Disney va cumpara franciza „Războiul stelelor”. Disney a anunţat că va lansa al şaptelea film din serie.
https://www.ziarulmetropolis.ro/disney-va-cumpara-franciza-razboiul-stelelor-disney-a-anuntat-ca-va-lansa-al-saptelea-film-din-serie/

Studiourile Disney au achiziţionat compania de producţie Lucasfilm şi franciza „Războiul stelelor” – una dintre cele mai de succes francize din istoria cinematografiei – şi a anunţat, la scurt timp după încheierea tranzacţiei, că va lansa un al şaptelea film din această serie în 2015. Reprezentanţii studiourilor Disney au anunţat marţi că vor cumpăra compania […]

Un articol de |31 octombrie 2012

Studiourile Disney au achiziţionat compania de producţie Lucasfilm şi franciza „Războiul stelelor” – una dintre cele mai de succes francize din istoria cinematografiei – şi a anunţat, la scurt timp după încheierea tranzacţiei, că va lansa un al şaptelea film din această serie în 2015.

Reprezentanţii studiourilor Disney au anunţat marţi că vor cumpăra compania de producţie cinematografică înfiinţată de George Lucas, creatorul francizei „Războiul stelelor”, pentru suma de 4,05 miliarde de dolari.

„Această tranzacţie combină un portofoliu de conţinuturi de clasă mondială, ce include «Războiul stelelor», una dintre cele mai mari francize de divertisment familial din toate timpurile, cu creativitatea unică a grupului Disney, pe mai multe platforme”, a declarat într-un comunicat de presă patronul grupului Disney, Robert Iger.

Trecerea companiei Lucasfilm în subordinea grupului Disney marchează totodată retragerea lui George Lucas, în vârstă de 68 de ani, de la conducerea companiei pe care a creat-o în 1971. Mâna lui dreaptă, Kathleen Kennedy, o producătoare cu care colaborează de mult timp şi regizorul Steven Spielberg, va prelua preşedinţia Lucasfilm, care va deveni una dintre diviziile de la Walt Disney Company.

„A venit vremea pentru mine să predau «Războiul stelelor» unei noi generaţii de regizori. Întotdeauna am crezut că «Războiul stelelor» va trăi mai mult decât mine şi cred că a fost important pentru mine să fac această tranziţie în timpul vieţii mele”, a declarat George Lucas..

Odată cu franciza „Războiul stelelor”, ale cărei şase filme au generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari pe plan mondial, grupul Disney a achiziţionat una dintre cele mai puternice mărci din cinematografie, profitabilă pe toate suporturile, conform strategiei grupului: cinema, televiziune, media interactive, parcuri tematice, fără a uita nici produsele derivate (şepci, tricouri, insigne, brelcuri, etc.) – George Lucas a fost unul dintre „pionierii” acestor produse în Statele Unite.

Totodată, Disney a anunţat, odată cu achiziţionarea companiei Lucasfilm, că va lansa un al şaptelea film din această serie în 2015, care va fi urmat de alte două producţii, la un interval de „doi sau trei ani” între ele.

Niciun detaliu nu a fost dezvăluit despre identitatea regizorului noului film, nici despre actorii din distribuţie, însă Disney a precizat că George Lucas va fi implicat în producţie, în calitate de „consultat creativ”.

Odată cu Lucasfilm, Disney a achiziţionat şi franciza „Indiana Jones” şi unul dintre liderii mondiali în efecte speciale şi în postproducţie, care a lucrat la francize şi filme de succes, precum „Piraţii din Caraibe”, „Star Trek”, „Deasupra tuturor”, „Avatar” şi „Avengers”.

Disney şi Lucasfilm aveau deja stabilite anumite legături financiare, prin parcurile tematice lansate de uriaşul grup american, care adăpostesc tot felul de atracţii – printre cele mai apreciate fiind parcurile inspirate din francizele „Războiul stelelor” şi „Indiana Jones”.

Achiziţionarea companiei Lucasfilm marchează pentru Disney continuitatea unei politici foarte agresive în domeniul achiziţionării de conţinuturi, ilustrată în ultimii ani prin achiziţionările succesive a companiei Pixar (specializată în filmele de animaţie) şi a diviziei de super-eroi ai grupului Marvel (Iron Man, Captain America, Thor…), surse inepuizabile de filme, seriale televizate, jocuri video şi produse derivate.

Aceste investiţii s-au dovedit extrem de rentabile pentru grupul Disney. Doar în cinematografie, filmul „Povestea jucăriilor 3”, produs de Pixar în 2010, şi „Avengers” inspirat de eroii grupului Marvel, lansat în 2012, au generat încasări de 1,06 miliarde de dolari respectiv 1,5 miliarde de dolari pe plan mondial.

Sursa: Mediafax

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).