Distracția continuă și în weekend la B-FIT in the Street!
https://www.ziarulmetropolis.ro/distractia-continua-si-in-weekend-la-b-fit-in-the-street/

Magia B-FIT in the Street! continuă şi în următoarele zile. Peste 20 de acte artistice ce au la bază coregrafii impresionante, maşinării de dimensiuni impunătoare, dar şi elemente de improvizaţie şi interacţiunea cu mulţimile vor face deliciul publicului bucureştean, deja loial festivalului organizat de ARCUB şi ajuns la cea de-a VII-a ediţie. 

Un articol de Liliana Matei|6 Iunie 2015

Sâmbătă, în Piața Universității, Malaya va mişca la propriu spectatorii: nu vor exista observatori, ci doar participanţi la bătălie. În timp ce mulţimea îşi va găsi drumul pe lângă obstacole, actorii şi obiectele se vor mişca printre şi alături de public. Spectacolul este precum o călătorie nesfârşită, plină de aventuri printre vise şi coşmaruri, către o destinaţie necunoscută.

În Piața George Enescu, organizatorii au pregătit un alt moment impresionant –Waterlitz. Un mix inedit între teatru de stradă şi efecte pirotehnice impresionante, Waterlitz este un spectacol uimitor combinat cu o portretizare îndrăzneaţă a problemelor presante din zilele noastre.

Malaya9

Trupele mobile ce vor împânzi Centrul Istoric vor aduce un plus de energie pozitivă într-o zonă deja animată: Crazy Clowns vor împărți afecțiune trecătorilor, Ants Orchestra și Orange Drummers vor aduce ritmuri antrenante pe străzi, iar Invisible Men, Human Robots, Mirror Family și Royal Snails vor surprinde publicul cu momentele de improvizație pline de umor de calitate.

De asemenea, spaniolii de la Santa Cruz Carnival Group vor aduce în centrul Bucureștiului savoarea magică a unui festival renumit în toată lumea. Acest grup energic de dansatori va uimi publicul cu frumoasele sale costume cu pene colorate şi mult sclipici. Muzica la volum maxim, exotismul fetelor costumate şi atmosfera electrizantă vor transpune mulțimea în atmosfera de vacanţă de pe frumoasele plaje din Spania.

Programul complet al festivalului, precum si informații despre trupele participante sunt disponibile pe site-ul festivalului, pe www.arcub.ro și pe pagina de Facebook B-FIT in the Street!

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

14
/12
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

13
/12
/18

Daniel Oltean, procuror DIICOT și teatrolog, a oferit UNITER-ului, pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2017, și, cu această ocazie, Teatrului Național din București, acea piesă capabilă să suscite un interes deosebit. Titlul ei este 50 de secunde, iar premiera are loc în această seară, pe 13 decembrie, și mâine seară, pe 14 decembrie, la Sala Atelier, în regia lui Eugen Gyemant.

13
/12
/18

Vă mai amintiți scena finală din "Smoke" / "Fum de țigară" (1995), filmul regizat de Wayne Wang, după scenariul lui Paul Auster, faimosul scriitor new-yorkez? Aceea în care Auggie (Harvey Keitel) îi dăruiește prietenului său Paul Benjamin (William Hurt), scriitor, o minunată poveste de Crăciun. Întreaga scena este însoțită de melodia lui Tom Waits, "Innocent when you dream".

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

12
/12
/18

Luna decembrie aduce la Teatrul Național București patru spectacole noi, „fapt unic în cei 166 de ani de Teatru”. Cele patru premiere sunt ”Pădurea spânzuraţilor”, după romanul lui Liviu Rebreanu, în regia lui Radu Afrim, ”Papagalul mut”, scenariuL şi regia Nae Caranfil, ”50 de secunde” de Daniel Oltean (piesa anului 2017, premiată la Gala UNITER), în regia lui Eugen Gyemant, şi spectacolul de pantomimă ”A fost odată în România”, în regia lui Dragoş Huluba.

Page 1 of 76612345...102030...Last »