DIPLOMA, cea mai mare expoziție a absolvenților de facultăți artistice și vocaționale
https://www.ziarulmetropolis.ro/diploma-cea-mai-mare-expozitie-a-absolventilor-de-facultati-artistice-si-vocationale/

Cea de-a doua ediţie DIPLOMA, cea mai mare expozitie a absolvenţilor de facultăţi artistice şi vocaţionale, va avea loc la Palatul Camerei de Comerţ din Bucureşti. Programul de vizitare este de joi (29 octombrie) până duminică (1 noiembrie), între orele 11 şi 22.

Un articol de Liliana Matei|29 octombrie 2015

Veți putea urmări proiecții de film, spectacole de teatru și o expoziție cu lucrări de arhitectură, peisagistică, urbanism, artă murală, ceramică/sticlă, design, foto-video, grafică, modă, pedagogia artei, pictură și sculptură.

Anul acesta au fost incluse lucrări din peste 20 de discipline creative, venite de la studenții a 12 instituții de învățământ dintre care opt din Bucuresti și patru din Iași, Timișoara, Galați și Oradea.

Analizând peste 170 de lucrări, arhitecții de la UNULAUNU, care semnează designul expoziției, au conturat 12 teme comune grupate după cum urmează: ″Celular″, ″Gena altruistă″, ″The god gene″, ″Revoluții″, ″Membrane″, ″Color gene″, ″Mirror neuron″, ″Eredități″, ″Mutații″, ″Descendenți″, ″Transmițători″ și ″Conectori″.

Traseul expoziției DIPLOMA 2015  va purta vizitatorul printr-o serie de încăperi tematice, în care fiecare din cele 12 teme va fi reprezentată de o colecție de lucrări independent realizate și unic exprimate și reprezentate.

16
/09
/16

Bucureștenii sunt invitați să participe, la sfârșitul acestei săptămâni, la evenimentele dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piața Constituției și parcurile Cișmigiu și Herăstrău, unde urmează să aibă loc concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade sau plimbări cu trăsura. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

15
/09
/16

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) își redeschide porțile pentru cei care vor să își descopere sau să își dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziționarea materialelor necesare.

11
/09
/16

Viața în Giulești va fi tema unei instalații-eveniment de artă comunitară contemporană la Muzeul Culturii Romilor din Drumul Săbăreni 101-125. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 19.00.

10
/09
/16

Festivalul Internațional de fotografie Bucharest Photofest se va desfășura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.

09
/09
/16

Noaptea Albă a Galeriilor, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, prezintă pe 30 septembrie, în cadrul celei de-a zecea ediții, expoziții și evenimente dedicate artei contemporane, în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din zece orașe – alături de București, la NAG#10 vor participa în acest an Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

25
/08
/16

În vreme ce guvernul român se gândeşte cum să scoată 50 de lei din buzunar pentru a-şi trimite la grădiniţă minorii ai căror părinţi au venituri mici, italienii sunt gata să le acorde o susţinere generoasă adolescenţilor. Într-o mișcare concepută pentru a reaminti tinerilor că doar cultura este cea care ne îmbogăţeşte viaţa şi aduce oamenii împreună, cetățenii italieni care împlinesc 18 ani sunt pe cale să obțină 500 de euro " bonus de cultură " de la guvern.

12
/08
/16

6 artiști și 6 artizane își expun creațiile în Bastionul Țesătorilor din Brașov până pe 30 august. Proiectul „Războaie în Bastionul Ţesătorilor” facilitează și promovează creația unor lucrări de artă contemporană care să integreze tehnica ţesutului la război din zona Branului, element de patrimoniu imaterial.