Din Tokyo până în Doamna Ghica. Dracula Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/din-tokyo-pana-in-doamna-ghica-dracula-film-festival/

Adaptări după autori clasici ai literaturii fantastice, thrillere psihologice şi filme cu demoni în selecţia de scurtmetraje a Dracula Film Festival. Dracula Film Festival, eveniment dedicat filmelor horror, fantastice şi SF, care va avea loc în perioada 18 – 22 octombrie la Braşov, reuneşte în competiţiile de scurtemetraj 25 de producţii care concurează pentru trofeele Little Dracula şi Vladutz.

Un articol de Petre Ivan|8 octombrie 2017

Printre acestea se regăsesc filme SF (Paradigma, Polonia, 2017), de animație (Liftul, Elveția, 2017), horror-ul pur-sînge cu mult gore (Rosalita, Brazilia, 2017), thrillere extrem de brutale fizic și emoțional (We Are Going Into the Woods, Franța, 2016)și (The Game, Spania, 2017), onirisme din universul Cthulu (Eldritch Code, Suedia, 2017) și capsule compacte de alienare urbană (Fried Barry, Africa de Sud, 2017 și Strays, UK, 2017).

Din selecție nu lipsesc nici comediile negre – la care au marcat bine tinerii regizori româniAndrei Huțuleac (OffStage)  și Tudor Botezatu (Degetul) -, post-apocalipsele cu zombie (Surrounded by Death, Brazilia, 2017), filmele cu exorcism (Faith, Spania, 2017) și adaptările după literatura clasică (Sunken Convent, Danemarca, 2016, după Hans Christian Andersen).Dracula Film Festival

O selecție care contra-balansează elementele 100% fantastice cu  thrillere despre răul pe care oamenii îl fac altor oameni. Fie că pornim de la drame de familie sau de la ucigași plătiți, posibilitățile sunt enorme, iar filmele care le explorează sunt spectaculoase.  Cristi Mărculescu, selecționer al Dracula Film Festival.

Pentru trofeul Vladutz concurează cinci scurtmetraje românești: Off Stage (r. Andrei Huțuleac), Degetul (r. Tudor Botezatu), VampirismuS (r. Massimiliano Nardulli și Gabriele Saffioti), Doamna Ghica (r. Cătălin Mesaru și Cătălin Moise) și Ultimul vis pentru lună (r. Octavian Repede).

Sâmbătă, 21 octombrie, fanii culturii otaku pot participa la evenimentul dedicat, Ziua Alucard (Dracula scris invers). Centrul Cultural Reduta va găzdui o serie de activități specifice: cosplay, boardgaming, paneluri dedicate anime, manga și tendințelor actuale DIY din moda japoneză.

Dracula Film Festival va avea loc în Brașov, în perioada 18 – 22 octombrie, la Teatrul “Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One și Centrul Cultural Reduta.

Foto: Dracula Film Festival  – facebook

07
/04
/16

Patru reușite scurtmetraje româneşti realizate de tinere regizoare şi relansate pe platforma Cinepub. Patru poveşti, patru perspective feminine, patru stiluri diferite, inclusiv o solidă animaţie despre viaţa la bloc. Anti-eroine în căutarea unei schimbări în existenţa lor monotonă.

07
/04
/16

Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie) îi dedică anul acesta o amplă retrospectivă regizorului cult Sion Sono, copilul teribil al cinema-ului independent japonez, prezentând 10 dintre cele mai provocatoare filme ale sale.

06
/04
/16

Cel mai mare festival de scurtmetraje din România, ajuns la ediția a zecea, se deschide oficial mâine, 7 aprilie, la ora 19.30, la Clubul Țăranului. Ediția aniversară durează până pe 11 aprilie și propune publicului din București 140 de filme scurte recente, inventive și inovatoare, în nu mai puțin de 16 secțiuni, zeci de invitați speciali, seminarii și petreceri de proporții cosmice.

06
/04
/16

"ma ma", un film de Julio Medem, cu Penelope Cruz, va intra în cinematografele româneşti din 29 aprilie. ma ma spune povestea emoţionantă a Magdei, o femeie din Spania perioadei de criză 2010-2012, pentru care veştile proaste se succed cu o viteză ameţitoare: mai întâi şomajul, apoi soţul o părăseşte pentru altă femeie mai tânără, plus un diagnostic medical necruţător. Cu toate acestea, Magda găseşte puterea să lupte în continuare.

05
/04
/16

Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Film București (BIFF) vine, pe lîngă filmele importante și foarte bune, și cu o premieră organizatorică. Sylvain Auzou, directorul secțiunii Venice Days, din cadrul Mostrei Venețiene, este noul director artistic al festivalului nostru.

05
/04
/16

Anul acesta, Festivalul Internațional de Film NexT (7-11 aprilie 2016) împlinește 10 ani. 10 ani de filme scurte care, adunate unul câte unul, înseamnă peste o mie. Pentru editia aniversară, organizatorii au ales să adune într-un program special acele scurtmetraje care au rămas în memoria cinefililor de la o ediție la alta și care surprind cel mai bine spiritul NexT. Cinci filme ambițioase, ale unor voci originale și curajoase. Programul 10 ani de NexT va fi proiectat joi, 7 aprilie, la Muzeul Țăranului, imediat după gala de deschidere, începând cu ora 20.00.

04
/04
/16

Statul contra Fritz Bauer/ People vs. Fritz Bauer (r. Lars Kraume), un thriller istoric de impact, care dramatizează obstacolele pe care le traversează un procuror în procesul de condamnare al unuia dintre marii responsabili ai Holocaustului, va deschide cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica (13 – 17 aprilie, Cinema Elvira Popescu).

02
/04
/16

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) organizează, în perioada 29 mai – 4 iunie 2016, cea de-a treia ediție a programului Transilvania Pitch Stop (TPS). Proiectul le este dedicat cineaștilor din România și Republica Moldova aflați la primul sau al doilea lungmetraj și oferă consultanță personalizată de dezvoltare de scenariu, training și o platformă pentru susținerea pitch-ului în fața unor potențiali parteneri.

01
/04
/16

În România, o țară cu 20 de milioane de locuitori, nu s-a produs niciun film pentru copii în ultimii 25 de ani. CINEMATOUR KIDS prima caravană de filme pentru copii din România, a ajuns în localităţile fără cinematograf şi în centrele de copii instituţionalizați, adunând peste 3250 de spectatori. Ediţia a II-a se va derula pe parcursul lunii aprilie 2016 şi este susţinută de Centrul Naţional al Cinematografiei.

01
/04
/16

“Minte-mă frumos în Centrul Vechi”, cea mai nouă comedie romantică românească, are premiera astăzi în cinematografele din toată țara. Aseară, la CinemaPro, a avut loc premiera de gală. Au fost prezenți membrii echipei de producție, actorii, regizorul și producătorii filmului, alături de vedete din show biz, muzică și televiziune. Printre ei: Adela Popescu, Liana Stanciu și Mihai Georgescu, Viorel Lis (care are o apariție inedită în film), Toni Grecu, Horia Brenciu, Nicoleta Hâncu, George Piştereanu sau Virgil Ianţu.

31
/03
/16

Trei regizori importanţi ai Noului Cinema Românesc – Radu Jude, Marian Crişan şi Adrian Sitaru. Trei scurtmetraje ultrapremiate care mizează pe stimularea emoţională a spectatorului – „Lampa cu căciulă” (2006), „Megatron”(2008) şi „Excursie” (2014), relansate pe platforma Cinepub. O temă universală comună: relaţia complicată copil – părinte. 

31
/03
/16

Week-end-ul acesta, pe 2 și 3 aprilie, Final Frontier, singurul târg de carte SF & Fantasy din România deschide porțile ediției numărul 5. Tărâmul magic ales în acest an pentru a fi transformat, timp de două zile, în capitala iubitorilor de SF și Fantasy este Connect Hub (B-dul Dacia nr 99, la Piața Spaniei).