Discotecile Perioadei Comuniste – Expoziție Multimedia DISCO BTT
https://www.ziarulmetropolis.ro/discotecile-perioadei-comuniste-expozitie-multimedia-disco-btt/

Asociaţia Culturală Control N organizează duminică, 29 octombrie (între orele 18,30 şi 22,00), la Palatul Știrbei din Bucureşti (Calea Victoriei 107), Expoziţia Multimedia DISCO BTT – Discotecile Perioadei Comuniste. Cei prezenţi vor fi ospătaţi cu bere Azuga, Pepsi şi multă muzică, promit organizatorii!

Un articol de Petre Ivan|27 octombrie 2017

Conceptul expozitiei ii aparține regizoarei de film Iulia Rugină, iar scenografia e semnată de Andreea Popa.

Expoziţia este o creaţie artistică originală, inspirată din elementele acelor vremuri, ce îşi propune să poarte vizitatorul prin diverse spaţii neconvenţionale.

Expoziţia conţine atât exponate reale din anii ’70 – ’80, precum şi fragmente din atmosfera care le însoţea, folosind mijloace vizuale diverse: muzică, proiecţii video, fotografii, decor, obiecte de recuzită, tipărituri, interviuri.

Începând cu ora 18,30, una dintre camerele expoziției se transformă în ring de dans pe muzica anilor ’70-’80, aleasă și prezentată de DJ Sorin Lupașcu, celebru DJ în perioada respectiă și cel ce a asigurat și consultanța privind realizarea expoziției.

Mai multe detalii despre desfășurarea expoziției se pot găsi pe site-ul www.controln.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Foto: Discotecile Perioadei Comuniste – facebook

08
/04
/22

Asociația Docuart organizează spectacolul-expoziție „Confesiuni congruente - Ascultă-mă! Încurajează-mă! Hai să facem lucruri împreună!” la Ceauru-Bălești, județul Gorj, sâmbătă, 09 aprilie 2022, de la ora 11.00, pe locul de joacă de la Stadionul Ceauru. Evenimentul face parte din proiectul de intervenție socio-culturală „CONGRUENT”, organizat de Docuart în perioada 2021-2022 și dedicat copiilor, părinților, profesorilor și membrilor comunității din Ceauru-Bălești.

08
/04
/22

Artista Alina Ușurelu este rezidenta Casei Tranzit, la Cluj, până în 17 aprilie a.c. unde derulează o cercetare artistică și performativă despre epuizare în cadrul proiectului (burn)OUT. Rezidența se încheie cu două evenimente programate sâmbătă, 16 aprilie: un studio deschis intitulat „Explorarea epuizării fizice și psihice”, între 13:00 și 14:30, și prezentarea cercetării artistice la 18:00.

04
/04
/22

În ciuda relației noastre „love-hate” cu orașele de azi, datorită lor a apărut una dintre cele mai contrastante, fragile și inedite forme de exprimare: arta urbană/ stradală. Iată 10 teme de discuție despre orașul și agitația cotidiană ca surse de stres dar și de comunicare artistică, cu un artist vizual interesant de descoperit.

23
/03
/22

Muzeul Național de Artă Contemporană se alătură eforturilor susținute de a-i ajuta pe cei care fug din calea războiului. Spațiile MNAC devin, pentru a le oferi refugiaților câteva momente de liniște, centre cu activități pentru copii și donații, locuri de întâlnire cu cei apropiați și propun chiar și oportunități profesionale. 

15
/03
/22

Tabăra de artă „Pictori de azi la Balcic”, organizată de Asociația ELITE ART club UNESCO, reunește, încă din anul 2003, creațiile artiștilor într-o arhivă de exprimare stilistică, fiecare pictor participant abordând în stilul caracteristic diversitatea de forme și imagini pe care Balcicul o oferă.

14
/03
/22

Dintotdeauna omul a căutat un refugiu în artă în momente de criză. Zilele acestea, când Europa se află în fața celui mai dificil moment din istoria sa recentă, întâmplarea m-a dus la o expoziție multimedia care aduce în prim-plan poezia scrisă de femei în România, deschisă la Art Hub, pe strada Budișteanu numărul 10, între 1 și 24 martie.

10
/03
/22

Cea de-a doua ediție a festivalului internațional FOTO WIEN, care reunește peste 140 de expoziții și 300 de evenimente cu tema fotografia de artă, va avea loc în perioada 9 - 27 martie 2022, în capitala Austriei. Festivalul face parte din rețeaua European Month of Photography (EMOP) şi prezintă fotografia artistică în muzee, în galerii vieneze, în off-spaces și spații alternative de expoziție şi în institute culturale. Trei proiecte distincte cu participare artistică românească au loc în acest cadru, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena.