Din Tokyo până în Doamna Ghica. Dracula Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/din-tokyo-pana-in-doamna-ghica-dracula-film-festival/

Adaptări după autori clasici ai literaturii fantastice, thrillere psihologice şi filme cu demoni în selecţia de scurtmetraje a Dracula Film Festival. Dracula Film Festival, eveniment dedicat filmelor horror, fantastice şi SF, care va avea loc în perioada 18 – 22 octombrie la Braşov, reuneşte în competiţiile de scurtemetraj 25 de producţii care concurează pentru trofeele Little Dracula şi Vladutz.

Un articol de Petre Ivan|8 octombrie 2017

Printre acestea se regăsesc filme SF (Paradigma, Polonia, 2017), de animație (Liftul, Elveția, 2017), horror-ul pur-sînge cu mult gore (Rosalita, Brazilia, 2017), thrillere extrem de brutale fizic și emoțional (We Are Going Into the Woods, Franța, 2016)și (The Game, Spania, 2017), onirisme din universul Cthulu (Eldritch Code, Suedia, 2017) și capsule compacte de alienare urbană (Fried Barry, Africa de Sud, 2017 și Strays, UK, 2017).

Din selecție nu lipsesc nici comediile negre – la care au marcat bine tinerii regizori româniAndrei Huțuleac (OffStage)  și Tudor Botezatu (Degetul) -, post-apocalipsele cu zombie (Surrounded by Death, Brazilia, 2017), filmele cu exorcism (Faith, Spania, 2017) și adaptările după literatura clasică (Sunken Convent, Danemarca, 2016, după Hans Christian Andersen).Dracula Film Festival

O selecție care contra-balansează elementele 100% fantastice cu  thrillere despre răul pe care oamenii îl fac altor oameni. Fie că pornim de la drame de familie sau de la ucigași plătiți, posibilitățile sunt enorme, iar filmele care le explorează sunt spectaculoase.  Cristi Mărculescu, selecționer al Dracula Film Festival.

Pentru trofeul Vladutz concurează cinci scurtmetraje românești: Off Stage (r. Andrei Huțuleac), Degetul (r. Tudor Botezatu), VampirismuS (r. Massimiliano Nardulli și Gabriele Saffioti), Doamna Ghica (r. Cătălin Mesaru și Cătălin Moise) și Ultimul vis pentru lună (r. Octavian Repede).

Sâmbătă, 21 octombrie, fanii culturii otaku pot participa la evenimentul dedicat, Ziua Alucard (Dracula scris invers). Centrul Cultural Reduta va găzdui o serie de activități specifice: cosplay, boardgaming, paneluri dedicate anime, manga și tendințelor actuale DIY din moda japoneză.

Dracula Film Festival va avea loc în Brașov, în perioada 18 – 22 octombrie, la Teatrul “Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One și Centrul Cultural Reduta.

Foto: Dracula Film Festival  – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.