Divanele FNT au loc în prezenţa lui Ion Caramitru
https://www.ziarulmetropolis.ro/divanele-fnt-au-loc-in-prezenta-lui-ion-caramitru/

Divanele FNT vor avea loc şi anul acesta în spaţiul cald şi intim al Ceainăriei Serendipity de pe strada Dumbrava Roşie nr. 12, la două minute de mers (pe jos!) de Sala „Toma Caragiu” a Teatrului „Bulandra”.

Un articol de Andrada Văsii|27 octombrie 2013

Divanele FNT  vor avea loc şi anul acesta în spaţiul cald şi intim al Ceainăriei Serendipity de pe strada Dumbrava Roşie nr. 12, la două minute de mers (pe jos!) de Sala „Toma Caragiu” a Teatrului „Bulandra”.

Aici, printre gusturi dulci şi arome de ceai, oamenii de teatru vor sta la taifas – cu folos! Reţeta de succes în dialog este, la actuala ediţie, titlul acestor întâlniri, care vor încerca, printre altele, să dezlege zicala „Omul potrivit la locul potrivit”. Şi să dezvăluie secrete ce pot asigura succesul în teatrul zilelor – şi mai ales al serilor – noastre.

Sau pot atenua crize – financiare ori de personalitate! -, conflicte între generaţii, între experiment şi accesibilitate, sau concurenţa dintre sistemul de stat şi cel independent. Totul, într-o atmosferă destinsă, din ce în ce mai preţioasă – pentru că e tot mai rară… – în dialogul public.

Persoane importante la Divanele FNT

Se vor afla în dialog directori/manageri ai celor mai „vizibile” teatre ale momentului, fie ele mari sau mici, din Bucureşti sau din ţară, astfel:

– luni, 28 octombrie – invitaţi: Ion Caramitru, director general al Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti, şi Cristian Hadji-Culea, director general al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi;

Citiţi şi: FNT 2013 – un festival naţional cu buget redus

– marţi, 29 octombrie – invitaţi: Constantin Chiriac, director general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, şi Mircea Cornişteanu, director general al Teatrului „Marin Sorescu” Craiova;

– miercuri, 30 octombrie – invitaţi: Alina Moldovan, director general al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, şi George Remeş, manager Godot Café-Teatru;

Divanele FNT

Divanele FNT fac parte din programul FNT 2013

– sâmbătă, 2 noiembrie – invitaţi: Lucian Vărşăndan, director al Teatrului German de Stat Timişoara, Andrei şi Andreea Grosu, fondatori ai teatrului UNTEATRU;

– duminică, 3 noiembrie – invitaţi: Ada Lupu-Hausvater, manager al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” Timişoara, şi Attila Gáspárik, director general al Teatrului Naţional din Târgu-Mureş.

Gazdă de la Divanele FNT va fi criticul de teatru Alice Georgescu, directorul artistic al FNT.

Info:

Întâlnirile încep la ora 10.30. Iar când discuţiile se vor termina şi ceştile se vor goli, printre frunzele de ceai vor rămâne, cu siguranţă, şi câteva reţete de succes bune de lăsat moştenire urmaşilor FNT – şi nu numai.

Foto credit: Florin Biolan, Divanele FNT

22
/04
/15

Cântărețul britanic de origine nigeriană, Ola Onabule, unul dintre artiștii marcanți ai soul-jazzului britanic va concerta la București, în 27 aprilie la Sala ArCub. Concertul face parte din turneul de promovare al Zilei Internaționale a Jazzului în Romania (www.jazzday.ro) și este de asemenea prilej de aniversare a celor 70 de ani UNESCO.

22
/04
/15

Omul-pernă, un spectacol studențesc recompensat cu multe premii, revine vineri, 24 aprilie 2015, de la ora 19:00, la Godot Café Teatru. Spectacolul a împlinit în februarie 2015 doi ani de la premieră și peste 50 de reprezentații și încă adună multe apaluze datorită intepretării și regiei.

22
/04
/15

Un proiect unic, Words with Gods/ Vorbind cu zeii, un film-antologie care pune în discuție relația directă a individului cu divinitatea - sau absența acesteia - în diferitele religii, va închide Festivalul Internațional de Film Cinepolitica, pe 30 aprilie, la ora 20.00, la Cinema Studio din București.

22
/04
/15

Miss Julie (2014), cu Colin Farrell, Jessica Chastain şi Samantha Morton, în regia norvegiencei Liv Ullmann, va avea premiera în România vineri, 24 aprilie, distribuit de Independenţa Film.

21
/04
/15

Peste un milion de persoane şi-au făcut rezervări pentru a vedea giulgiul din Torino, una dintre cele mai cunoscute şi mai controversate relicve ale creştinătăţii, care a fost expus, duminică, pentru prima dată după o pauză de cinci ani.

21
/04
/15

O sculptură de Auguste Rodin, o miniatură din bronz reprezentându-l pe Jean d'Aire, unul dintre cele şase personaje din complexul statuar "Bourgeois de Calais", a fost vândută cu 260.000 de euro (fără taxe) la o licitaţie organizată în oraşul Rouen.

21
/04
/15

Înaintea premierei celui mai recent show al său, "fabriKa", de la Teatrul Mic din Bucureşti - miercuri şi joi, de la ora 20.00 - , Gigi Căciuleanu a mărturisit că împlineşte 50 de ani de scenă adăugând că a debutat chiar la Teatrul Mic.

21
/04
/15

Tinerimea Română prezintă pe 26 aprilie la ora 19.00 la Ateneul Român, Ceaikovski in love - un concert-eveniment marca Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal.

21
/04
/15

În anul în care aniversăm 155 ani de la nașterea scriitorului A. P. Cehov, Casa de producție TVR propune publicului spectator ecranizarea uneia dintre cele mai cunoscute nuvele ale sale - „Salonul nr. 6”. Dramatizarea, realizată de Vitalie Lupașcu, are în distribuție actori de prim rang ai teatrului și filmului românesc – Dan Aștilean, Răzvan Vasilescu, Mihai Dinvale, Constantin Dinulescu.

20
/04
/15

La împlinirea a 451 de ani de la naşterea lui William Shakespeare, TVR 2 va difuza luni, 20 aprilie, ora 19.55, spectacolul „Hamlet” pus în scenă de Radu-Alexandru Nica la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

20
/04
/15

Cu prilejul sărbătoririi celui de-al IV-lea Centenar de la publicarea părţii a doua a romanului “Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes y Saavedra (1615-2015), Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Filarmonicii “George Enescu”, organizează marţi, 21 aprilie, ora 19.00, la Sala Mare a Atenelui Român, recitalul de muzică veche “Cervantes şi muzica. Donde hay música no puede haber cosa mala / Unde-i muzică, nu poate fi nimica rău”, în interpretarea grupului ZARABANDA (Spania).

20
/04
/15

Jazz Night Out revine la Sala Radio, pe 21 aprilie, cu trupa americană Oregon. Patru nominalizări la Grammy, prezența la Woodstock în ’69 a doi dintre membri și peste patru decenii de înregistrări sunt câteva dintre poveștile care-i recomandă. Ca să nu mai spunem că au urcat pe scene legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall.

20
/04
/15

Vineri, 24 aprilie (19.00), Bogdan Zvorișteanu revine pe scena Sălii Radio împreună cu vioara sa de patrimoniu universal Gagliano (realizată în 1761) pentru a interpreta, alături de Orchestra Naţională Radio, Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră semnat de compozitorul francez romantic Camille Saint-Saëns.