Dirijorul Amaury du Closel, alături de pianistul Horia Maxim şi violoncelista Hyunah Park, un trio invitat la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/dirijorul-amaury-du-closel-alaturi-de-pianistul-horia-maxim-si-violoncelista-hyunah-park-un-trio-invitat-la-sala-radio/

Miercuri, 22 mai 2013, ora 19.00, la Sala Radio, cei trei invitaţi speciali alături de Orchestra de Cameră Radio vă propun un program atractiv ce reuneşte trei compozitori austrieci şi unul finlandez.

Un articol de Andrada Văsii|15 mai 2013

Miercuri, 22 mai 2013, de la ora 19.00, la Sala Radio, cei trei invitaţi speciali alături de Orchestra de Cameră Radio vă propun un program atractiv ce reuneşte trei compozitori austrieci şi unul finlandez, într-un periplu muzical de la clasicism la romantismul târziu.

Un dirijor ca muzicianul francez Amaury du Closel (foto sus) – invitat în numeroase concerte la pupitrul unor orchestre cunoscute din Franţa şi autor al unor compoziţii proprii – un pianist ca Horia Maxim – solist concertist, aplaudat alături de majoritatea orchestrelor simfonice din România, dar şi în Germania, Franţa, Italia, Austria şi Japonia şi o violoncelistă ca Hyunah  Park – care a obţinut numeroase premii în ţara sa natală (Coreea de Sud), înseamnă împreună o seară muzicală pe care nu trebuie să o pierdeţi.

De la Concert la Sărbătoare

Seara va debuta cu Haydn – „Concertul în do major  pentru violoncel şi orchestră“, va continua cum Mozart – „Concertul nr. 11“ în fa major pentru pian şi orchestră, Sibelius – „Sărbătoarea lui Belshezzar“  şi se va încheia cu Schubert –  „Simfonia nr. 6  în do major“.

Info:

Bilete sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, precum şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio vă rugăm să consultaţi site-ul orchestreradio.ro sau orchestreradio.com.

Foto credit: Orchestrele şi Corurile Radio

17
/08
/15

Gigi Căciuleanu va dansa din nou, pe scena pe care a debutat cu 50 de ani în urmă, în noua sa creație coregrafică, „UN MINUT DE DANS sau UF !!!”. Premiera spectacolului va avea loc pe 5 și 6 septembrie, orele 20.00, la Teatrul Mic și va fi prezentată în cadrul Festivalului Internațional George Enescu.

14
/08
/15

Pianistul Daniel Ciobanu va concerta, în data de 14 august, pe scena Bisericii St James, o foarte frecventată adresă muzicală situată pe celebrul bulevard londonez Piccadilly, în debutul unei serii de recitaluri pe care Institutul Cultural Român din Londra o va organiza aici în următoarele luni în colaborare cu mai mulți promotori britanici.

14
/08
/15

Patru discuri cu muzică clasică, apărute pe parcursul acestei veri, așteaptă să fie descoperite și de publicul românesc: printre numele prezente pe copertele lor figurează și muzicieni care au fost de-a lungul timpului invitați în Festivalul Enescu, unii dintre ei, protagoniști chiar anul acesta.

12
/08
/15

În Ţara Făgăraşului, în mijlocul naturii, pe o pârtie de schi desprinsă parcă dintr-o poveste şi înconjurată de pădure, are loc un festival ca de basm numit simplu: In Transylvania ( 20-23 august).

12
/08
/15

Numele sopranei Valentina Naforniţa, noua vedetă a Operei de Stat din Viena, se regăseşte anul acesta în selecţia oficială a Festivalului de la Edinburgh, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume dedicate artelor (teatru, dans, muzică şi literatură).

10
/08
/15

Cea de-a V-a ediţie a evenimentului „Salonul de Carte şi Muzică“ se va desfăşura la Sinaia, în perioada 12-15 august. Invitatul special al evenimentului va fi Departamentul pentru Relaţii Interetnice, care va aduce produse culturale din partea a 16 comunităţi etnice din România - bulgari, croaţi, greci, germani, evrei, italieni, mecedoneni, polonezi, ruteni, romi, ruşi-lipoveni, sârbi, tătari - turco-musulmani, turci, maghiari şi ucraineni.

10
/08
/15

Marți, 18 august, de la ora 20.30, are loc un concert din cadrul seriei SoNoRo Conac, la Muzeul Național "George Enescu" din București. Din program: Bach, Mozart, Enescu. Evenimentul cultural este și unul caritabil, pentru că fondurile strânse îi voi ajuta pe copii din județul Mureș.