„Dineu cu proști” revine pe scenă, la Sala Ion Caramitru!
https://www.ziarulmetropolis.ro/dineu-cu-prosti-revine-pe-scena-la-sala-ion-caramitru/

Cel mai longeviv spectacol al TNB, DINEU CU PROŞTI de Francis Veber, regizat de Ion Caramitru în anul 2010, revine pe scenă!

Un articol de Petre Ivan|10 februarie 2022

În zilele de 18, 19 şi 20 februarie 2022, de la ora 20.00, la Sala „Ion Caramitru”, acest fabulos succes de casă al Teatrului Naţional din Bucureşti, situat în fruntea topului la vânzări vreme de peste un deceniu, este din nou pe afiş.

În calitatea lui de interpret al rolului principal – François, gogomanul gogomanilor, şarmantul şi incorigibilul gafeur – HORAŢIU MĂLĂELE a dorit să nu se întrerupă destinul scenic al acestei montări și a propus ca rolul Pierre să fie preluat de MIRCEA RUSU, care îi va deveni, astfel, partener de scenă și în acest spectacol.

Începând cu 18 februarie, vă invităm din nou la un DINEU CU PROȘTI, într-o distribuție reînnoită.

Alături de Horațiu Mălăele şi Mircea Rusu, îi veţi întâlni sau reîntâlni în distribuţie pe Costina Cheyrouze / Teodora Mareș, Medeea Marinescu / Aylin Cadîr, Alexandru Bindea / Ovidiu Cuncea, Dorin Andone, Alexandru Georgescu.
Mult înainte de premiera de la Naţionalul bucureştean, piesa lui Francis Veber, scrisă în 1993, a înregistrat un succes răsunător în versiunea destinată marelui ecran. Filmul Le Dîner de Cons / The Dinner Game / Dineu cu proşti, producţie 1998, era vizionat de peste nouă milioane de francezi, pe când Veber era nominalizat la premiul César pentru cel mai bun regizor. El a primit acest prestigios premiu pentru categoria cel mai bun scenariu. Jacques Villeret (interpretul lui François Pignon) a primit premiul pentru cel mai bun actor, iar Daniel Prévost, premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Leader de longevitate și leader de vânzări la Teatrul Național, Dineu cu proşti este piesa care a înregistrat milioane de spectatori şi în România. Un spectacol pe gustul tuturor, susţinut de profesionişti excepţionali. Un festin comic, în care exerciţiul tonic al râsului îl atrage pe cel al meditaţiei într-o lecţie de care avem atâta nevoie!…

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a TNB, precum şi online, pe www.mystage.ro.

27
/05
/22

Premiera oficială a spectacolului „Cancún” de Jordi Galceran, în traducerea Luminiței Voina-Răuț, cea mai recentă montare a regizorului Felix Alexa. Va avea loc vineri, 3 iunie, și sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19:30, la Sala „George Constantin”.

27
/05
/22

Marți 12 aprilie 2022, ora 12.12, a avut loc lansarea Antologiei lirice „Orașul. Amintire și uitare” (Editura Neuma) a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București.

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.