Disney va cumpara franciza „Războiul stelelor”. Disney a anunţat că va lansa al şaptelea film din serie.
https://www.ziarulmetropolis.ro/disney-va-cumpara-franciza-razboiul-stelelor-disney-a-anuntat-ca-va-lansa-al-saptelea-film-din-serie/

Studiourile Disney au achiziţionat compania de producţie Lucasfilm şi franciza „Războiul stelelor” – una dintre cele mai de succes francize din istoria cinematografiei – şi a anunţat, la scurt timp după încheierea tranzacţiei, că va lansa un al şaptelea film din această serie în 2015. Reprezentanţii studiourilor Disney au anunţat marţi că vor cumpăra compania […]

Un articol de |31 octombrie 2012

Studiourile Disney au achiziţionat compania de producţie Lucasfilm şi franciza „Războiul stelelor” – una dintre cele mai de succes francize din istoria cinematografiei – şi a anunţat, la scurt timp după încheierea tranzacţiei, că va lansa un al şaptelea film din această serie în 2015.

Reprezentanţii studiourilor Disney au anunţat marţi că vor cumpăra compania de producţie cinematografică înfiinţată de George Lucas, creatorul francizei „Războiul stelelor”, pentru suma de 4,05 miliarde de dolari.

„Această tranzacţie combină un portofoliu de conţinuturi de clasă mondială, ce include «Războiul stelelor», una dintre cele mai mari francize de divertisment familial din toate timpurile, cu creativitatea unică a grupului Disney, pe mai multe platforme”, a declarat într-un comunicat de presă patronul grupului Disney, Robert Iger.

Trecerea companiei Lucasfilm în subordinea grupului Disney marchează totodată retragerea lui George Lucas, în vârstă de 68 de ani, de la conducerea companiei pe care a creat-o în 1971. Mâna lui dreaptă, Kathleen Kennedy, o producătoare cu care colaborează de mult timp şi regizorul Steven Spielberg, va prelua preşedinţia Lucasfilm, care va deveni una dintre diviziile de la Walt Disney Company.

„A venit vremea pentru mine să predau «Războiul stelelor» unei noi generaţii de regizori. Întotdeauna am crezut că «Războiul stelelor» va trăi mai mult decât mine şi cred că a fost important pentru mine să fac această tranziţie în timpul vieţii mele”, a declarat George Lucas..

Odată cu franciza „Războiul stelelor”, ale cărei şase filme au generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari pe plan mondial, grupul Disney a achiziţionat una dintre cele mai puternice mărci din cinematografie, profitabilă pe toate suporturile, conform strategiei grupului: cinema, televiziune, media interactive, parcuri tematice, fără a uita nici produsele derivate (şepci, tricouri, insigne, brelcuri, etc.) – George Lucas a fost unul dintre „pionierii” acestor produse în Statele Unite.

Totodată, Disney a anunţat, odată cu achiziţionarea companiei Lucasfilm, că va lansa un al şaptelea film din această serie în 2015, care va fi urmat de alte două producţii, la un interval de „doi sau trei ani” între ele.

Niciun detaliu nu a fost dezvăluit despre identitatea regizorului noului film, nici despre actorii din distribuţie, însă Disney a precizat că George Lucas va fi implicat în producţie, în calitate de „consultat creativ”.

Odată cu Lucasfilm, Disney a achiziţionat şi franciza „Indiana Jones” şi unul dintre liderii mondiali în efecte speciale şi în postproducţie, care a lucrat la francize şi filme de succes, precum „Piraţii din Caraibe”, „Star Trek”, „Deasupra tuturor”, „Avatar” şi „Avengers”.

Disney şi Lucasfilm aveau deja stabilite anumite legături financiare, prin parcurile tematice lansate de uriaşul grup american, care adăpostesc tot felul de atracţii – printre cele mai apreciate fiind parcurile inspirate din francizele „Războiul stelelor” şi „Indiana Jones”.

Achiziţionarea companiei Lucasfilm marchează pentru Disney continuitatea unei politici foarte agresive în domeniul achiziţionării de conţinuturi, ilustrată în ultimii ani prin achiziţionările succesive a companiei Pixar (specializată în filmele de animaţie) şi a diviziei de super-eroi ai grupului Marvel (Iron Man, Captain America, Thor…), surse inepuizabile de filme, seriale televizate, jocuri video şi produse derivate.

Aceste investiţii s-au dovedit extrem de rentabile pentru grupul Disney. Doar în cinematografie, filmul „Povestea jucăriilor 3”, produs de Pixar în 2010, şi „Avengers” inspirat de eroii grupului Marvel, lansat în 2012, au generat încasări de 1,06 miliarde de dolari respectiv 1,5 miliarde de dolari pe plan mondial.

Sursa: Mediafax

22
/12
/15

Actorii pleacă prea repede, indiferent care le este vârsta biologică... 37 de ani în Teatrul Mic, filme, spectacole pentru televiziune, căldură, generozitate, iubire pentru meserie și pentru familie. Sorin Medeleni a încetat din viață într-o duminică. Casa de Producție TVR vă propune să îl revedeți pe Sorin Medeleni în spectacolul „Bătrâna și hoțul”, miercuri, 23 decembrie, de la ora 9.30, pe TVR2.

22
/12
/15

În anii '50 ai secolului trecut, Nicolae Labiş (2 decembrie 1935 - 22 decembrie 1956) şi Nichita Stănescu erau doi poeţi foarte tineri, în plină ascensiune. Amândoi au devenit rapid celebri. Mai întâi Labiş. Puţin mai târziu, Nichita.

22
/12
/15

Știați când se primeau crenvurștii la restaurantul Berlin din centrul Bucureștiului? Dar de „povestea cozii” ați auzit? Oare cum se iubea la 14 grade, cu zăpada intrată în apartament? Câțiva scriitori români deapănă, cu haz, amintiri din comunism.

22
/12
/15

Grand Cinema & More răsplătește iubitorii de balet cu o experiență unică în luna ianuarie, la Moscova. Câștigătoarea promoției Bolshoi desfășurată în perioada 15 octombrie – 14 decembrie este Elena Carmen Rădulescu, din București, care va viziona spectacolul “Îmblânzirea Scorpiei” din 24 ianuarie 2016, direct pe scena celebrului teatru Bolshoi din Moscova. 

21
/12
/15

Șase filme propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin vor fi proiectate între 8 și 10 ianuarie 2016 la Cinema Union din București. Weekend-ul de Oscar include două dintre peliculele care au fost anunțate de curând pe lista scurtă la premiul Oscar și au șanse la o nominalizare: Mustang (Franța) și Le tout nouveau testament (Belgia). Celelalte filme din program: Aferim!, The Assassin, Rams și Arabian Nights.

21
/12
/15

Anul 2015 a fost unul destul de bun pentru cinematografia română, după un dezastruos 2014: peste 20 de lungmetraje de ficţiune şi documentare, dintre care multe debuturi, lansate în cinematografe sau exclusiv la HBO, prezenţe în festivaluri importante şi câteva premii.

21
/12
/15

În vremea în care în satele de pe malul Argeșului, portocalele și bananele erau semn clar că se sfârșește anul, curentul electric era un adevărat lux, la fel ca și pâinea, iar o noapte de program TV reprezenta un miracol, oamenii încă erau legați cu fire nevăzute de obiceiuri străvechi. Și ce obicei putea fi mai de căpătâi în acea perioadă de mare puținătate a hranei decât tăiatul porcului.

21
/12
/15

Actrița Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. După peste 55 de ani de carieră, dedicaţi teatrului şi filmului românesc, Teatrul de Comedie a realizat o expoziție de fotografie care rememorează unele dintre cele mai frumoase roluri ale ei pe scena acestui teatru.

20
/12
/15

FOTO/VIDEO EXCLUSIV Ziarul Metropolis. Prima lectură pentru spectacolul „Nemuritorul”, cu Radu Beligan, Maia Morgenstern și Marius Bodochi, în regia lui Dan Tudor, pe un text de Mona Radu, care va fi pus în scenă la Teatrelli, a avut loc cu câteva zile înainte de Crăciun.

20
/12
/15

Surpriză in Concertul de Crăciun „Grigore Leșe la Sala Palatului“: maestrul Leșe, doctor in muzica, il va avea invitat in spectacol pe tanarul care a reusit sa starneasca cel mai mare val de emotie si sa fie considerat „fenomenul” anului in Romania – moldoveanul Andrei Ioniță.

19
/12
/15

15 februarie 2016 este data la care vor fi anunțați câștigătorii premiilor Grammy, probabil cele mai cunoscute și importante distincții din industria muzicală. Printre numeroase alte categorii, și cea dedicată muzicii clasice; printre nominalizări, mai multe discuri la care am avut acces și din România, difuzate și la Radio România Muzical.