„Dintr-o visare” de Ovidiu Constantin Cornilă va fi lansată online
https://www.ziarulmetropolis.ro/dintr-o-visare-de-ovidiu-constantin-cornila-va-fi-lansata-online/

Vineri, 22 octombrie, începând cu ora 15.00, Editura Creator vă invită să vizionaţi lansarea volumului de poeme „Dintr-o visare” de Ovidiu Constantin Cornilă.

Un articol de Rhea Cristina|19 octombrie 2021

La eveniment, alături de autor, participă: Adrian Lesenciuc, scriitor, critic literar şi prof. univ. dr., Carmen Bobocescu, scriitoare şi prof. drd., Adrian Alui Gheorghe, scriitor şi prof. dr.

În cadrul lansării, va avea loc un moment poetic de excepție realizat de actrița Claudia Motea și prof. univ. dr. Felix Goldbach (saxofon).

Moderatorul întâlnirii este Iuliana Răducan, manager Editura Creator.

Evenimentul va fi difuzat pe pagina de Facebook a editurii Creator.

Ovidiu Constantin Cornilă, unul dintre cei mai talentaţi şi îndrăgiţi creatori contemporani, este absolvent al Facultății de Litere, secția română-engleză din cadrul Universității Ștefan cel Mare, Suceava, promoția 1998. Deţine un master universitar de profesorat în limba engleză (2018-2019) la Universitatea Nebrija, Madrid și este doctorand la Universitatea Complutense, Madrid.

Debutul lui publicistic a fost cu poezia Infinit, în ziarul sucevean Crai nou, iar editorial, a debutat cu volumul de versuriSilabe de secundă, editura Rafet, 2014. Au urmat volumele de proză scurtă: Turnul în care mă ascund când plouă, 2015, Călătorul fără timp, 2017, carte premiată cu Premiul Saloanelor Liviu Rebreanu din cadrul Festivalului Național de Proză ,,Liviu Rebreanu”, Bistrița-Năsăud, 2017, ediția a XXXV-a, Ruga luminii, 2018, toate apărute la editura Ardealul, iar, recent, a publicat volumul de versuri Dintr-o visare la editura Creator, 2021.

Activitatea sa profesională este impresionantă: este președintele Uniunii Lucian Blaga a Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania, din 2016; organizator al Conferinței internaționale „Lucian Blaga – creație, cultură, universalitate”, eveniment desfășurat la Universitatea din Alcalá de Henares, mai 2019, al Colocviului internațional „George Uscătescu – destinul unui exil”, Universitatea din Alcalá de Henares, noiembrie 2018, al Colocviului internațional „Vintilă Horia – memoria trecutului, prezentului și viitorului”, Universitatea din Alcalá de Henares, aprilie 2018; este directorul revistei de literatură Cuvânt românesc, 2019, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, 2021, profesor de limba engleză, colaborator permanent la Radio Tentación (Spania), în cadrul emisiunii culturale „Orizonturi românești” (2014-2018), realizator și prezentator al emisiunii culturale „Destin românesc” la Radio TV Unirea Viena, din 2019.

Totodată, de-a lungul timpului, Ovidiu Constantin Cornilă s-a bucurat de titluri și distincții semnificative, din care menționăm: Premiul de excelență pentru Editare, în cadrul Colocviilor revistelor de cultură și de științe umaniste, Târgu Mureș, 2021, ediția a VIII-a, Premio Lido dell’anima di Eccellenza per l’attività culturale Destin românesc din partea revistei de literatură „Lido dell’anima”, Roma, Italia, mai 2021, Ambasador al culturii române pentru măiestria de lider și ca îndeplinire a misiunii de difuzare a culturii românești peste hotare, titlu conferit de doamna Diana Ciugureanu, președinta Uniunii Scriitorilor de Limbă Română din Republica Moldova, 2021, Certificat de apreciere pentru dăruire, implicare națională și internațională în realizarea emisiunii Destin românesc, 2020 (Radio TV Unirea, Viena), Premiul de excelență pentru Editare, în cadrul Colocviilor revistelor de cultură și de științe umaniste, Târgu Mureș, 2019, ediția a VI-a, Diplomă de excelență acordată pentru Promovarea și susținerea culturii române în lumea hispanică, 2019, Piatra Neamț (Asociația culturală Conta), Diplomă de excelență pentru Popularizarea operei blagiene în Spania și în cultura europeană, în cadrul Festivalului Internațional ,,Lucian Blaga”, Târgu Mureș, 2018, ediția a XVIII, Diplomă de excelență acordată pentru Contribuția lingvistică în spațiul european, în cadrul Festivalului Internațional ,,Lucian Blaga”, Târgu Mureș, 2017, ediția a XVII-a, Diplomă de excelență pentru Entuziasmul popularizării operei și personalității scriitorului și filosofului Lucian Blaga în Europa și în lume, în cadrul Festivalului Internațional ,,Lucian Blaga”, Târgu Mureș, 2016, ediția a XVI-a.

De asemenea, îl puteți urmări permanent pe blogul său personal: https://ovidiucornila.wordpress.com.

23
/09
/22

Editura Corint lansează imprintul Corint pentru părinți și aduce pe piața românească de carte lucrări cu tematică de actualitate în comunitățile de părinți preocupați de o mai bună comunicare cu propriii copii. Imprintul beneficiază de supervizarea psihologului și psihoterapeutului Adriana Mitu, specializată în lucrul cu copiii și adolescenții.

19
/09
/22

Timp de trei luni, din septembrie până în noiembrie, Asociația De Basm, cea mai cunoscută instituție autohtonă ce promovează literatura română contemporană pentru copii și tineret, desfășoară un nou proiect. Este vorba despre MAŞINUŢA DE SCRIS, proiect care își propune să îi apropie pe copii de literatură într-un mod inedit: le oferă un ghid practic de scriere creativă în format digital, îi ajută să creeze ei înșiși povești în cadrul unor ateliere coordonate de scriitori și îi antrenează într-un concurs de scriere care să le dea curaj să se exprime pe o temă care definește noua realitate în care trăiesc – nevoia de solidaritate și de pace.

16
/09
/22

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) a anunțat primii 63 de invitați la ediția din acest an. Lista include nume cunoscute din peste 20 de țări. Alte nume vor fi publicate curând.

16
/09
/22

Sâmbătă, 17 septembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc o întâlnire cu Gabriela Adameșteanu la Librăria Kyralina din București (Str. Biserica Amzei 10), prilejuită de apariția în limba franceză a romanului „Fontana di Trevi” la Editura Gallimard („Fontaine de Trevi”, traducere de Nicolas Cavaillès).

13
/09
/22

Petre Barbu îşi aşteaptă cititorii, joi, 15 septembrie, de la ora 19.00, pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45, Bucureşti), la o discuţie despre noul său roman, „Vremea tatălui”, publicat de curând în colecția Fiction Ltd. a editurii Polirom.

13
/09
/22

Vineri, 16 septembrie, de la ora 16.00, în prezența lui Gabriel Liiceanu, magazinul Humanitas-Takumi Lipscani 42 se va adăuga lanțului de librării Humanitas. Un parter, trei etaje de cărți și încă un etaj ocupat de Takumi, unul dintre cele mai mari și mai rafinate magazine de cadouri japoneze din Europa. 350 de metri pătrați dedicați cărților și celor mai frumoase cadouri.