Distracție în ritm alert, în al patrulea weekend de B-FIT in the Street!
https://www.ziarulmetropolis.ro/distractie-in-ritm-alert-in-al-patrulea-weekend-de-b-fit-in-the-street/

Al patrulea weekend al Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the street! umple străzile Capitalei cu numere de dans, muzică şi jocuri de lumini.

Un articol de Liliana Matei|22 Iulie 2017

De vineri până duminică, de la 19:00 la 23:00 puteți vedea noi reprezentații artistice ale companiilor din Spania, Franța și România: marionete colorate, meduze și cai de mare de mărimi impresionante, reprezentații de street dance combinate cu jocuri de foc și statui vivante. Zonele de desfășurare ale spectacolelor de stradă din acest weekend sunt: Piața Universității, Parcul Kretzulescu, Piațeta Odeon, Centrul Istoric și Calea Victoriei.

Organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, cel mai mare eveniment de profil din țară, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! aduce, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internaționale și peste 300 de artiști din nouă țări.

În penultimul weekend al festivalului B-FIT in the Street! îi puteți vedea pe artiștii de la Light Dancers din Spania. Publicul este invitat să se alăture celor cinci personaje luminate, înalte de patru metri, care dansează pe ritmuri electro vineri, 21 iulie, și sâmbătă, 22 iulie, în Piața Universității. Nu lipsesc nici spectacolele de dans freestyle cu flăcări ale tinerilor români de la Flamestorm din Piațeta Odeon sau Piața Universității.

O explozie de voie bună, umor, muzică și teatru, spectacolul Parizianca aduce la B-FIT in the Street! atmosfera boemă a cartierelor pariziene. Vineri, în Parcul Kretzulescu, și sâmbătă, în Centrul Istoric, actorii Teatrului Masca îmbrăcați în marionete de mari dimensiuni se plimbă, dansează vals, bat step și interacționează cu trecătorii.

În acest weekend sunt programate ultimele reprezentații ale pieselor Teatrului Masca, „Arca lui Lenin” și „Vânt de primăvară prin piersici”. Sâmbătă, de la ora 19, celebrele statui proletcultiste prind viață în Piața Universității în spectacolul „Arca lui Lenin”, scris și regizat de Mihai Mălaimare. Cu umor, sensibilitate și sarcasm, Arca lui Lenin reface tabloul lumii comuniste din care nu lipsesc liderii absoluți, intelectualii fricoși, pionierii sau muncitorii și țăranii naivi. Duminică, în Parcul Kretzulescu, de la ora 19, artiștii Teatrului Masca recreează, în piesa „Vânt” de primăvară prin piersici, momente desprinse parcă dintr-o stampă, populate de soldați de teracotă, de filosoful Confucius, un dragon, o bătrână broască țestoasă și practicanți de arte marțiale.

Un moment mult așteptat al zilei de sâmbătă, 22 iulie, este parada B-FIT in the Street! care, pornește la ora 22, din Piața George Enescu pe traseul Calea Victoriei – Piața Universității cu mascota B-Fit in the Street!, marionetele Light Dancers din Spania, jonglerii Flamestorm din România și constelația marină de personaje luminate a producției franceze Abyss.

Spectacolul „Abyss” (Franța) încheie ziua de sâmbătă, în Piața Universității, la ora 22:30. Dansatori și acrobați pe catalige strălucesc în noapte în costumele luminate puternic, iar meduze plutitoare își coboară tentaculele printre spectatorii curioși. Condusă de un impresionant cal de mare, flota oceanică umple peisajul urban cu diavoli de mare luminați pe catalige, stele strălucitoare și pești zburători.

17
/01
/19

TURISM CULTURAL. Iordania e cu mult mai mult decât deșertul Wadi Rum și Petra, minunea din deșert, binecunoscute de altfel călătorilor români. Vă propunem altceva.

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

16
/01
/19

Seară specială la Teatrelli, cu intrare liberă: Constantin Bălăceanu-Stolnici și Adrian Majuru invită publicul la o dezbatere care marchează împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...

15
/01
/19

Opera Națională București prezintă joi, 17 ianuarie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Faust” de Charles Gounod. Regia poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia a fost creată de Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia de către Alexa Mezincescu, iar mișcarea scenic de către Roxana Colceag. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

14
/01
/19

Spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp”, în regia lui Toma Dănilă, după un text de Samuel Beckett, se joacă la Unteatru. În spectacol apare un singur actor: Constantin Cojocaru.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

Page 1 of 76912345...102030...Last »