Disney Beauty and The Beast – în decembrie, la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/disney-beauty-and-the-beast-in-decembrie-la-bucuresti/

Muzică de Oscar, Tony pentru costume, şi o nemuritoare poveste Disney. În această iarnă, Broadwayul vine la Bucureşti să demonstreze că iubirea învinge întotdeauna. Spectacolele se vor juca în limba engleză, cu subtitrare în limba română (4-6 decembrie, Romexpo). 

Un articol de Liliana Matei|14 noiembrie 2015

În rolurile principale, actorii Briana Rapa și Mark Beyer (USA) ne vor purta de-a lungul acestei povești romantice, magice, pe muzica semnată de Alan Menken. Distribuția 100% internațională a musicalului include 30 de actori și 14 muzicieni.

Dacă aveți un cântec Disney preferat, sunt mari șanse ca Alan Menken, în vârstă de 65 de ani, să-l fi compus. Câștigător al premiilor Oscar, Grammy și Tony, Menken este recunoscut mai ales pentru colaborarea sa din ultimii 20 de ani cu Walt Disney Studios, fiind responsabil pentru coloane sonore ale unor filme de animație precum: Beauty and The Beast, The Little Mermaid, Aladdin, Pocahontas, The Hunchback of Notre Dame, Hercules, Home on the Range și Tangled, cât și ale filmelor Newsies (1992) și Enchanted (2007).

Cu 8 premii Oscar (4 pentru Best Original Score și 4 pentru Best Original Song), doar compozitorul Alfred Newman (9 premii) și Walt Disney însuși (22 premii) au primit mai multe astfel de premii decât Menken. El deține, în prezent, recordul pentru cele mai multe Oscaruri  câștigate de o persoană în viață și a fost desemnat Disney Legend în 2001.

„Broadway este adevărata casă a musicalului american și locul unde actorii visează să joace. Pe lângă calitatea deosebită a producțiilor, mai este și încărcătura istorică a teatrelor și a zonei, locuri cu adevărat magice, în care mergi pentru a te desprinde, timp de câteva momente, de lumea reală și pentru a te lăsa purtat de spectacol”, spune Briana Rapa (Belle). Un talent ieșit din comun, Briana a început cursurile de teatru muzical încă de la vârsta de 8 ani. „M-am pregătit dintotdeauna pentru a ajunge unde sunt astăzi, și sunt profund recunoscătoare pentru acest lucru! A fost visul meu și nu mi-aș dori să fac altceva!”, spune ea. O parte din personalitatea frumoasei Belle a fost împrumutată de scenariști din personajul Jo, interpretat de Katharine Hepburn în filmul „Little Women/Cele patru fiice ale doctorului March“, din 1933.

Cercul Disney în jurul Beauty and The Beast se inchide în 2017, cand e programat să se lanseze în cinematografe și filmul musical „Beauty and the Beast” regizat de Bill Condonn (regizorul Twilight). Filmul va cuprinde cele mai multe dintre cântecele lui Menken și Rice din musicalul de pe Broadway și îi va avea în distribuție pe Emma Watson (Harry Potter saga) și Dan Stevens (Downtown Abbey), în rolurile principale, și pe Emma Thompson (Mrs. Potts) și Ewan McGregor (Lumiere), în rolurile secundare. „Atât filmul, cât și musicalul prezintă teme universale precum iubirea, compasiunea, și faptul că avem foarte multe lucruri de învățat unii de la alții, indiferent de aspectul fizic.

Cred că publicul răspunde la poveștile excepționale indiferent de mediu”, spune Mark Beyer, cel care va juca rolul Bestiei pe scena de la Romexpo, în decembrie. Absolvent al Wright State University’s Professional Actor Training Program (aceași școală pe băncile căreia s-a specializat Nicole Scherzinger în muzică și dans, și unde a debutat cu un rol în musicalul Cats), Mark a mai jucat în roluri precum The Phantom (“The Phantom of the Opera”).

Bazat pe filmul de animație cu același nume, musicalul Disney Beauty and The Beast a avut premiera pe Broadway în 1994, a primit 9 nominalizări la prestigioasele premii Tony și s-a jucat vreme de 13 ani în fața a peste 35 de milioane de spectatori. Încă este una dintre cele mai longevive producții Broadway din toate timpurile, și cu unele dintre cele mai mari încasări.

INFO

Biletele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV). Vizitați www.eventim.ro pentru mai multe detalii.

18
/04
/17

JazzTM 2017 continuă seria premierelor pentru România cu Monty Alexander Harlem Kingston Express. Excepționala colaborare aduce pe scena din Piața Victoriei un sunet unic, aflat la confluența a două genuri muzicale sacre: jazz-ul din Harlem, New York, o lume definită de ritm și improvizație, și reggae-ul din Kingston, Jamaica, cu ritmul său de neconfundat și linii de bas intense.

14
/04
/17

În prima zi de Paşti, românii întâmpinau sărbătoarea după tradiţia din strămoşi, având pe masă ouă roşii, miel şi vin. În a doua zi, intrau pe porţile fabricilor în schimbul programat. Telespectatorii TVR vor avea parte de surprize și emoții de sărbători, începând cu Vinerea Mare, până luni, 17 aprilie a doua zi de Paște, anunță cei de la TVR.

13
/04
/17

Britanicii de la Public Service Broadcasting și show-ul lor spectaculos cu imagini de arhivă, cine-concerte pe filme de Buster Keaton și animații din anii 30-50, concerte în spații inedite – Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) vine, între 2 și 11 iunie 2017, cu o selecție puternică de muzică, pe lângă cea de filme.

12
/04
/17

Cei mai importanţi reprezentanţi ai industriei europene de spectacol, oameni de afaceri, directorii celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole cu mari trupe, de la Rolling Stones la Robbie Williams, specialişti internaţionali în securitate, avocaţi şi experţi în complicatul sistem internaţional de taxe sunt aşteptaţi la lansarea proiectului “Sibiu – Festival City”, un program derulat în perioada 27-29 iulie, iniţiat de ARTmania.

07
/04
/17

Miercuri, 12 aprilie 2017, ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio propune un rafinat dialog muzical între Vivaldi și Piazzolla, sub bagheta dirijorului italian Gian Luigi Zampieri, cu participarea violoniștilor Gabriel și Simina Croitoru. În partea a doua a programului, orchestra va interpreta Simfonia nr. 1 în re major de C. P. E. Bach.

06
/04
/17

Primul concert al ediției a V-a SoNoRo Conac va avea loc pe 7 aprilie, la Palatul Marincu, Muzeul de Artă Calafat, județul Dolj, iar duminică, 9 aprilie, cel de-al doilea, la Palatul Brâncovenesc, de la Potlogi. Programul muzical va cuprinde lucrări de Franz Schubert, Ludwing van Beethoven, si Sir Edward Elgar.

06
/04
/17

Vineri, 7 aprilie 2017, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Julien Salemkour, alături de Corul Academic Radio, pregătit de Ciprian Țuțu, de soprana Irina Iordăchescu, mezzosoprana Aura Twarowska, tenorul Cosmin Ifrim și de basul Marius Boloș, vor oferi bucuria unui adevărat spetacol orchestral și coral, în Messa da Requiem de Verdi.

04
/04
/17

Violonista Cristina Anghelescu și pianistul Daniel Goiți propun un recital romantic la Sala Radio, miercuri, 5 aprilie 2017, ora 19.00. Pe afișul recitalului se vor afla Sonata nr. 1 în la minor, op. 105 și piesa Fantasiestücke, op. 73, de R. Schumann, Romanța, op. 28 de G. Fauré și Sonata nr. 3 în do minor, op. 45, de E. Grieg.

03
/04
/17

După luni de incertitudine și controverse, Bob Dylan a primit în cele din urmă, la Stockholm, premiul Nobel pentru Literatură, în timpul unei întâlniri cu ușile închise cu academicieni suedezi. Dylan este primul cântăreț care se alătură panteonului de personalități glorificate de Academia suedeză din 1901.

01
/04
/17

Autismul e tratat de statul român la fel ca orice altă problemă reală – cu superficialitate. Nu sunt bani pentru multe, dar mai ales pentru așa ceva. Și nu sunt nici oameni, profesori, pedagogi, terapeuți, specialiști pregătiți să ajute copiii care se nasc cu autism sau care dezvoltă acest sindrom mai târziu să se integreze în societate și chiar să le fie mai bine.

31
/03
/17

Duminică, 9 aprilie 2017, de la ora 18:00, Sala Mare a Ateneului Român găzduiește Concertul Extraordinar de Paști, susținut de Corul Național de Cameră Madrigal — Marin Constantin. Dirijat de Anna Ungureanu, evenimentul este una dintre tradițiile prețioase ale Corului, desfășurându-se, fără întrerupere, de mai bine de jumătate de secol.