„Dineu cu proști” revine pe scenă, la Sala Ion Caramitru!
https://www.ziarulmetropolis.ro/dineu-cu-prosti-revine-pe-scena-la-sala-ion-caramitru/

Cel mai longeviv spectacol al TNB, DINEU CU PROŞTI de Francis Veber, regizat de Ion Caramitru în anul 2010, revine pe scenă!

Un articol de Petre Ivan|10 februarie 2022

În zilele de 18, 19 şi 20 februarie 2022, de la ora 20.00, la Sala „Ion Caramitru”, acest fabulos succes de casă al Teatrului Naţional din Bucureşti, situat în fruntea topului la vânzări vreme de peste un deceniu, este din nou pe afiş.

În calitatea lui de interpret al rolului principal – François, gogomanul gogomanilor, şarmantul şi incorigibilul gafeur – HORAŢIU MĂLĂELE a dorit să nu se întrerupă destinul scenic al acestei montări și a propus ca rolul Pierre să fie preluat de MIRCEA RUSU, care îi va deveni, astfel, partener de scenă și în acest spectacol.

Începând cu 18 februarie, vă invităm din nou la un DINEU CU PROȘTI, într-o distribuție reînnoită.

Alături de Horațiu Mălăele şi Mircea Rusu, îi veţi întâlni sau reîntâlni în distribuţie pe Costina Cheyrouze / Teodora Mareș, Medeea Marinescu / Aylin Cadîr, Alexandru Bindea / Ovidiu Cuncea, Dorin Andone, Alexandru Georgescu.
Mult înainte de premiera de la Naţionalul bucureştean, piesa lui Francis Veber, scrisă în 1993, a înregistrat un succes răsunător în versiunea destinată marelui ecran. Filmul Le Dîner de Cons / The Dinner Game / Dineu cu proşti, producţie 1998, era vizionat de peste nouă milioane de francezi, pe când Veber era nominalizat la premiul César pentru cel mai bun regizor. El a primit acest prestigios premiu pentru categoria cel mai bun scenariu. Jacques Villeret (interpretul lui François Pignon) a primit premiul pentru cel mai bun actor, iar Daniel Prévost, premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Leader de longevitate și leader de vânzări la Teatrul Național, Dineu cu proşti este piesa care a înregistrat milioane de spectatori şi în România. Un spectacol pe gustul tuturor, susţinut de profesionişti excepţionali. Un festin comic, în care exerciţiul tonic al râsului îl atrage pe cel al meditaţiei într-o lecţie de care avem atâta nevoie!…

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a TNB, precum şi online, pe www.mystage.ro.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.