din Brazilia, când Paulo Coelho avea numai 23 de ani.“ – Bernard Lehut, RTL France, www.rtl.fr

Hippie readuce cititorul în acei ani – irepetabili pentru unii – ai bucuriei de a trăi și ai curiozității. Anii în care oamenii credeau cu adevărat că revoluția ar putea fi făcută cu flori și că visele pot deveni realitate. Întotdeauna.“ – Il Giornale de Vicenza, Italia

„O narațiune a inițierii plină de răsturnări de situație și de fantezie.“ – Le Parisien, Franța

„Odată ce am terminat de citit Hippie, am simțit o dorință nebună să cutreier lumea, dimpreună cu o vagă senzație de invidie pentru vremuri în care puteai să faci doar ce îți dicta inima – într-un fel pentru că butonul «like» nu fusese încă inventat și nimeni nu trăia ca să fie pe placul cuiva. Ci doar ca să se bucure de viață.“ – Ela Magazine, O Globo, Brazilia

Foto: Paulo Coelho, imagine din 1970 din arhiva personală a autorului / editura Humanitas

25
/01
/17

În perioada 26 februarie – 9 aprilie, Club Revdepov organizează la București un atelier de poezie sub îndrumarea Simonei Popescu. Prima ediție a atelierului de poezie a avut loc în toamna lui 2014 și s-a finalizat cu o lectură publică a celor mai bune poeme.

25
/01
/17

Iubitorii de carte sunt așteptați în această seară, de la ora 19.30, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38), la lansarea romanului Noaptea de foc al celebrului scriitor şi dramaturg francez Eric-Emmanuel Schmitt. La eveniment vor participa Chris Simion, Mihaela Dedeoglu, Marieva Ionescu şi Marius Constantinescu. Cristian Iacob va oferi publicului un scurt spectacol lectură din roman în dramatizarea şi regia lui Chris Simion.

24
/01
/17

Editura Nemira publică o selecție deosebită, dedicată iubitorilor de scrisori redescoperite în sertare și arhive, ca mărturii intime, scoase la lumină în epoca e-mailului și a SMS-ului: 50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile, în selecția lui David H. Lowenherz. Lansarea are loc miercuri, 1 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cișmigiu.

20
/01
/17

Marți, 24 ianuarie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta nr. 38), va avea loc un eveniment dedicat volumului Scrisori către Vera, de Vladimir Nabokov, volum aflat în topul vînzărilor Editurii Polirom la Salonul Internațional de Carte Gaudeamus, ediția 2016. Participă: Veronica D. Niculescu, traducătoarea volumului și Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecției „Biblioteca Polirom”. Moderează: Emanuela Ignățoiu-Sora

19
/01
/17

Romanul „Cinci colțuri” (cea mai recentă carte a lui Mario Vargas Llosa), în traducerea lui Marin Mălaicu-Hondrari, a văzut lumina tiparului la Humanitas Fiction, la sfârșitul anului trecut, în seria de autor dedicată marelui scriitor peruan.

17
/01
/17

În această seară, de la ora 19.00, la ceainăria Cărturești Verona, editura Nemira lansează o carte fundamentală pentru istoria ideilor, tradusă pentru prima dată în România: Numărul de aur. Rituri și ritmuri pitagoreice în dezvoltarea civilizației occidentale, de Matila C. Ghika. Volumul cuprinde o scrisoare către autor semnată de Paul Valéry, prefață de Basarab Nicolescu și este tradusă din limba franceză de Adrian Pătrușcă.

16
/01
/17

Cartea „Zgomotul timpului” a fost publicată anul trecut în colecția Babel de la Editura Nemira (ediția a II-a, traducere de Virgil Stanciu).

16
/01
/17

Poetul, prozatorul, criticul literar și publicistul Mircea Cărtărescu a fost desemnat, duminică seară, câștigător al celei de-a XXVI-a ediții a Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia, care se acordă, în fiecare an, pe 15 ianuarie, la Botoșani.

09
/01
/17

Cartea de povestiri „Dragoste la 17.50 $” (traducere din limba engleză și note de Cristian Neagoe), de Charles Bukowski, a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2016.

09
/01
/17

După un an cu o mulțime de cărți interesante apărute în România, din care însă puține sunt reale evenimente editoriale, Ziarul Metropolis vă propune un top 10 al celor mai semnificative apariții din anul care tocmai s-a încheiat.