VIDEO „Doctori de femei“, de la Teatrul Metropolis, la Antena 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/doctori-de-femei-de-la-metropolis-la-antena-1/

Spectacolul „Doctori de femei“, producţie de succes a Teatrului Metropolis din Bucureşti, va fi difuzat astăzi, de la ora 20.30, la Antena 1, în cadrul proiectului „Teatru TV“, iniţiat de actorul Mihai Bendeac

Un articol de Dan Boicea|13 martie 2013

Spectacolul „Doctori de femei“, producţie de succes a Teatrului Metropolis din Bucureşti, va fi difuzat astăzi, de la ora 20.30, la Antena 1, în cadrul proiectului „Teatru TV“, iniţiat de actorul Mihai Bendeac.

Din distribuţia spectacolului „Doctori de femei“ fac parte: Mihai Bendeac, Adrian Titieni, Anca Sigartău, Emanuel Pârvu, Mariana Dănescu, Andreea Vasile, Vlad Corbeanu, Gabi Costin. Regia este semnată de Emanuel Pârvu, care a făcut şi adaptarea după „Tailleur pour dammes“ de George Feydeau. Spectacolul se află în stagiunea actuală a Teatrului Metropolis.

„A venit momentul fatidic, în care trebuie să te împaci cu soacra. Veţi împărţi aceeaşi canapea! Am lucrat la asta foarte mult timp. Ne-am dorit cu toţii să avem asta pe TV. Teatrul TV revine!“, spune actorul Mihai Bendeac.

Spectacolul, înregistrat săptămâna trecută la Teatrul de Comedie, a avut un public numeros, între care şi oameni apropiaţi lui Mihai Bendeac, familia, prietenii şi colegii. Andreea Berecleanu, Dan Negru, Ovidiu Lipan Ţăndărică, George Mihăiţă, Joseph Hadad, George Ivaşcu, acestea sunt doar câteva dintre numele cunoscute care au fost în sală la filmarea spectacolului.

Miercurea aceasta, telespectatorii vor putea urmări „Doctori de femei“, iar pe 20 martie „Pijamale“. Ambele producţii se află în repertoriul Teatrului Metropolis din Bucureşti. Regia TV a spectacolelor îi aparţine lui Emanuel Pârvu.

Pe parcursul proiectului vor fi difuzate la acest post de televiziune şi producţia Teatrului de Comedie din Bucureşti, „Bani din cer“, dar şi „O noapte furtunoasă“, spectacol regizat de Gelu Colceag.

Vedetele din România susţin proiectul „Teatru TV“. Iată ce au declarat cei mai cunoscuţi oameni din cultură şi din show-biz:

Ivascu

George Ivaşcu
„Abia aştept să aud că telespectatorii s-au distrat cu o comedie bună, în care actorii joacă cu mare poftă. «Doctori de femei» a avut mereu sala plină la Teatrul Metropolis. Şi mă bucur că vor putea vedea acest spectacol şi oamenii care locuiesc în afara Bucureştiului şi cărora le-ar fi fost greu să ajungă până aici. Dar pentru asta s-a inventat teatrul de televiziune: să micşoreze distanţele şi să crească pasiunea pentru teatru“.

George Mihăiţă
„Mulţi dintre voi sunteţi departe de teatru din diverse motive. Nu aveţi timp, nu aveţi stare. Venim la voi, suntem foarte aproape de voi, cum n-am mai fost de 20 şi ceva de ani. Ce întâlnire extraordinară!“

Mihaita

Emanuel Pârvu
„Seară, fotoliu, lumină stinsă, telecomandă, Antena 1, volumul tare, telefonul închis, bucurie. Teatrul este singurul lucru viu!“

Monica Davidescu
„Copil fiind, aveam televizorul într-o cameră neîncălzită şi eu cu sora mai mare ne luam două pături, ne înfăşuram în pături până la gât şi mergeam să vedem Teatru TV“.

Alexandra Velniciuc
„Teatrul s-a adaptat societăţii moderne şi Teatru TV va însemna cu totul altceva. Va fi la fel de bine primit de public aşa cum Teatrul TV de pe vremuri era adaptat publicului de pe vremuri. Aşa cum se spune că teatrul înseamnă viaţă la pătrat cred că şi Teatrul TV înseamnă viaţă la pătrat. Lumea vrea teatru!“

Gabi Costin
„S-a luat lumina pe scenă. Hai să continuăm. Spectatorii au început să-şi aprindă telefoanele mobile şi au început să ne lumineze. Şi simţeai aşa cum că toată sala încearcă să te ajute pe tine să duci spectacolul. Cred că ăsta e teatrul. Şi cred că la TV o să fie şi mai frumos.“

Dan Bittman
„Teatrul e o minune. Teatrul TV înseamnă copilăria mea. Erau seri lungi alături de părinţi petrecute în faţa ecranului. Teatrul, Teatrul TV în special, ne linişteşte. Ne aduce iarăşi în lumea normală, în viaţa reală.“

CRBL
„Teatrul pentru mine este o altă lume. N-aveţi timp să citiţi o carte, n-aveţi timp să mergeţi la teatru. Nicio problemă. Imaginaţi-vă! Te aşezi în fotoliu, pui mâna pe telecomandă şi se deschide altă lume. E viaţă, artă, e altceva. Deja mi s-a făcut pielea găină. Dacă mă voi uita? Cum să nu mă uit? Eu sunt fanul numărul 1 al teatrului TV!“

Dani Oţil
„S-a dat o lege împotriva Teatrului TV? De ce a dispărut Teatrul TV? Eu, unul, cunosc mult teatru românesc de la TV. Nu era neapărat Teatru TV, dar era teatru arătat la TV. Am încercat de un milion de ori să îl imit pe George Mihăiţă acolo. Nu mi-a ieşit. Lăsaţi Teatrul TV să vină la mine!“

Ovidiu Lipan Ţăndărică
„Teatrul ne readuce la o stare normală şi ne dă o linişte, acea linişte sufletească de a trăi nişte momente senzaţionale împreună cu cei dragi. Acasă, în mediul tău pe care îl cunoşti, poţi să ai, într-adevăr, o seară de neuitat!“

Ozana Barabancea
„Când mă gândesc la Teatru TV în primul rând îmi amintesc de părinţii mei. Publicul merită artă, cu adevărat artă şi teatru de calitate.“

08
/01
/15

„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme românești din 2015, inspirat de un caz real care a zguduit România la începutul anilor 2000, cel al sinuciderii procurorului Cristian Panait, va fi lansat pe 27 februarie 2015 în cinematografele din toată țara.

07
/01
/15

„La traviata” a fost o curtezană fermecătoare, care a existat cu adevărat. Rossini a scris o operă în doar două săptămâni. Fără muzica lui Wagner n-ar fi existat „Stăpânul Inelelor”... Sunt doar câteva amănunte fascinante din culisele Operei.

07
/01
/15

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un "atentat terorist".

07
/01
/15

Primele zile din 2015 marchează un nou început pentru ,,În Culise” (Str. Hristo Botev nr. 25) – trei ani de teatru celebrați prin 12 zile ,,păcătoase” de spectacol, între 9 și 20 ianuarie.

07
/01
/15

Teatrele de pe Broadway, New York, au înregistrat cel mai mare număr de spectatori şi cele mai mari încasări din istorie în 2014, când 13,1 milioane de persoane au asistat la spectacolele de pe scena dramatică americană, generând vânzări de bilete de 1,36 miliarde de dolari.

07
/01
/15

Joi, 8 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi va avea loc premiera spectacolului O SCRISOARE PIERDUTĂ de I.L. Caragiale. Din distribuţie: Petru Ciubotaru, Dionisie Vitcu, Irina Răduţu, Codreanu, Cosmin Maxim, Teodor Corban, Constantin Puşcaşu, Doru Aftanasiu, Călin Chirilă, Ionuţ Cornilă, Constantin Avădanei, Gelu Zaharia, Radu Homiceanu, Horia Veriveş şi Andreea Spătar.

07
/01
/15

Spectacolul „Happy End“, cu Raluca Aprodu și Tudor Aaron Istodor în rolurile principale se joacă la Godot Cafe-teatru. Regia spectacolului este semnată de Alexandru Bogdan, iar scenografia este creată de Silvana Bratu.

07
/01
/15

Luni, 5 ianuarie, la aniversarea a 54 de ani de la înființarea Teatrului de Comedie, a avut loc o dezbatere moderată de Cristina Modreanu și de Cătălin Șrefănescu, la care au luat cuvântul regizorii David Esrig și Lucian Giurchescu, actorii Marin Moraru și Sanda Toma, Radu Beligan, întemeietorul Teatrului de Comedie și actualul director al teatrului, George Mihăiță.